reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
U mnie wchodzi w grę tylko cc. Z powodu mojej przypadłości (zwężenie tętnicy mózgowej) neurolog wydał mi zaświadczenie, ze nigdy nie będę mogła rodzic naturalnie.[emoji26]
Moja przyjaciółka która ma za sobą sn i cc powiedziała mi - wiesz co rób co Ci każą, jak mówią sn- rodz sn. Jak mówią że lepiej będzie cc- rodz CC. Jedyna różnica jest taka że przy sn jest dłużej i boli przed, a CC boli po [emoji6]
Niby sn najlepszy och ech ach. Ale przy moim pierwszym dziecku lepsze u mnie by było CC. Za późno się zorientowali, niestety. Jak masz takie zalecenia to lekarz wie co robi. Ja bym chciała je mieć przy pierwszym. Skutki w moim wzroku z moimi oczami są niestety nieodwracalne, ale na szczęście z synkiem wszystko ok, więc nie żałuje tak czy siak tego sn

Wiem:) Już gdzieś to przepracowałam, że pozostaje tylko cc. Różne komentarze się słyszy, mnie rodzona siostra zapytała, czy ja mogę mówić, że urodziłam? Skoro przecież nie rodziłam? Także... Cieszę się, że był mi dany (mam nadzieję, że jeszcze będzie!) dar macierzyństwa i robię swoje:)
Moja przyjaciółka która ma za sobą sn i cc powiedziała mi - wiesz co rób co Ci każą, jak mówią sn- rodz sn. Jak mówią że lepiej będzie cc- rodz CC. Jedyna różnica jest taka że przy sn jest dłużej i boli przed, a CC boli po [emoji6]
Niby sn najlepszy och ech ach. Ale przy moim pierwszym dziecku lepsze u mnie by było CC. Za późno się zorientowali, niestety. Jak masz takie zalecenia to lekarz wie co robi. Ja bym chciała je mieć przy pierwszym. Skutki w moim wzroku z moimi oczami są niestety nieodwracalne, ale na szczęście z synkiem wszystko ok, więc nie żałuje tak czy siak tego sn

Wiem:) Już gdzieś to przepracowałam, że pozostaje tylko cc. Różne komentarze się słyszy, mnie rodzona siostra zapytała, czy ja mogę mówić, że urodziłam? Skoro przecież nie rodziłam? Także... Cieszę się, że był mi dany (mam nadzieję, że jeszcze będzie!) dar macierzyństwa i robię swoje:)
Oczywiście ze rodzilas jak można tak zapytać nawet. Cesarka to też poród, rozcinaja cie, ja bym sie bala chyba ze bym musiała tak. Wiec podziwiam

I wątek staraczek zamienił się w porodowy :crazy:

Nie żebym miała wąty, ale ktoś kto się stara i jest zdołowany... i widzi takie posty o porodzie o przebiegu... cóż troche desperacyjnie działa...

ale mną się nie przejmujcie, dostaje po gębie (przepraszam ale delikatniej nie da sie tego nazwać) nie raz, także tylko chciałam taką uwagę tutaj przedstawić, postawmy się na miejscu ludzi, którzy tu wchodzą... :unsure::unsure:

Ja pierdziele 🤦🏻‍♀️ ja nie czaje jak można tak powiedzieć komuś po cc. Kiedyś przeczytałam, że takie dzieci nie obchodzą urodzin tylko "wydobyciny". I tak z jednej strony zaczęłam się śmiać bo przecież nikt serio tego nie mówi, nie możliwe. A później się przekonałam, że to tak serio serio ☹️. Masakra jak kobieta potrafi odwalic drugiej kobiecie wiedząc doskonale jak czuły potrafi być to punkt. To jeszcze solą posypie by szpileczka bardziej zabolała.

reklama
I wątek staraczek zamienił się w porodowy :crazy:

Nie żebym miała wąty, ale ktoś kto się stara i jest zdołowany... i widzi takie posty o porodzie o przebiegu... cóż troche desperacyjnie działa...

ale mną się nie przejmujcie, dostaje po gębie (przepraszam ale delikatniej nie da sie tego nazwać) nie raz, także tylko chciałam taką uwagę tutaj przedstawić, postawmy się na miejscu ludzi, którzy tu wchodzą... :unsure::unsure:
A widząc fotki testów z ll już nie dołujace? Przecież jeszcze bardziej niż wizję porodów 😳

Do góry