reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczyny jak to jest z tymi testami owu? Jak nie pije 2-3h przed zrobieniem testów owu to ledwo widoczne kreski testowe a jak cały czas pije i mocz wtedy powinien być rozwodniony to kreski testowe mam mocniejsze[emoji2368]
Ja normalnie pije nie zwracam na to uwagi i mi wychodzą testy owu normalnie. Będzie stężenie to nawet w rozwodnionym moczu wyjdzie nie martw sie

reklama
Mnie mój lekarz tłumaczył, że niby są mniejsze szanse, ale nie jest to niemożliwe, natura jest mądra i chce sobie poradzić, więc jeśli dojdzie do zapłodnienia, chce "przetransportować" jajeczko do drugiego jajowodu, żeby mogło dojść do zagnieżdżenia. u mnie np. nie mam lewego jajowodu, ale jeśli dojdzie do owu właśnie w lewym jajniku, to prawa strona może jajeczko "przechwycić"
Zresztą jak się kobieta uprze, to i medycyna jest bezsilna ;)
Do zapłodnienia dochodzi w jajowodzie. Najpierw peka jajeczko co daje znać chemicznie jajowodom wtedy jeden z jajowodów przejmuje jajeczko i tam moze dojść do zapłodnienia jeśli jajo spotka się z plemnikiem. Jajowody czuja jakby zapach wypuszczonego jajeczka i wtedy go łapią który pierwszy :) dlatego możliwe jest przejęcie z przeciwnej strony. Tak jak nam się wydaje ze owu jest raz z jednego raz z drugiego jajnika a jak zaczynamy to sprawdzac to okazuje się to nieprawda. Mój lekarz wlasnietez to fajnie określił ze jajniki się prześcigają który szybszy, i ma lepsza ofertę ten wygra przetarg :)

Cześć dziewczyny. Właśnie niedawno podjeliśmy z mężem decyzję żeby starać się o drugie dziecko. Mamy syna z listopada 2018. W ciąży z synem miałam problem ze skracającą się szyjką i boję się że problem w drugiej ciąży się powtórzy :( Czy są tu mamy, które również miały problem z szyjką? Pozdrawiam!

A ja dopiero 18dc także sobie jeszcze poczekam 🙄 Z tym, ze akurat w tym cyklu nie bardzo wiem z czego bardziej byłabym zadowolona , z @ czy dwóch kresek . No nic, czekamy 🙂

U mnie dzis 19dc, ale będziemy kontynuować starania, bo coś nadal mam śluz płodny, więc może coś się poprzesuwało. Zresztą u mnie cykle nawet 36 dniowe, więc kto wie. Teraz będzie oczekiwanie i wyszukiwanie objawow🙈 już ja siebie znam

reklama
No to jeden już Ci podsune :) ja w pierwszej ciąży miałam po owulacji cały tydzien sluz plodny i okazało się że Jestem w ciąży :)
U mnie dzis 19dc, ale będziemy kontynuować starania, bo coś nadal mam śluz płodny, więc może coś się poprzesuwało. Zresztą u mnie cykle nawet 36 dniowe, więc kto wie. Teraz będzie oczekiwanie i wyszukiwanie objawow[emoji85] już ja siebie znam

Do góry