reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ok ok. Am będę robić. Zakupiłam 50 więc może szaleć [emoji23] Jak będzie bardzo mocna to znaczy że owu będzie np na drugi dzień? Za bleee nie wiem jak ma to robić [emoji85] Ale jestem tempakiem hahaha [emoji23][emoji23][emoji23]
ja mialam podobnie na okolo 3-4 dni przed owulacja zawsze, test wykrywa stezenie hormonu LH a wiadomo, ze nie jest on od razu tak wysoki jak w dniu owulacji. sprawdz jutro rano z pierwszego moczu, jesli bedzie ciemniejsza kreska, oznacza, ze owulka sie zbliza :) i sprawdzaj do momentu az kreseczka bedzie rownie ciemna co testowa :)

reklama
Wydaje mi sie ze jesli.robie testy jednej firmy to na kazdym ta kreska powinna byc.
Przy czym ma kolor delikatnie różowy...
ja mialam pierwszy test z kreseczka tak slabo widoczna, ze pod swiatlo jej szukalam. byla bardzo blada, w ten sam dzien zrobilismy drugi test, dokladnie tak samo. na drugi dzien rano zrobilam kolejny z pierwszego moczu, wtedy byla ciemniejsza ale nadal minimalnie. jesli pojawia sie nawet slaba kreseczka, obecność hormonu gonadotropiny kosmówkowej w moczu. hormon ten z kazdym dniem bedzie rosl. najlepiej powtorz test jutro z rana :)

U mnie się to się sprawdziło bo kreseczka była bardziej chyba widoczna niż u Smerfetki A okres przeszedł za 4 dni. W sumie dwa miałam z blada druga kreska. Ja już chyba tym testom nie wierzę, jak zobaczę dwie tłuste i ciemne będę wiedziała że to ciaza [emoji4]
ja mialam pierwszy test z kreseczka tak slabo widoczna, ze pod swiatlo jej szukalam. byla bardzo blada, w ten sam dzien zrobilismy drugi test, dokladnie tak samo. na drugi dzien rano zrobilam kolejny z pierwszego moczu, wtedy byla ciemniejsza ale nadal minimalnie. jesli pojawia sie nawet slaba kreseczka, obecność hormonu gonadotropiny kosmówkowej w moczu. hormon ten z kazdym dniem bedzie rosl. najlepiej powtorz test jutro z rana :)

Ok ok. Am będę robić. Zakupiłam 50 więc może szaleć [emoji23] Jak będzie bardzo mocna to znaczy że owu będzie np na drugi dzień? Za bleee nie wiem jak ma to robić [emoji85] Ale jestem tempakiem hahaha [emoji23][emoji23][emoji23]
najlepiej przeczytaj w instrukcji... zazwyczaj gdy pojawi sie w miare mocna kreska, oznacza to ze w ciagu 24-48 godzin wystapi owulacja. my mielismy slaba kreske w niedziele rano, podobnie jak u Ciebie, wieczorkiem przytulanie :D poniedzialek, wtorek kreska ciemniala. w srode byla juz ciemniejsza od testowej wiec znowu przytulanie :D dzisiaj 14 tydzien ciazy

U mnie się to się sprawdziło bo kreseczka była bardziej chyba widoczna niż u Smerfetki A okres przeszedł za 4 dni. W sumie dwa miałam z blada druga kreska. Ja już chyba tym testom nie wierzę, jak zobaczę dwie tłuste i ciemne będę wiedziała że to ciaza [emoji4]
byc moze ciaza biochemiczna i naturalne poronienie ktore przychodzi wraz z okresem, wiekszosc kobiet wtedy nawet nie wie, ze zaszla w ciaze. gdy pojawia sie kreska, nawet slabo widoczna, oznacza obecność hormonu gonadotropiny kosmówkowej w moczu a wiec hormon, ktory pojawia sie jako pierwszy w ciazy

Wow! Gratulacje ! [emoji7] W którym cyklu Ci się udało?
najlepiej przeczytaj w instrukcji... zazwyczaj gdy pojawi sie w miare mocna kreska, oznacza to ze w ciagu 24-48 godzin wystapi owulacja. my mielismy slaba kreske w niedziele rano, podobnie jak u Ciebie, wieczorkiem przytulanie :D poniedzialek, wtorek kreska ciemniala. w srode byla juz ciemniejsza od testowej wiec znowu przytulanie :D dzisiaj 14 tydzien ciazy

No czytam właśnie o tej biochemicznej dlatego ja podejrzewam trochę bo kreski były dwie A później dwa testy już negatywne i okres przyszedł [emoji26][emoji58]
byc moze ciaza biochemiczna i naturalne poronienie ktore przychodzi wraz z okresem, wiekszosc kobiet wtedy nawet nie wie, ze zaszla w ciaze. gdy pojawia sie kreska, nawet slabo widoczna, oznacza obecność hormonu gonadotropiny kosmówkowej w moczu a wiec hormon, ktory pojawia sie jako pierwszy w ciazy

Wow! Gratulacje ! [emoji7] W którym cyklu Ci się udało?
dziekujemy :) kurcze, wiesz co, stralismy sie rok czasu ale roznie to bylo, czesto niestety przez wzglad na prace mijalismy sie, wiec i przytulanie w tych dniach nie za bardzo nam wychodzilo, hehe. pozniej zaszlam w ciaze, ktora poronilam w 6 tygodniu. a po poronieniu nawet na okres nie poczekalismy i teraz maly łobuziak rosnie w brzuszku. jedyne co moge doradzic dziewczyny to zrobcie sobie tsh, zeby miec pewnosc, ze jest ponizej 2,5. ja po poronieniu dopiero zrobilam i okazalo sie ze mialam ponad 5. moja pani ginekolog powiedziala, ze dziwi sie, ze z takim wynikiem w ogole udalo mi sie jakos zajsc w ciaze.

A robiłaś tej samej firmy?

reklama
Do góry