reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Ja mialam w tym cyklu! I trwało to dość długo, jakoś z 5 dni. Takie brązowe plamienie i śluz owulacyjny tez brązowawy. Mój gin mówi ze czasem tak się dzieje kiedy przed owulacja następuje spadek estrogenów i żeby się nie martwić. Po dwóch zastrzykach pregnylu na pęknięcie pęcherzyka przestałam w końcu plamić. Ciekawe czy będzie owulacja czy nie... czy któreś z Was tez mimo zastrzyków nie pękały pecherzyki? :(
Mam tak jak ty od roku. Nitki krwi w sluzie od owu. Jak poznasz przyczynę i lekarstwo na to, daj znać

Dokładnie 37 dni więc nie najgorzej bo przed zajściem w ciaze, moje cykle wahały się 30-33 [emoji6]
A jak u Ciebie, długo już czekasz?

Super, ja też czekam. U mnie minęło 30 dni i coś czułam, że ma przyjść, ale jeszcze nie ma. Starać się możemy i tak po 2 cyklu, ale już bym chciała żeby był :) przedtem miałam cykle 28 dni i ani dnia przesunięcia jak nie przyszedł od razu wiedziałam, że jestem w ciąży oby znów udało się szybko 😉

Do dziewczyn, które brały Duphaston na wywołanie okresu. Brałam wedle zaleceń 7 dni 2x1, dzisiaj 3 dzień po odstawieniu rano lekkie plamienie, a teraz czysto 😲 czy któraś tak miała? Myślałam, że z czasem się rozkręci w normalny okres, a tu nic. Na dodatek chciałam zrobić badania między 3-5 dc i teraz nie wiem czy liczyć to plamienie jako 1dc?

Mam pytanie do dziewczyn które brały clostilbegit. jak przyjmowalyscie te tabletki? byłam u lekarza, ale nie zakodowałam czy mam brac raz dziennie czy dwa razy wiem że od 5dc. Taki natłok informacji, że nie pamiętam 🤦‍♀️

Mam pytanie do dziewczyn które brały clostilbegit. jak przyjmowalyscie te tabletki? byłam u lekarza, ale nie zakodowałam czy mam brac raz dziennie czy dwa razy wiem że od 5dc. Taki natłok informacji, że nie pamiętam 🤦‍♀️
Ja brałam od 3 dc przez 5 dni 2×1 rano a miesiąc wcześniej identyczne też od 3 dc tylko 1×1 rano

Do dziewczyn, które brały Duphaston na wywołanie okresu. Brałam wedle zaleceń 7 dni 2x1, dzisiaj 3 dzień po odstawieniu rano lekkie plamienie, a teraz czysto 😲 czy któraś tak miała? Myślałam, że z czasem się rozkręci w normalny okres, a tu nic. Na dodatek chciałam zrobić badania między 3-5 dc i teraz nie wiem czy liczyć to plamienie jako 1dc?
Ja też tak mam zazwyczaj na drugi lub trzeci dzień od tego plamienia zaczyna mi się okres😉

reklama
Dziewczyny dzisiaj 22 dc., 11 dpo i rano zrobiłam z ciekawości test owulacyjny. Wyszedł pozytywny. No i nie wytrzymałam. Zrobiłam test ciążowy. Jutro lecę na betę. !!!!

Załączniki

• IMG_20200612_201004.jpg
    IMG_20200612_201004.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 142
Do góry