reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Jak to się mówi póki nie ma @ jest nadzieja, wiele dziewczyn pisało ze miały bóle typowo menstruacyjne i miło się zaskoczyły wiec trzymaj kciuki 🙂

Mam aplikacje gdzie wprowadzam kiedy mam okres i zazwyczaj trafnie prognozuje, jak zobaczyłam II od razu kliknęłam „ciąża” później poronienie i wydłużyła mi cykl o 5 dni, teraz skatowała tą ciąże i mam za 5 dni planowaną @. Wiem ze to tylko aplikacja ale zastanawia mnie to, no cóż zobaczymy 🤔

Mi aplikacja pokazuje, że jakbym zatestowała to mam 35% szans na pozytywny test 😂 😂 😂

Dokładnie, popieram, ja miałam bardzo silne bóle w nocy z 11 na 12 dpo :) Typowo @ ale silniejsze i naprzemienne (raz po lewej, raz po prawej, raz po środku), do tego skurcze macicy, ale z taką różnicą, że przy @ one nie odpuszczały tylko były ciągłe a tutaj na ciążę odpuszczały całkowicie na chwilę i potem od nowa i tak cały wieczór przynajmniej ponad 3 godziny zanim nie padłam 😂 A to już na bank było po zagnieżdżeniu kilka dni, bo 2 dni później beta była około 400, a z kolei kilka dni przed miałam tzw. lekką głowę i dziwne minimalne objawy, na które zresztą nie zwróciłam uwagi. Celuję, że zagnieżdżenie było właśnie 9 dpo, kiedy miałam tę lekką głowę jakby grawitacji nie było i kiedy tak jakoś inaczej się czułam.

Ale te bóle "wędrujące" z boku środka itp to jakieś bolesne czy nie? U mnie też jeżdzi po całym brzuchu, ale to może po prostu jelita :-D:-D:-D
w pracy na dole dokuczało potem jajniki sie odzywały naprzemiennie a teraz tak na środku :D Pewnie trawiąca się kanapka :)

Cześć dziewczyny. Dawno mnie nie było. Nie nadrobie tyle wiec nie mam pojęcia co u was. Mam nadzieje ze wszystkie zaciazone ;). Zjawiam się z pytaniem - czy któraś z was miewała plamienia w połowie cyklu? Jestem przed owu i mam śluz z brązowymi plamieniami :( Wyczytałam już oczywiście najgorsze w necie. Miewała tak któraś i wie co to albo wie ze nie ma się co martwić? Od razu uprzedzę pytanie - to nie plamienie implantacyjne i nie jestem tez w ciąży. Dodam ze długo utrzymywało mi się w tym mcu plamienie po okresie a teraz 16 dc i znów brązowe plamienia ze śluzem. Raczej taki brązowy śluz. Przepraszam za szczegóły mam nadzieje ze żadna akurat nie je;) Pomóżcie. Chcialabym
Się pokazać lekarzowi ale nie mam z kim dziecka za bardzo zostawić...

Mi aplikacja pokazuje, że jakbym zatestowała to mam 35% szans na pozytywny test 😂 😂 😂

Ale te bóle "wędrujące" z boku środka itp to jakieś bolesne czy nie? U mnie też jeżdzi po całym brzuchu, ale to może po prostu jelita :-D:-D:-D
w pracy na dole dokuczało potem jajniki sie odzywały naprzemiennie a teraz tak na środku :D Pewnie trawiąca się kanapka :)
Ja miałam takie typowe bóle, bolało jak diabli, byłam przekonana, że to @ będzie wcześniej o prawie tydzień 🤪 Nie wiem co tam się wtedy działo, może szanowna Pani Macica się buntowała tak jak przez ostatni rok na zasadzie „O kurde o kurde o kurde! Co to jest!! Weźcie to ze mnie!!” ale że dopiero co wyleczyłam się z półpaśca, to chyba nie miała siły walczyć i zmieniła podejście na „A jak chcesz to masz i daj mi święty spokój kobieto!” 😂😂😂

Naprawdę tak myślicie, że można? No wiadomo, że się nie upić 😉 ale ochotka jest 😁
Może to dla niektórych głupie, ale ja dopóki nie zobaczę @ nie pije i staram się nie brać żadnych leków itd. Wolę dmuchać na zimne niż później sobie zarzucać że coś zrobiłam źle.
Dodam że jestem po poronieniu i może dlatego jestem wyczulona.

Przy okazji jestem w 3dc, chciałam zrobić w tym tygodniu kontrolnie badania krwi - ginekolog mówiła, że mam zrobić jakoś jeszcze przed wirusem ale nie wyszło.. Podstawowa morfologia, TSH i prolaktyna Bez różnicy kiedy pójdę? Pisałyscie coś o prolaktynie w końcówce cyklu .. czy robienie jej teraz nie ma sensu?

Nawet po terminie jeszcze można tylko nigdy nie pamiętam do kiedy, chyba do 6 tc, dopóki mama i dziecko nie mają wspólnego krwiobiegu, tak mi znajoma lekarka mówiła. To wszystko jest tak skonstruowane, że jeśli kobieta nie wie o ciąży tak wcześnie i się napije, to żeby to nie zaszkodziło dziecku :D
Oj ja czytałam o tym mnóstwo, bo ja się dowiedziałam o ciąży późno, a po negatywnej becie byłam na milion procent przekonana o braku ciąży i robiłam po weselne imprezy z winem z wesela i z uzo z Grecji i baaaaaaaaardzo się martwiłam.

18dc, 4dpo a ja czuję się jak przed @..trochę czuje jajniki, ale mam taką ochotę na słodkie gdzie od 2tyg kompletnie nie tykam słodkiego bo mnie nie ciągnie, no i wiecznie bym coś jadła.. Właśnie wracam z kebaba [emoji2356][emoji2356][emoji2356] nie wiem co jest grane... No i jeszcze jakaś infekcja intymna się zaczyna bo od wczoraj delikatnie coś tam "szczypie"... A jak Wasze samopoczucie po owulacji? [emoji16]

reklama
Mama ginelolog twierdzi na swoim blogu że tylko do dnia okresu :)
Nawet po terminie jeszcze można tylko nigdy nie pamiętam do kiedy, chyba do 6 tc, dopóki mama i dziecko nie mają wspólnego krwiobiegu, tak mi znajoma lekarka mówiła. To wszystko jest tak skonstruowane, że jeśli kobieta nie wie o ciąży tak wcześnie i się napije, to żeby to nie zaszkodziło dziecku :D

Do góry