młoda1994
Fanka BB :)
Jeśli nie wiesz kiedy masz owu to czemu bierzesz luteine od 19dc? Luteina może blokować owu.Cześć dziewczyny, to moj pierwszy post w tym wątku , tez staram sie o dziecko , wciąż pierwsza połowa roku jest - mogę dołączyć ?
Kochane , poradzicie mi prosze, to moj 1 cykl po poronieniu zatrzymanym w 7tc, było to na początku kwietnia. To było moje 3 poronienie. Na szczęście mam tez 2 dzieci. Mimo iż wcześniej nie planowaliśmy to jednak zdecydowaliśmy sie na 3.
Gin zapisała mi luteinę dopochwowo od 19-25 dc. Jutro wezmę ostatnia dawkę ale co jesli udało mi sie zajść w ciaze? Co sie stanie jesli nagle odstawię ten progesteron? Na test za wcześnie, robiłam dzis i negatywny ale to dopiero 24dc. Nie wiem kiedy miałam owu.
Boje sie, ze poronie jesli to ciąża a ja nagle przestane brać. Z kolei jesli nie przestane to pewnie @ nie dostanę ... ( ?) [emoji848] Nie wiem co robić.
Przeważnie jak ktoś bierze progesteron w drugiej połowie cyklu i stara się o dziecko to najlepiej zrobić test ale każda z nas wie że test to tylko test jak masz możliwość zrób betę hcg i jak będzie negatywna czyli poniżej 5 to oznacza że możesz odstawić luteine i czekać na okres a jak będzie 5 lub więcej to znaczy że ciąża i dalej zażywaj luteine.
Przykro mi z powodu straty ja jestem po 5 ale żadnego dziecka ziemskiego nie mam.