reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Zgadzam się z tobą. Uważam ze nie wjst to wątek na opis porodu, odstawienia od piersi, czy zakupu prezentu dla dziecka. Są tutaj dziewczyny które po 10 lat staraja się o dziecko i nadal nie są matkami. Myśle ze ciężko im się czyta o odstawieniu od piersi. Ja mam już dziecko a mimo to raza mnie tutaj takie tematy.
Temat tego wątku owszem nie dotyczy porodu, odstawienia od piersi itp okeeey ale chyba jest to normalna rzecz że przewijają się różne tematy. Osoby które staraja się 10 lat czy rok czy miesiąc mają chyba styczność z małymi dziećmi z porodami w rodzinie czy wśród znajomych i nie każdy się z nimi obchodzi jak z jajkiem i niestety ale ja uważam że taka jest rzeczywistość.
Też używam flo i też co chwilę mi zmienia sama ☹cykle mam 28 dniowe. Bardzo naprawdę bardzo rzadko zdarza się, że jest jeden dzień spóźnienia. Miałam tak może max 2 razy jak byłam bardzo mocno chora. Natomiast flo nagle przesuwa mi datę miesiączki o 2 a nawet 3 dni tak o z dupy 🙄
A to mi nie zmieniła ani razu , sama zmieniłam w opcjach że cykl nie 30dniowy a 31. Za krótko korzystam z aplikacji żeby cwaniara sama sobie zmieniala :)

reklama
Wracając do tematów staraniowych.
30 dc przebiegł znów bez @.
Byli goście to było i wino. I co? Wypiłam łyk i mnie odrzuciło... Oddałam kieliszek mężowi.
Trochę mnie bolał brzuch pod wieczór jak za długo siedziałam w jednej pozycji.
To był mój pierwszy objaw w ciąży ( wtedy jeszcze nie wiedziałam że to to bo beta była negatywna a w ciąży byłam)
Drugim objawem było to że każda kawa smakowała jka pomyje [emoji6]

Z drugiej strony moja bratowa (która jest z tych pijących bardzo rzadko) na pierwszym etapie ciąży ( jeszcze nie wiedziała) nagle powiedziała że napilaby się bimbru [emoji23] smakował jej tak bosko że później całą ciążę o nim myślała [emoji6]

Jeżeli komuś takie tematy przeszkadzają to ja nie widzę problemu żeby je omijać. Tylko to nie wychodzi specjalnie tylko naturalnie z rozmowy. Jeżeli przeszłybysmy to tematów stricte staraniowych tylko i wyłącznie to chyba by forum umarło szybko. Tak mi się wydaje. Ale przepraszam, jeżeli, którakolwiek z Was poczuła się urażona [emoji8][emoji8]

Tylko teraz kurde będę się zastanawiać co mogę pisać a co nie. [emoji6]

Też tak, już ze 4 lata i jest ok:) Widziałam, że dodali opcję picia wody:D No i w ogóle jakaś dziewczyna stąd pisała, że można datę owulacji zmienić, to dla mnie nowość [emoji3]
Polecam mój kalendarzyk, u mnie rzadko się myli. Wylicza dni płodne i okres na podstawie średnich, dużo można w nim notować. Używam już kilka dobrych lat [emoji4]

Temat tego wątku owszem nie dotyczy porodu, odstawienia od piersi itp okeeey ale chyba jest to normalna rzecz że przewijają się różne tematy. Osoby które staraja się 10 lat czy rok czy miesiąc mają chyba styczność z małymi dziećmi z porodami w rodzinie czy wśród znajomych i nie każdy się z nimi obchodzi jak z jajkiem i niestety ale ja uważam że taka jest rzeczywistość.

A to mi nie zmieniła ani razu , sama zmieniłam w opcjach że cykl nie 30dniowy a 31. Za krótko korzystam z aplikacji żeby cwaniara sama sobie zmieniala :)

Pewnie wlasnie dlatego ze znajomi się z nimi nie obchodzą jak z jajem szukaja takiego miejsca jak to. Ja w realu tez nie rozmawiam z ludzmi kiedy mam owulacje, a kiedy mam śluz płodny a kiedy spałam z mężem a tutaj jednak o tym się rozmawia. Poprostu uważam tutaj temat porodu czy karmieni jako nie na miejscu. Takie moje zdanie. Nie musisz się z nim zgadzać. Tematy poboczne rozumiem i popieram jak najbardziej ale w granicach rozsądku :)

Dla mnie żadne tematu nie są tabu [emoji4] Jak dla mnie rozmowy o wszystkim są fajne, nie ma monotonii [emoji4] wątek dla strączek fakt Ale wszystko nie kręci się tylko wokół tego [emoji4] Jestemy kobietami A baby lubią gadać o wszystkim [emoji7]
Jeżeli komuś takie tematy przeszkadzają to ja nie widzę problemu żeby je omijać. Tylko to nie wychodzi specjalnie tylko naturalnie z rozmowy. Jeżeli przeszłybysmy to tematów stricte staraniowych tylko i wyłącznie to chyba by forum umarło szybko. Tak mi się wydaje. Ale przepraszam, jeżeli, którakolwiek z Was poczuła się urażona [emoji8][emoji8]

Tylko teraz kurde będę się zastanawiać co mogę pisać a co nie. [emoji6]

reklama
Do góry