reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Najlepiej byłoby zrobić betę w odstępie 48 h (dwa pomiary) żeby sprawdzić przyrost. Sama beta (jeden wynik) niewiele nam mówi :) Równie dobrze owulacja mogła być później i dlatego beta jest 25 tydzień po terminie @.
dzięki za odpowiedź. Już zrobiłam dziś po 48h i przyrost za mały, 40%, więc tak jak sądziłam, nic z tego nie będzie. Muszę się doczytać co teraz mam zrobić

Zawsze jest taka możliwość kochana. Najlepiej powtórz betę i będziesz mieć pewność :)
Dziękuję za odpowiedzi 🙂 Taki miałam plan, ale dziś od południa pobolewania w okolicy prawego jajnika i podbrzusza, a teraz na wieczór lekko podbarwiony krwią sluz przy podcieraniu, więc chyba jutro będzie jednak zagubiona @

Hej Gwiazdy :) jutro gin..zobaczymy jakie mam endometrium - zgodnie z obietnicami wszystko relacjionuje, na endo biore estrofem i dam znać czy to działa, jeden znajomy gin mowił że letrozol jest lepszy ale zle jest zarejestrowany w Polsce. Zobaczymy.. w piątek zrobią sobie próbę czy do transferu beda musieli mnie usypiać...staram sie wszystkie Was czytać i nadrabiam, ja jak zwykle pochłonięta pracą...coraz bardziej trace wiare w ludzi...nie wiem czy tylko w moim miesicie ludzie sie robią coraz bardziej roszczeniowi...znika zwykła ludzka uprzejmosć ale to moja taka mała dygresja:) Dziewczyny czekam na wasze tłuste krechy uwielbiam je oglądać :)

dzięki za odpowiedź. Już zrobiłam dziś po 48h i przyrost za mały, 40%, więc tak jak sądziłam, nic z tego nie będzie. Muszę się doczytać co teraz mam zrobić
Przykro mi :( Najlepiej idź do ginekologa, on wszystko wytłumaczy i pokieruje. Najczęściej organizm sam się oczyszcza i traktujesz krwawienie jak 1 dc, ale to i tak trzeba skontrolować. Czasami trzeba pomóc organizmowi przez to przejść. Dużo zdrówka kochana ❤️

Cześć, jutro wybieram się na badania krwi, planuje zrobić panel planujacych ciąże i ze względu na podwyższone tsh w poprzednim miesiącu zrobię tez t4, t3 i TPO. Co jeszcze mogę zrobić oprócz tego ? Dodam że jutro będę w 18 dc, a owu była w 15 dc. W piątek idę do gino i chciałam przedstawić jakis tam obraz mojego zdrowia

Załączniki

• planujacych_ciaze.jpg
    planujacych_ciaze.jpg
    42,1 KB · Wyświetleń: 83
Cześć, jutro wybieram się na badania krwi, planuje zrobić panel planujacych ciąże i ze względu na podwyższone tsh w poprzednim miesiącu zrobię tez t4, t3 i TPO. Co jeszcze mogę zrobić oprócz tego ? Dodam że jutro będę w 18 dc, a owu była w 15 dc. W piątek idę do gino i chciałam przedstawić jakis tam obraz mojego zdrowia
Jestem pod wrażeniem tych list badań dla starających się :D Ja kontrolowałam tarczycę i hormony w związku z niedoczynnością i PCOS, brałam suplementy i raz na jakiś czas robiłam morfologię 😂 Te wirusowe z listy robiłam dopiero w I trymestrze :)

Co do TSH to warto powtórzyć i oprócz aTPO zrobić też aTG :)

reklama
Jestem pod wrażeniem tych list badań dla starających się :D Ja kontrolowałam tarczycę i hormony w związku z niedoczynnością i PCOS, brałam suplementy i raz na jakiś czas robiłam morfologię 😂 Te wirusowe z listy robiłam dopiero w I trymestrze :)

Co do TSH to warto powtórzyć i oprócz aTPO zrobić też aTG :)
Ok zatem zrobię tez aTG :) dużą niedoczynnosc miałaś/masz ?

Do góry