reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

pocieszyłaś mnie, dziękuję ;) tez życzę powodzenia
Tsh8,5 miałam, z tego co mi endokrynolog tłumaczył to startuje się zawsze od najniższej dawki i robi badania co miesiąc tsh żeby sprawdzić czy dawka jest ok. Ja zaczęłam brać letrox 50 po miesiącu tsh spadło do 1,87 za miesiąc zrobiłam znowu i było już 3 więc zwiększyłam dawkę do 75 i w kwietniu wynik był 1,86 a teraz robiłam w poniedziałek i jest 1,47.wiec dawka jest już dobrze dobrana, wczoraj endo powiedziała że można śmiało starać się o dziecko i wrócić jak zajde w ciążę bo być może trzeba będzie wtedy dawkę zmienić.
Ale jak to pani profesor dodała choroba książek nie czyta są kobiety które zachodzą w ciążę mając tsh 100 i wszystko jest w porządku. Powodzenia 🤗

reklama
Progesteron w 22 dc wynik 12,4.
Jak myślicie raczej była owulacja czy raczej nie ? Obstawiam ze jeśli była to 15/16 dc..

Przy takim progesteronie w 22 dc to raczej ciąży nie ma napewno ? :/

Progesteron w 22 dc wynik 12,4.
Jak myślicie raczej była owulacja czy raczej nie ? Obstawiam ze jeśli była to 15/16 dc..

Przy takim progesteronie w 22 dc to raczej ciąży nie ma napewno ? :/
Tak ten wynik oznacza że owu była a co do ciąży to nie wiem czy na podstawie progesteronu 7 dni po owu ocenia się czy się udało czy jednak nie.

Czyli po tym zastrzyku wychodzi test pozytywny? Pytam bo nie miałam pojęcia że tak jest [emoji848]
Ja jestem w 13dc i wczoraj przyjęłam ovitrelle. Dzisiaj z ciekawości zrobiłam test (żeby chociaż sobie popatrzeć jak wyglądają II kreski). Zawsze myślałam, że po zastrzyku to będę miała mocne krechy a nie takiego bladziocha...

reklama
Czyli po tym zastrzyku wychodzi test pozytywny? Pytam bo nie miałam pojęcia że tak jest [emoji848]
Ja go nie brałam ale jak jest potrzebny taki zastrzyk pregnyl lub ovitrelle to lekarze mówią żeby nie robić wcześniej niż 14 dni od zastrzyku ponieważ on ma jakąś "podjednostkę" bety która może fałszować wynik testu ciazowego czy coś w ten deseń. Ale coś w tym musi być [emoji4]

Do góry