Kala_kalus
Aktywna w BB
Jedyna pocieszająca myśl to, ze cykl trwał 29dni
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Rozczarowania bolą, a kolejne bolą mocniej ale nie możemy się poddać. Rozumiem doskonale co czujesz, też mam ostatnio spadek siły i chęci.Tyle nadziei w każdym cyklu na nic. Ale po @ znowu się nakręcam na starania. Jeszcze będzie dobrze. Musi...A u mnie chyba będzie dupa blada chyba rozkręci się @ dzisiaj przy podcieraniu było trochę krwi i do tej pory spokój ale już nie robię sobie nadzieji i chuba odpuszczam nie mam już siły na to wszystko chyba nie jest mi dane być ☹
Najlepiej byłoby zrobić betę w odstępie 48 h (dwa pomiary) żeby sprawdzić przyrost. Sama beta (jeden wynik) niewiele nam mówi Równie dobrze owulacja mogła być później i dlatego beta jest 25 tydzień po terminie @.dziękuję za odpowiedź, trochę się obawiam, że coś jest nie w porządku. W pon zrobię betę ale i tak umowie się do lekarza
W ciąży nie sprawdza się samemu szyjki macicy!! Po owulacji gdy szyjka opadnie nie powinno się w ogóle tam gmerać. U każdej kobiety szyjka zmienia się po zapłodnieniu w innym czasie. Szyjkę sprawdza lekarz na pierwszej wizycie ciążowej.W ogóle to jak to jest z szyjką macicy i jak to się sprawdza we wczesnej ciąży, bo wszedzie pisze co innego raz, ze od razu po zapłodnieniu się zamyka raz, ze dopiero po 14 dniach raz, ze się zamyka jeszcze później, bo we wczesnej ciąży jest jakaś wędrująca?
Betę trzeba powtórzyć po upływie 48 h. Więc tak zaplanuj żebyś zrobiła jednego dnia i potem dwa dni później Godzina pobrania pierwszego nie ma znaczenia, ale potem ma znaczenie dla pobrania drugiego, bo musi być te 48 h.Hej, kolejny dzień. 35 dc, dziś po pracy lecę na bete, troche się martwię, że kolejny 3 test takie cienie, choć na żywo kreska bardziej widoczna Czy przyrost bety moze być za mały hmm.. Dzis dopiero aplikacja pokazała mi, że okres spoznia się 1 dzien, srednio cykle mialam od 30-35 dni,a byłam pewna, że ok 32 dnia będzie spoznial sie okres.
Zastanawiam sie czy zrobic dzis bete o 17, tylko wyniku i tak nie odbiore, dopiero we wtorek, czy leciec we wtorek rano i w ten sam dzien miec wynik. Czy to bez roznicy?
Rozumiem co czujesz.. też mam spadek motywacji w tym miesiącu, odwchciewa się wszystkiego i wiara coraz mniejsza.. może po miesiączce będzie lepsze nastawienie.A u mnie chyba będzie dupa blada chyba rozkręci się @ dzisiaj przy podcieraniu było trochę krwi i do tej pory spokój ale już nie robię sobie nadzieji i chuba odpuszczam nie mam już siły na to wszystko chyba nie jest mi dane być ☹
A moje cykle są aż jak się teraz okazRozczarowania bolą, a kolejne bolą mocniej ale nie możemy się poddać. Rozumiem doskonale co czujesz, też mam ostatnio spadek siły i chęci.Tyle nadziei w każdym cyklu na nic. Ale po @ znowu się nakręcam na starania. Jeszcze będzie dobrze. Musi...
U mnie 3 dc cykl trwał 25 dc testy owu zacznę robić chyba już od 7 dnia bo w poprzednim cyklu pozytyw miałam już w 10 dniu.
A ja powinnam @ dostać w sobotę a z miesiąca na miesiąc wydłuża mi się cykl no masakra jakaśRozumiem co czujesz.. też mam spadek motywacji w tym miesiącu, odwchciewa się wszystkiego i wiara coraz mniejsza.. może po miesiączce będzie lepsze nastawienie.
U mnie jutro dzien spodziewanej @. Testy białe, myślę że znów się nie udało niestety.
A u mnie chyba będzie dupa blada chyba rozkręci się @ dzisiaj przy podcieraniu było trochę krwi i do tej pory spokój ale już nie robię sobie nadzieji i chuba odpuszczam nie mam już siły na to wszystko chyba nie jest mi dane być ☹
a ile takich badań krwi trzeba wykonać? Wiem, ze pierwsze, później po 48 h żeby zobaczyć przyrost, a później co ile?Betę trzeba powtórzyć po upływie 48 h. Więc tak zaplanuj żebyś zrobiła jednego dnia i potem dwa dni później Godzina pobrania pierwszego nie ma znaczenia, ale potem ma znaczenie dla pobrania drugiego, bo musi być te 48 h.
Cieniami się nie przejmuj. Mi na przełomie I i II trymestru na teście 25 wyszła jasna kreska a na początku ciąży na płytkowym 10 ciemna gruba krecha. To wszystko zależy od testu. Najważniejsza jest beta we krwi no i potem badanie u lekarza