reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczynki, ja dziś 15 dpo, brzuch bolał bolał i przestał, @ nie widać, nie słychać. Piersi wrażliwe i niedługo chyba wybuchną, a ja dziś rano zrobiłam test 25 bo taki tylko miałam i jedna kreska [emoji1745]. Jak jutro rano @ nie przyjdzie to chyba lecę na betę, jest szansa,że test by jeszcze nie wykrył ?
Tak jest taka możliwość zwłaszcza że test o słabszej czułości. Badanie krwi prawdę ci powie.

reklama
Hej, kolejny dzień. 35 dc, dziś po pracy lecę na bete, troche się martwię, że kolejny 3 test takie cienie, choć na żywo kreska bardziej widoczna 🤔 😞 Czy przyrost bety moze być za mały hmm.. Dzis dopiero aplikacja pokazała mi, że okres spoznia się 1 dzien, srednio cykle mialam od 30-35 dni,a byłam pewna, że ok 32 dnia będzie spoznial sie okres.
Zastanawiam sie czy zrobic dzis bete o 17, tylko wyniku i tak nie odbiore, dopiero we wtorek, czy leciec we wtorek rano i w ten sam dzien miec wynik. Czy to bez roznicy?

Załączniki

• 2aJPG.JPG
    2aJPG.JPG
    1 MB · Wyświetleń: 137
  • 1a.JPG
    1a.JPG
    852 KB · Wyświetleń: 128
Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny... byłam na monitoringu i niestety mimo skoku temperatury nie było owulacji :( stwierdzono LUF i lekarz zapisał mnie na drilling jajników i laparoskopię zwiadowcza z hsg. Po drillingu ponoć szanse na ciąże mam duże o ile jajowody będą ok. Troszkę mi smutno ze w tym cyklu sie nie udało i prawdopodobnie w następnym tez nic z tego nie będzie :( miała któraś z was drilling jajników? trzymam kciuki za testujące :)

Kobietki jakie leki bierzecie w @? Ja pierwsze dwa dni mam fatalne, nie mogę usiąść na tyłek tak mnie wszystko rwie 😔
Kochana wypróbuj nimesil. Ja mialam okropne miesiączki, krzyczalam z bólu, mdlałam, dodatkowo biegunki i wymioty, bóle krzyzowe i rozrywający bol podbrzusza co miesiac. Bralam zastrzyki rowniez ale robily mi sie zrosty wiec zaczelam nimesil tylko jest jedno ale. Przy takich bólach trzeba brać lek zanim zacznie bolec poniewaz gdy bol juz wystąpi leki przeciwbolowe dzialaja nawet i o 50% mniej skutecznie. Takze ja bym radzila juz dzien przed okresem zażyć jesli masz regularny a jeśli nie to w momencie wystapienia pierszzej kropelki krwi od razu przeciwbolowe. Wiem co mowie naprawde 😊 jest to lek na recepte ale extra w takich bolach. Co prawda dalej bolalo ale już nie krzyczałam zeby mnie dobili 😊

Hej, kolejny dzień. 35 dc, dziś po pracy lecę na bete, troche się martwię, że kolejny 3 test takie cienie, choć na żywo kreska bardziej widoczna 🤔 😞 Czy przyrost bety moze być za mały hmm.. Dzis dopiero aplikacja pokazała mi, że okres spoznia się 1 dzien, srednio cykle mialam od 30-35 dni,a byłam pewna, że ok 32 dnia będzie spoznial sie okres.
Zastanawiam sie czy zrobic dzis bete o 17, tylko wyniku i tak nie odbiore, dopiero we wtorek, czy leciec we wtorek rano i w ten sam dzien miec wynik. Czy to bez roznicy?
Ja bym zrobiła we wtorek rano, przynajmniej będziesz miała wynik tego samego dnia, a tak to się będziesz zadręczać co tam wyszło 🙂 przynajmniej ja tak mam, jak czekam na wyniki to pół dnia molestuje telefon i odświeżam stronę diagnostyki😂
Trzymam kciuki za wysoką betę 🙂🙂

Ja bym zrobiła we wtorek rano, przynajmniej będziesz miała wynik tego samego dnia, a tak to się będziesz zadręczać co tam wyszło 🙂 przynajmniej ja tak mam, jak czekam na wyniki to pół dnia molestuje telefon i odświeżam stronę diagnostyki😂
Trzymam kciuki za wysoką betę 🙂🙂
dziękuje 😘 Trochę się martwie, ze może nie być wysoka, ze przyrost jest niski bo ciagle mam cienie cienia :-( teoretycznie dzis pokazała aplikacja, ze @ spóźnia się 1 dzień, myslalam, ze wcześniej już się spóźniała bo mam nieregularne cykle 😞

dziękuje 😘 Trochę się martwie, ze może nie być wysoka, ze przyrost jest niski bo ciagle mam cienie cienia :-( teoretycznie dzis pokazała aplikacja, ze @ spóźnia się 1 dzień, myslalam, ze wcześniej już się spóźniała bo mam nieregularne cykle 😞
Też mam nieregularne i też mam ciut za niską betę w stosunku do tego który to powinien być tydzień ciąży. W środę mam lekarza więc się wszystko wyjaśni.
Nie ma co się martwić na zapas! Zrobisz betę i będziesz wiedzieć wszystko 🙂 jak masz nieregularny cykl to może to wczesna ciąża stąd blady pasek 🙂 daj znać jak będziesz miała wyniki i nie zamartwiaj się, trzeba myśleć pozytywnie i będzie wszystko dobrze🙂

Sprawdzałas czy nie masz endometriozy? To bardzo utrudnia zajście w ciąże i się stopniowo pogarsza. A taki koszmarny okres to jeden z objawów... można jednak ja tymczasowo usunąć i często wtedy udaje się zaskoczyć :)
Odkąd pamiętam mam bolące miesiączki. Wszyscy mówili,że po porodzie przejdzie, w moim przypadku nie przeszło.Pierwszy dzień zawsze mnie boli. Chodzę regularnie do lekarza(wie,że się staramy) mówi,że wszystko ok. Ale zapytam na następnej wizycie

Kochana wypróbuj nimesil. Ja mialam okropne miesiączki, krzyczalam z bólu, mdlałam, dodatkowo biegunki i wymioty, bóle krzyzowe i rozrywający bol podbrzusza co miesiac. Bralam zastrzyki rowniez ale robily mi sie zrosty wiec zaczelam nimesil tylko jest jedno ale. Przy takich bólach trzeba brać lek zanim zacznie bolec poniewaz gdy bol juz wystąpi leki przeciwbolowe dzialaja nawet i o 50% mniej skutecznie. Takze ja bym radzila juz dzien przed okresem zażyć jesli masz regularny a jeśli nie to w momencie wystapienia pierszzej kropelki krwi od razu przeciwbolowe. Wiem co mowie naprawde 😊 jest to lek na recepte ale extra w takich bolach. Co prawda dalej bolalo ale już nie krzyczałam zeby mnie dobili 😊
Ja nie mogę usiąść na tyłek tak mnie rwie, biegunka to norma. Mój połówek za każdym razem kiedy dostaje @ przeprasza mnie,że dostałam miesiączkę i kolejny raz się nie udało. Nimesil znam ale "trzęsie" mnie po nim więc nie mogę go brać.

reklama
Witam dziewczyny w 1dc 😞😞 @ dziwna jak nigdy, troszkę krwi i śluz. Może jednak jest jeszcze nadzieja, ale wole być gorszej myśli i później się pozytywnie zaskoczyć niż na odwrót 😊 Pozdrawiam was wszystkie

Do góry