reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Hej,

a sprawdzałas poziom Homocysteiny I mutacje genu MTHFR? Wiem z innego wątku ze częste poronienia to bardzo często rezultat tej mutacji przy wysokim poziomie Homocysteiny.
Jeszcze nie robiłam żadnych badań bo nie było potrzeby, poronienia 2 odbierałam jako niefart. Ale teraz trzecie więc muszę, lekarz pociesza mnie ze moge mieć nawet jakąś bakterie i szybko przelecze. No zobaczymy co powie

reklama
Jeszcze nie robiłam żadnych badań bo nie było potrzeby, poronienia 2 odbierałam jako niefart. Ale teraz trzecie więc muszę, lekarz pociesza mnie ze moge mieć nawet jakąś bakterie i szybko przelecze. No zobaczymy co powie
To mam nadzieje ze będzie tak jak piszesz i okaże się ze to coś co można szybko wyleczyć. Ale pamiętaj w razie czego to o czym napisałam :)

A to co napisałaś jak długo się leczy i w jaki sposób
Głownie przyjmuje się witaminy b6 i B12 i kwas foliowy w metylowanej formie. Zwykłej nie przyswaja organizm. Ale to zależy właśnie od poziomu homocysteiny. Wiec to pierwsze trzeba zbadać. Jak wyjdzie wysoki (pomimo iż wcześniej przyjmowało się zwykle suplementy) to trzeba zrobić dalej mutacje genu.

Głownie przyjmuje się witaminy b6 i B12 i kwas foliowy w metylowanej formie. Zwykłej nie przyswaja organizm. Ale to zależy właśnie od poziomu homocysteiny. Wiec to pierwsze trzeba zbadać. Jak wyjdzie wysoki (pomimo iż wcześniej przyjmowało się zwykle suplementy) to trzeba zrobić dalej mutacje genu.
Dziękuję :) jestem pełna nadziei że to bedzie ejakis lekki szlif

Mam nadzieję, że okaże się jakaś drobnostka i niedługo będziesz w ciąży. Dobry lekarz cie poprowadzi! 3mam kciuki [emoji120][emoji846]

Dziewczyny podpowiedzcie co o tym myślicie...
Ostatnia @ 16.05, pięknie wykorzystane dni płodne 29/30.05, cykle co 28dni, 13.06 powinna być kolejna @, póki co chyba gdzieś się zgubiła po drodze. Beta robiona 12.06 czyli w 28dc wynosiła 1,7, możliwe, że za szybko i nic nie pokazała?

Pierwsze słyszę o drillingu jajników, chętnie też się dowiem! Laparoskopie zwiadowcza też będę miała. Może pod koniec lipca, pierwsza konsultacje mam w następny piątek [emoji846]
Drilling jajników to inaczej LOD, robi się chorym na policystyczne jajniki. Każdy jajnik jest nakłuwany w 3-6 miejscach i dzięki temu ma się ładne owulacje nawet przez kilka lat po zabiegu :)

reklama
Do góry