reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczyny czy orientujecie się ile dni maksymalnie może rosnąć pęcherzyk ? W piątek u ginekologa miał 14 mm a test owulacyjny wyszedł mi 5 dni później mocno pozytywny . Czy to możliwe że wtedy była owulacja a dwa dni później robiłam progesteron i miał 4.330
Wkręcam sobie ,nastawiam się znów a obiecywałam sobie że podejdę do tego na luzie ... [emoji86][emoji86]
Pęcherzyk rośnie mniej więcej 2mm na dobe a progesteron powinien być powyżej 8-10 żeby świadczył o tym że owulacja w danym cyklu była. Jeśli się mylę to któraś z dziewczyn mnie napewno poprawi[emoji4]

reklama
Pęcherzyk rośnie mniej więcej 2mm na dobe a progesteron powinien być powyżej 8-10 żeby świadczył o tym że owulacja w danym cyklu była. Jeśli się mylę to któraś z dziewczyn mnie napewno poprawi[emoji4]
Ale progesteron powinno się badac 7dni po owulacji ? Czyli jeśli pęcherzyk pęka mając około 26-30mm i rośnie około 2mm na dobę więc u mnie gdyby potencjalnie peknal (o ile peknal) około czwartku a dzień później szłam na progesteron to czy to nie za szybko ? Bardzo chaotycznie napisałam.
W każdym bądź razie byłam na USG w 18dc i pęcherzyk miał 14 mm a tydzień później miałam zrobić progesteron w 25dc .

Dziewczyny, nie wiem czy mnie pamiętacie, ile jest nowych staraczek ile staraczek już się postarało i jest w upragnionej ciąży [emoji846] nie było mnie trochę. Dobił mnie cykl bez owu ( za to z 4 mega infekcjami) a później korona. Wracam do gry[emoji16] narazie czekam na @ bo ten cykl na 99.9% jest na straty. trzymam za każdą z Was mocno kciuki! [emoji846]

Ja pamiętam :D
I ostatnio też mam infekcję za infekcją [emoji1787]
Dziewczyny, nie wiem czy mnie pamiętacie, ile jest nowych staraczek ile staraczek już się postarało i jest w upragnionej ciąży [emoji846] nie było mnie trochę. Dobił mnie cykl bez owu ( za to z 4 mega infekcjami) a później korona. Wracam do gry[emoji16] narazie czekam na @ bo ten cykl na 99.9% jest na straty. trzymam za każdą z Was mocno kciuki! [emoji846]

Hej Dziewczyny, ktora z Was testuje w przyszlym tygodniu? Ja @ mam miec 26.05, czyli akurat w Dzien Matki, moze to dla mbie bedzie szczesliwy dzien i zamiast @ zobacze dwie kreski:)

Ja wg. Kalendarzyka mam dostać też w dzień mamy ale owu miałam dzień później, więc spodziewam się @ 27.05. Testować będę pewnie w weekend bo nie wytrzymam z ciekawosci. Już się ledwo powstrzymuje 🤣

Ja pamiętam :D
I ostatnio też mam infekcję za infekcją [emoji1787]
No wlasnie ten obecny poszedł na straty bo dostałam zapalenia pęcherza [emoji1745]jak testy owu wychodzą to zawsze się coś przypaleta. Jak staramy się regularnie co dwa dni to wtedy nie ma pozytywu owu. Masakra [emoji6]

Oczywiscie, ze pamietam. Witaj ponownie:) powodzenia w kolejnym cyklu:)

Pamiętam Cię:D
Byłam pewna,że Ci się udało.

reklama
No wlasnie ten obecny poszedł na straty bo dostałam zapalenia pęcherza [emoji1745]jak testy owu wychodzą to zawsze się coś przypaleta. Jak staramy się regularnie co dwa dni to wtedy nie ma pozytywu owu. Masakra [emoji6]

Ja też akurat walczę z zapaleniem, a owu planowana za około tydzień, mam nadzieję, że już się wszystko do tego czasu ładnie wyleczy ;)
Miałam zrobić przerwę od forum, a i tak Was czytałam, więc skoro tak, to i od razu się poudzielam. Zaopatrzyłam się w stos testów owulacyjnych i ciążowych i standardowo pokładam wielkie nadzieje w tym cyklu :D

Do góry