reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
U nas było tak że ciąża przebiegała prawidłowo prowadziłam ciąże niestety na NFZ i usg ostatnie miałam w 32 tygodniu ciąży kolejne miałam mieć dopiero w 38 nic się nie działo na usg w 32 tygodniu wszystko prawidłowe przepływy też. Przestałam czuć ruchy dziecka pewnego dnia i pojechałam na izbę dowiedziałam się że maleństwo już nie żyja to było straszne :( od razu zrobili ni badania w szpitalu wyszło że mam za niskie białko S później zrobiłam u hematologa badania wyszło że dodatkowo mutacja mthr tak się dowiedzualam o trombofilii kazali brać acard po pół roku zaszlam w ciążę od początku brałam zastrzyki z heparyna i acard częste wizyty u lekarza miałam cudownego lekarza oczywiście prywatnie ekstra się mną zajął często leżałam w szpitalu na końcu przeprowadził mi cc. Ciąże niestety trzeba było zakończyć w 35 tygodniu i 5 dniu ale malutka zdrowa teraz już 2 latka :) teraz jak uda się zajść również ciąża prowadzona na zastrzykach i acardzie

Bardzo mi przykro.. Jesteś dzielną kobietką ❤️

Dostałam dzisiaj nagranie od koleżanki jej synka który urodził się wczoraj, zobaczyła go moja 7 latka i powiedziała,że też chce mieć takiego dzidziusia "nawet może być brat".Złożyłam mi życzenia z okazji dnia mamy a przytulając mnie powiedziała"pomyślisz o tym dziecku dla nas, bo niedługo dzień dziecka to akurat ". Ajj piękny dzień, jestem wdzięczna,że ją mam, kocham ją nad życie a jednak smutno mi dzisiaj. Mimo wszystko pięknego dnia dla Was ❤

U nas było tak że ciąża przebiegała prawidłowo prowadziłam ciąże niestety na NFZ i usg ostatnie miałam w 32 tygodniu ciąży kolejne miałam mieć dopiero w 38 nic się nie działo na usg w 32 tygodniu wszystko prawidłowe przepływy też. Przestałam czuć ruchy dziecka pewnego dnia i pojechałam na izbę dowiedziałam się że maleństwo już nie żyja to było straszne :( od razu zrobili ni badania w szpitalu wyszło że mam za niskie białko S później zrobiłam u hematologa badania wyszło że dodatkowo mutacja mthr tak się dowiedzualam o trombofilii kazali brać acard po pół roku zaszlam w ciążę od początku brałam zastrzyki z heparyna i acard częste wizyty u lekarza miałam cudownego lekarza oczywiście prywatnie ekstra się mną zajął często leżałam w szpitalu na końcu przeprowadził mi cc. Ciąże niestety trzeba było zakończyć w 35 tygodniu i 5 dniu ale malutka zdrowa teraz już 2 latka :) teraz jak uda się zajść również ciąża prowadzona na zastrzykach i acardzie
Bardzo mi przykro:(:(:(

U nas 14 dc i dzialamy😎😎😎Jak wasze samopoczucie dziewczyny?
Trzymam ✊ za owocne staranka🤗

Hej dziewczyny...
U mnie @ wedlug flo miala byc dzis i nie ma.
Boli jak na @ tez jeszcze nie ma ( zawsze bola plecy tak ze nie moge sie ruszyc) .
Za to juz tydzien bola jajniki. Juz nie tak mocno ale kluja czesciej prawy. Jak juz bola to az w pachwinie mozna poczuc.Podbrzusze boli...oj boli. Wczoraj stanie przy zlewie to byl wyczyn. Piersi bola. Najbatdziej sutki i brodawki jakby ktos je papierem sciernym przejechal plus co jakis czas jakby pradem dostaly. Takie dziwne mrowki.
Nie nastawiam sie ale jesli to @ to nigdy takiej nie mialam. Czekam jeszcze tydzien ( bo jesli sluz w 22 dniu cyklu to owulacja to @ powinna byc za tydzien chyba dobrze licze 😂) .moze w tym xczasie sie nie wykoncze:)

Hej, która mi powie czy wczoraj był pozytyw, czy jeszcze dziś mam zrobić dla pewności? Mój pierwszy tak wyraźny test lh 🧐... i jeszcze pytanie, tak Was poczytałam i wspominacie o ananasie i moreli suszonej 😄 od kiedy i jak długo to jeść?🤨

Załączniki

• A43483CD-9EE5-4AF1-BE8A-7A2CCF75B8CC.jpeg
    A43483CD-9EE5-4AF1-BE8A-7A2CCF75B8CC.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 95
Dziewczyny czekam na Wasze dobre wieści z rana, czy któraś dziś testuje? ❤

Ja czekam na @

Hej, która mi powie czy wczoraj był pozytyw, czy jeszcze dziś mam zrobić dla pewności? Mój pierwszy tak wyraźny test lh 🧐... i jeszcze pytanie, tak Was poczytałam i wspominacie o ananasie i moreli suszonej 😄 od kiedy i jak długo to jeść?🤨

Ja bym zrobiła bo nie wygląda mi jeszcze ten ostatni na pozytyw chyba że z czasem zbladł... no ale blisko blisko :)

Ha ha!! Apka pokazuje 54% na pozytywny test ciążowy 😂 😂 😂 ah te technologie

Ostatnia edycja:
Jakbym czytała swoją historie 🙁 popłakałam się bo wszystko mi się przypomniało. U mnie nie badali chyba białka S albo mi nie powiedzieli. Strasznie mi przykro kochana. Ściskam Cię mocno i cudowne jest to, że po tym wszystkim znalazłaś w sobie tyle siły, że nie dość że masz już pięknego skarba 2letniego to jeszcze walczysz dalej. Dałaś mi dużo nadziei i siły.
A mogę zapytać co za mutacje Ci wyszły?

reklama
A dziewczyny powiedzcie mi jakie witaminy się bierze po pierwszym trymestrze w naszym przypadku tej nieszczęsnej mutacji?
Dobre pytanie, ale tego jeszcze nie wiem 😀 narazie chciałabym być w 1 trymestrze, a później się okaże. Ale jak będę miała konkretne inf od lekarza to mogę Cię je oczywiście przekazać.

Do góry