reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Każdy ma inne zdanie jednak podejście, że można pić i palić do 6 tc bo dziecko nie jest połączone z matką jest skrajną głupotą.
Jest w trakcie robienia specjalizacji z ginekologii, a więc ginekologiem jeszcze nie jest :) Ja mam swoje zdanie na temat takich lekarzy celebrytów i go nie zmienię :)

reklama
Każdy ma inne zdanie jednak podejście, że można pić i palić do 6 tc bo dziecko nie jest połączone z matką jest skrajną głupotą.
Ja przedstawiłam zdanie lekarzy, które poznałam, z punktu widzenia bezpieczeństwa, jeżeli kobieta nie wie, że jest w ciąży do około 6 tc z zaznaczeniem, że nie pamiętam nigdy czy to chodzi o 6 tc, czy nie np. 5. Ja piłam piwo 0% do terminu @. Nie musisz się z tym zgadzać a mama”ginekolog” nie jest dla mnie źródłem wiedzy :)

Super dziekuje już zamawiam! Pluje sobie w brodę teraz bo już 2 miesiące biorę femibion :( mam nadzieję że nie zaszkodzę dzidzi jeśli w tym cyklu się uda. Mam już jedna córeczkę 2 latka skończy w czerwcu tamta cała ciąża na femibionie i na szczęście niunia zdrowa. Ale za to pierwsza ciąża w 37 tygodniu wewnętrzne obumarcie płodu przez trombofilie teraz by miała 3 i pół roczku wtedy jeszvze o tym nie wiedziałam że jestem chora. Bierzesz dodatkowo acard przy staraniach?
Ojej... Bardzo mi przykro. Ja jestem po 4 poronieniach ale wczesnej ciąży. Nie biorę Acardu bo mieszkam w UK i nikt tu tego nie zaleca, nawet mój polski ginekolog... Lekarz rodzinny zalecił brać tylko aspirynę jeśli zajdę w ciążę... Boję się sama zaczynać coś brać, tym bardziej, że badania mam wszystkie w normie.

O nieee A kiedy dostałaś?
A powiedz mi kiedy poronilas? I po ilu dostałaś okres ?

Ten mój "pewny"cykl bez ciąży był w lutym. To był ten pierwszy cykl z zielonym światłem, byłam pozytywnie nastawiona i pewna, że się uda...
2 cykle potem zobaczyłam dwie kreski (pod koniec kwietnia), ale cieszyłam się tylko 8 dni. 7 mają pojawiło się krwawienie i beta spadła. Teraz czekam na drugi okres, ma byc za max tydzień. Zobaczymy. Nie czuję się na okres, ale na ciążę też nie (uwazalismy, ale bez przesady [emoji6]).
Po miesiączce staramy się dalej, a w miedzyczasie porobię badania na wszystko. W środę pierwszy termin [emoji4][emoji4][emoji4]

Ojej... Bardzo mi przykro. Ja jestem po 4 poronieniach ale wczesnej ciąży. Nie biorę Acardu bo mieszkam w UK i nikt tu tego nie zaleca, nawet mój polski ginekolog... Lekarz rodzinny zalecił brać tylko aspirynę jeśli zajdę w ciążę... Boję się sama zaczynać coś brać, tym bardziej, że badania mam wszystkie w normie.
Aspiryna i acard to to samo, czy się mylę???

Aspiryna to to samo co acard[emoji4]jeśli się nie mylę.

Potocznie zwana aspiryna, czyli kwas acetylosalicylowy, to właśnie m.in. Acard o ile dobrze pamiętam :)

Aha aha rozumiem mi hematolog ustalał leczenie w ciąży mam brać acard a od pozytywnego testu zastrzyki clexan aż do zakończenia ciąży takim zestawem właśnie donosiłam szczęśliwie ciąże z drugą córeczka. A dodatkowo do tego kwasu powinnam jeszcze coś przyjmować jakieś witaminy ? Wlasnie w tym się nie określił mój lekarz

reklama
Do góry