reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ok ok. Am będę robić. Zakupiłam 50 więc może szaleć [emoji23] Jak będzie bardzo mocna to znaczy że owu będzie np na drugi dzień? Za bleee nie wiem jak ma to robić [emoji85] Ale jestem tempakiem hahaha [emoji23][emoji23][emoji23]
ja mialam podobnie na okolo 3-4 dni przed owulacja zawsze, test wykrywa stezenie hormonu LH a wiadomo, ze nie jest on od razu tak wysoki jak w dniu owulacji. sprawdz jutro rano z pierwszego moczu, jesli bedzie ciemniejsza kreska, oznacza, ze owulka sie zbliza :) i sprawdzaj do momentu az kreseczka bedzie rownie ciemna co testowa :)

reklama
Wydaje mi sie ze jesli.robie testy jednej firmy to na kazdym ta kreska powinna byc.
Przy czym ma kolor delikatnie różowy...
ja mialam pierwszy test z kreseczka tak slabo widoczna, ze pod swiatlo jej szukalam. byla bardzo blada, w ten sam dzien zrobilismy drugi test, dokladnie tak samo. na drugi dzien rano zrobilam kolejny z pierwszego moczu, wtedy byla ciemniejsza ale nadal minimalnie. jesli pojawia sie nawet slaba kreseczka, obecność hormonu gonadotropiny kosmówkowej w moczu. hormon ten z kazdym dniem bedzie rosl. najlepiej powtorz test jutro z rana :)

U mnie się to się sprawdziło bo kreseczka była bardziej chyba widoczna niż u Smerfetki A okres przeszedł za 4 dni. W sumie dwa miałam z blada druga kreska. Ja już chyba tym testom nie wierzę, jak zobaczę dwie tłuste i ciemne będę wiedziała że to ciaza [emoji4]
ja mialam pierwszy test z kreseczka tak slabo widoczna, ze pod swiatlo jej szukalam. byla bardzo blada, w ten sam dzien zrobilismy drugi test, dokladnie tak samo. na drugi dzien rano zrobilam kolejny z pierwszego moczu, wtedy byla ciemniejsza ale nadal minimalnie. jesli pojawia sie nawet slaba kreseczka, obecność hormonu gonadotropiny kosmówkowej w moczu. hormon ten z kazdym dniem bedzie rosl. najlepiej powtorz test jutro z rana :)

Ok ok. Am będę robić. Zakupiłam 50 więc może szaleć [emoji23] Jak będzie bardzo mocna to znaczy że owu będzie np na drugi dzień? Za bleee nie wiem jak ma to robić [emoji85] Ale jestem tempakiem hahaha [emoji23][emoji23][emoji23]
najlepiej przeczytaj w instrukcji... zazwyczaj gdy pojawi sie w miare mocna kreska, oznacza to ze w ciagu 24-48 godzin wystapi owulacja. my mielismy slaba kreske w niedziele rano, podobnie jak u Ciebie, wieczorkiem przytulanie :D poniedzialek, wtorek kreska ciemniala. w srode byla juz ciemniejsza od testowej wiec znowu przytulanie :D dzisiaj 14 tydzien ciazy

U mnie się to się sprawdziło bo kreseczka była bardziej chyba widoczna niż u Smerfetki A okres przeszedł za 4 dni. W sumie dwa miałam z blada druga kreska. Ja już chyba tym testom nie wierzę, jak zobaczę dwie tłuste i ciemne będę wiedziała że to ciaza [emoji4]
byc moze ciaza biochemiczna i naturalne poronienie ktore przychodzi wraz z okresem, wiekszosc kobiet wtedy nawet nie wie, ze zaszla w ciaze. gdy pojawia sie kreska, nawet slabo widoczna, oznacza obecność hormonu gonadotropiny kosmówkowej w moczu a wiec hormon, ktory pojawia sie jako pierwszy w ciazy

Wow! Gratulacje ! [emoji7] W którym cyklu Ci się udało?
najlepiej przeczytaj w instrukcji... zazwyczaj gdy pojawi sie w miare mocna kreska, oznacza to ze w ciagu 24-48 godzin wystapi owulacja. my mielismy slaba kreske w niedziele rano, podobnie jak u Ciebie, wieczorkiem przytulanie :D poniedzialek, wtorek kreska ciemniala. w srode byla juz ciemniejsza od testowej wiec znowu przytulanie :D dzisiaj 14 tydzien ciazy

No czytam właśnie o tej biochemicznej dlatego ja podejrzewam trochę bo kreski były dwie A później dwa testy już negatywne i okres przyszedł [emoji26][emoji58]
byc moze ciaza biochemiczna i naturalne poronienie ktore przychodzi wraz z okresem, wiekszosc kobiet wtedy nawet nie wie, ze zaszla w ciaze. gdy pojawia sie kreska, nawet slabo widoczna, oznacza obecność hormonu gonadotropiny kosmówkowej w moczu a wiec hormon, ktory pojawia sie jako pierwszy w ciazy

Wow! Gratulacje ! [emoji7] W którym cyklu Ci się udało?
dziekujemy :) kurcze, wiesz co, stralismy sie rok czasu ale roznie to bylo, czesto niestety przez wzglad na prace mijalismy sie, wiec i przytulanie w tych dniach nie za bardzo nam wychodzilo, hehe. pozniej zaszlam w ciaze, ktora poronilam w 6 tygodniu. a po poronieniu nawet na okres nie poczekalismy i teraz maly łobuziak rosnie w brzuszku. jedyne co moge doradzic dziewczyny to zrobcie sobie tsh, zeby miec pewnosc, ze jest ponizej 2,5. ja po poronieniu dopiero zrobilam i okazalo sie ze mialam ponad 5. moja pani ginekolog powiedziala, ze dziwi sie, ze z takim wynikiem w ogole udalo mi sie jakos zajsc w ciaze.

A robiłaś tej samej firmy?

reklama
Do góry