reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Cześć dziewczyny. Już od dłuższego czasu Was obserwuje więc pora się przywitać. Krótko o mnie, mam 30 lat, staramy się o 1 dziecko ok roku. Hmm w zasadzie to pewnie dłużej. W lipcu będę miała robiona drożność jajowodów i tak konkretnie umowię się do ginekologa zajmującego się niepłodnością. Póki co mój obecny ginekolog jakoś nie bardzo ma pomysł co robić. Obecnie 9dc. Od tego cyklu robię testy owulacyjne, mozecie spojrzeć? Czy to nie dziwne że w 8dc mocniejsza kreska a w 9 już słabo widoczna?
Nie wiem czy to wina zdjęcia ale patrzysz od złej strony. Patrz tak ze niebieski pasek po prawej. Moim zdaniem
Żaden z tych testów nie jest pozytywny wiec może być raz jaśniej raz ciemniej. Rób dalej i zobaczysz co się stanie. Możliwe tez ze pozytyw był np w 6 dc dlatego w 9 już słaby jest. SprawdAj sobie dalej. Ilu dniowe masz cykle?

reklama
Hej dziewczyny 😊 ja zagrzeje u Was miejsce na jakiś czas. Jakoś tydzień temu pisałam, że nagle wyszło mi Tsh ponad 4. Tamten cykl stracony, obecnie mam 2dc. Jutro idę na badania z krwi te co należy między 3 a 5 dniem wykonać (zapomniałam już jakie ale mam spisane na karteczce 😂), a 24go czerwca mam wizytę u gin-endo. Oby ten lub następny cykl był udany. Trzymam za Was i za siebie kciuki 🤞

A ja sobie myślę czy ciekawości nie zrobić sobie tsh, lh, fsh i testosteronu.. Ale z drugiej strony myślę czy jest sens w ogole i czy coś mi to da na razie. Chyba popróbuje ten cykl bez spiny, bez testów bez niczego. Iak będzie dupa to może wtedy.. Hmm nie wiem 🤣 niby bez spiny a człowiek się spina

Ja jestem z tych, co chcą wszystko od razu wiedzieć 😬 więc już zrobię i będę miała głowę spokojną 😂 mam nadzieję, że to tylko kwestia zbicia TSH. A jeśli coś będzie źle to akurat pokaże doktorkowi wyniki i niech coś zaradzi. Ogólnie to dopiero 3ci cykl starań i już sobie mówię cały czas żeby podejść do tego na chłodno. Pierwszy cykl doszukiwałam się objawów jak wariat tydzień po owu. Drugi cykl to TSH mega wysokie i też miałam wrażenie, że wszystkie znaki wskazują na ciążę, ale teraz już na spokojnie. Przynajmniej do momentu "za 3 dni termin @" 🤪
A ja sobie myślę czy ciekawości nie zrobić sobie tsh, lh, fsh i testosteronu.. Ale z drugiej strony myślę czy jest sens w ogole i czy coś mi to da na razie. Chyba popróbuje ten cykl bez spiny, bez testów bez niczego. Iak będzie dupa to może wtedy.. Hmm nie wiem 🤣 niby bez spiny a człowiek się spina

Ja jestem z tych, co chcą wszystko od razu wiedzieć 😬 więc już zrobię i będę miała głowę spokojną 😂 mam nadzieję, że to tylko kwestia zbicia TSH. A jeśli coś będzie źle to akurat pokaże doktorkowi wyniki i niech coś zaradzi. Ogólnie to dopiero 3ci cykl starań i już sobie mówię cały czas żeby podejść do tego na chłodno. Pierwszy cykl doszukiwałam się objawów jak wariat tydzień po owu. Drugi cykl to TSH mega wysokie i też miałam wrażenie, że wszystkie znaki wskazują na ciążę, ale teraz już na spokojnie. Przynajmniej do momentu "za 3 dni termin @" 🤪
Ja robiłam badania ostatnio 2 lata temu 🤨 a teraz mi się juz nie chce. Czy wynik tsh jest sfałszowany przy braniu tabletek anty?

No dobra, mój Ci on. Ile mam go zjadać? Dużo? Nie przepadam za ananasem, ale przeboleje jak ma pomóc [emoji6]
IMG_20200609_113221.jpeg

Tak, ostatnie dni przed @ to jest jakiś odjazd... Skupilabym się chętnie na pracy, ale nie ma opcji. Mam kisiel zamiast mózgu. A już trzy razy w ostatnim tygodniu śniły mi się wyraźne dwie kreski, może to znak.. A może to właśnie ten kisiel takie rzeczy tworzy 😂

Dziewczyny mam dylemat..
Wczoraj wieczorem dostałam okres, w na razie to jest trochę silniejsze plamienie. Od 2dc mam brać Lamette. I pytanie czy już dzisiaj brać czy poczekać do jutra??

reklama
A ja sobie myślę czy ciekawości nie zrobić sobie tsh, lh, fsh i testosteronu.. Ale z drugiej strony myślę czy jest sens w ogole i czy coś mi to da na razie. Chyba popróbuje ten cykl bez spiny, bez testów bez niczego. Iak będzie dupa to może wtedy.. Hmm nie wiem [emoji1787] niby bez spiny a człowiek się spina
Haha niby nie robisz testów a ciągle myślisz czy owulacja jest, była czy będzie [emoji23][emoji23]
Niby też mam w planach cykl bez testów i spin ale to się chyba nie uda [emoji23]

Do góry