reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczyny podpowiedzcie co o tym myślicie...
Ostatnia @ 16.05, pięknie wykorzystane dni płodne 29/30.05, cykle co 28dni, 13.06 powinna być kolejna @, póki co chyba gdzieś się zgubiła po drodze. Beta robiona 12.06 czyli w 28dc wynosiła 1,7, możliwe, że za szybko i nic nie pokazała?
Dziewczyny już tu pisały, że trzeba betę powtórzyć po 48h, żeby zobaczyć przyrost

reklama
Cześć dziewczyny, jestem tu nowa, ale od dłuższego czasu czytam wasze posty i za kazdym razem trzymam za nas kciuki.
Moja historia po krotce - szybka ciąża 1 cykl starań, ale okazało się, że była pozamaciczna - brak lewego jajowodu. Mam cykle stymulowane Clo, Pregnylem. Od 2 mcy staramy się o dziecko, dzisiaj mam 22 dzien cyklu, wg. Flo @ mam dostac w sobotę. Dzisiaj robiłam bete i wyszła 1.7...myślicie, że coś może jeszcze wyjść?

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa, ale od dłuższego czasu czytam wasze posty i za kazdym razem trzymam za nas kciuki.
Moja historia po krotce - szybka ciąża 1 cykl starań, ale okazało się, że była pozamaciczna - brak lewego jajowodu. Mam cykle stymulowane Clo, Pregnylem. Od 2 mcy staramy się o dziecko, dzisiaj mam 22 dzien cyklu, wg. Flo @ mam dostac w sobotę. Dzisiaj robiłam bete i wyszła 1.7...myślicie, że coś może jeszcze wyjść?
Może coś być, ale wg mnie trochę za wcześnie żeby coś było widać. Zrób test w dniu spodziewanej @

Dziewczyny podpowiedzcie co o tym myślicie...
Ostatnia @ 16.05, pięknie wykorzystane dni płodne 29/30.05, cykle co 28dni, 13.06 powinna być kolejna @, póki co chyba gdzieś się zgubiła po drodze. Beta robiona 12.06 czyli w 28dc wynosiła 1,7, możliwe, że za szybko i nic nie pokazała?
Zawsze jest taka możliwość kochana. Najlepiej powtórz betę i będziesz mieć pewność :)

Beta robiona tyle dni przed @ może wyjść negatywna :) Czy wiesz mniej więcej ile mogło być dpo w dniu badania? Ja na 4/5 dni przed terminem @ miałam betę prawie 400, ale to tylko dlatego, że miałam wcześniej owu i doszło do zagnieżdżenia najprawdopodobniej 9 dpo lub wcześniej. Więc mimo terminu @ późniejszego teoretycznie robiłam betę 14 dpo czyli w terminie @ tego skróconego cyklu.

reklama
Beta robiona tyle dni przed @ może wyjść negatywna :) Czy wiesz mniej więcej ile mogło być dpo w dniu badania? Ja na 4/5 dni przed terminem @ miałam betę prawie 400, ale to tylko dlatego, że miałam wcześniej owu i doszło do zagnieżdżenia najprawdopodobniej 9 dpo lub wcześniej. Więc mimo terminu @ późniejszego teoretycznie robiłam betę 14 dpo czyli w terminie @ tego skróconego cyklu.
Myślę, że dzisiaj jest 9 dni po owu. 5 czerwca był pęcherzyk, 6 czulam lekki ból, 7 przy monitoringu już pecherzyka nie było.

Do góry