reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczyny jak to jest z tymi testami owu? Jak nie pije 2-3h przed zrobieniem testów owu to ledwo widoczne kreski testowe a jak cały czas pije i mocz wtedy powinien być rozwodniony to kreski testowe mam mocniejsze[emoji2368]
Ja normalnie pije nie zwracam na to uwagi i mi wychodzą testy owu normalnie. Będzie stężenie to nawet w rozwodnionym moczu wyjdzie nie martw sie

reklama
Mnie mój lekarz tłumaczył, że niby są mniejsze szanse, ale nie jest to niemożliwe, natura jest mądra i chce sobie poradzić, więc jeśli dojdzie do zapłodnienia, chce "przetransportować" jajeczko do drugiego jajowodu, żeby mogło dojść do zagnieżdżenia. u mnie np. nie mam lewego jajowodu, ale jeśli dojdzie do owu właśnie w lewym jajniku, to prawa strona może jajeczko "przechwycić"
Zresztą jak się kobieta uprze, to i medycyna jest bezsilna ;)
Do zapłodnienia dochodzi w jajowodzie. Najpierw peka jajeczko co daje znać chemicznie jajowodom wtedy jeden z jajowodów przejmuje jajeczko i tam moze dojść do zapłodnienia jeśli jajo spotka się z plemnikiem. Jajowody czuja jakby zapach wypuszczonego jajeczka i wtedy go łapią który pierwszy :) dlatego możliwe jest przejęcie z przeciwnej strony. Tak jak nam się wydaje ze owu jest raz z jednego raz z drugiego jajnika a jak zaczynamy to sprawdzac to okazuje się to nieprawda. Mój lekarz wlasnietez to fajnie określił ze jajniki się prześcigają który szybszy, i ma lepsza ofertę ten wygra przetarg :)

Cześć dziewczyny. Właśnie niedawno podjeliśmy z mężem decyzję żeby starać się o drugie dziecko. Mamy syna z listopada 2018. W ciąży z synem miałam problem ze skracającą się szyjką i boję się że problem w drugiej ciąży się powtórzy :( Czy są tu mamy, które również miały problem z szyjką? Pozdrawiam!

A ja dopiero 18dc także sobie jeszcze poczekam 🙄 Z tym, ze akurat w tym cyklu nie bardzo wiem z czego bardziej byłabym zadowolona , z @ czy dwóch kresek . No nic, czekamy 🙂

U mnie dzis 19dc, ale będziemy kontynuować starania, bo coś nadal mam śluz płodny, więc może coś się poprzesuwało. Zresztą u mnie cykle nawet 36 dniowe, więc kto wie. Teraz będzie oczekiwanie i wyszukiwanie objawow🙈 już ja siebie znam

reklama
No to jeden już Ci podsune :) ja w pierwszej ciąży miałam po owulacji cały tydzien sluz plodny i okazało się że Jestem w ciąży :)
U mnie dzis 19dc, ale będziemy kontynuować starania, bo coś nadal mam śluz płodny, więc może coś się poprzesuwało. Zresztą u mnie cykle nawet 36 dniowe, więc kto wie. Teraz będzie oczekiwanie i wyszukiwanie objawow[emoji85] już ja siebie znam

Do góry