reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Odnośnie prolaktyny nie otrzymałam odpowiedzi ale wydaje mi się że jest w porządku. Mam natomiast drugie pytanie odnośnie hemoglobiny. Mój wynik 8.9 czyli bardzo mało. Czy któraś z was miała taki wynik przy staraniach? Muszę brać żelazo i zastanawiam się czy odpuścić starania i wyregulować poziom żelaza czy próbować. Może ktoś z was miał podobną sytuację?
Mi bardzo pomógł sok z pokrzywy kupowany w aptece - jest obrzydliwy, ale wyniki pięknie się poprawiły.

reklama
Dziewczyny, temat taki zarzucam, bo muszę jakoś przetrwać do testowania, a że nie chce się nakręcać to planuję co dalej, jeśli się nie uda tym razem :)
- planuję zakupić albo castagnus albo zioła ojca sroki, bo chciałabym strasznie skrócić sobie trochę ten cykl i przyspieszyć owu. Obecnie wypada w 22dc i przez to cykle trwają do 35-36 dni i obawiam się, że na dłuższą metę spowoduje to u mnie jakąś chorobę psychiczną 😂 gin z kolei radził, żeby to zostawić w spokoju, ale no sama nie wiem...

No i w przyszłym tygodniu niemąż udaje się na badania nasienia, wyniki podobno w ciągu paru godzin, także nie będzie długiego czekania na szczęście. Ale mialby farta, gdyby się udało w tym cyklu, to by go ominęła ta wątpliwa przyjemność ;)
Ja słucham zawsze lekarza. Nie brałabym nic na własną rękę, tak wiem, że to zioła, ale w przypadku długich a regularnych cykli nie bawilabym się w to. Również mam długie cykle. Najważniejsze jest to, czy ufasz swojemu lekarzowi. Jeżeli tak, to grzecznie słuchaj 😀

Tu chodzi o jego potencjalne jego cierpienie :D a nie tylko ja kobieta mam cierpieć z powodu starań i zasadzić mu do tyłka witaminki

ha ! już mam powód bycia farmaceutką ! :)
Ja się pokłóciłam ze swoim połówkiem i też bym chętnie mu coś zaaplikowała😂
A tak serio coraz częściej dochodzi do mnie,że 2 dziecko nie jest w naszym zasięgu. I zapału już brak 37 cykl za rogiem, odpuszczam może wrócą chęci za jakiś czas.

Ja się pokłóciłam ze swoim połówkiem i też bym chętnie mu coś zaaplikowała😂
A tak serio coraz częściej dochodzi do mnie,że 2 dziecko nie jest w naszym zasięgu. I zapału już brak 37 cykl za rogiem, odpuszczam może wrócą chęci za jakiś czas.

Jedno to już bardzo dużo jak widzisz i popatrzysz sobie na te staraczki długoletnie co to nie moga nawet tego jednego mieć... Rozumiem, że masz marzenia, plany ale czasem tak łatwo nam niedoceniać tego co mamy wokoło.

Ja mogę nigdy nie urodzić żadnego dziecka...

Jedno to już bardzo dużo jak widzisz i popatrzysz sobie na te staraczki długoletnie co to nie moga nawet tego jednego mieć... Rozumiem, że masz marzenia, plany ale czasem tak łatwo nam niedoceniać tego co mamy wokoło.

Ja mogę nigdy nie urodzić żadnego dziecka...
To ze ktoś ma jedno dziecko nie oznacza ze Nie może bardzo pragnąc drugiego. Myśle ze tak jak osoba z dzieckiem ma trudności w postawieniu się w skórze teJ co nie MA dzieci jak i w druga stronę ta co nie ma dzieci będzie myślała masz jedno siedź cicho i nie marudź ze ci z drugim nie wychodzi. To tak nie działa. Pragnienie dziecka jest zawsze tak mocne jak bardzo tego pragniemy. Dla jednego może być to pierwsze dla innego trzecie dziecko.

reklama
Do góry