bleucoco
Fanka BB :)
Kochana a czy lekarz wspomagająco dał Ci luteinę lub duphaston od owu do wystąpienia @? Przeczytałam Twoje komentarze dot. tych brudzeń i plamień i jednocześnie pozytywnych, potem negatywnych testów, i tak mi się wydaje, że może np. masz niewydolność ciałka żółtego? Nie jestem oczywiście lekarzem, tylko podpowiadam na co zwrócić uwagę z własnego doświadczenia.Czesc dziewczyny. W płaczu zasnęłam i płaczem zaczęłam dzień. Miałam ten test o mocnej czułości. I zrobiłam rano z nadzieją że jak nie krwawię mocno tylko znowu jednorazowo wczoraj, to coś wyjdzie. .... Oczywiście nie wyszło już nic. Nawet cień po pregnylu nie wyszedł na tym czułym.... Dzisiaj 9 dzień po pregnylu a 7-8 po owulacji ...... Chyba nie ma co już się łudzić.... Jeszcze czekam aż zacznę krwawić mocniej bo ja nasilenie krwawień dostaje w ciągu dnia....
My się staraliśmy 14 miesięcy, mam lekką niedoczynność tarczycy i PCOS, brałam od kwietnia zeszłego roku wspomagająco duphaston od 18 do 27 dnia cyklu przy 31 dniowych cyklach na podtrzymanie ciąży. Mimo to nie udawało się a byłam pewna, że wiem kiedy mam dni płodne, bo widziałam jak zachowuje się szyjka macicy i 1 dzień w cyklu miałam idealnie płodny śluz... W tym cyklu co się udało nie odstawiłam duphastonu. Na ulotce było napisane, że przy niewydolności ciałka żółtego, które ma odżywiać zarodek, duphaston bierze się po owulacji aż do dnia wystąpienia krwawienia. Pomyślałam sobie - raz kozie śmierć i pobiorę do wystąpienia @ bez konsultacji z lekarzem, w końcu co może się stać? No i @ nie przyszła, zaczęliśmy 18 tydzień ciąży Według USG wycyrklowaliśmy idealnie w owu, czyli moja metoda kalendarzyk + obserwacja szyjki, śluzu i ogólnie organizmu była prawidłowa Trzeba być bardzo uważnym, bo tym razem owu miałam 14 dc, czyli termin @ przypadałby mi na 28 dc i 27 dc miałam już betaHCG około 400, podczas gdy normalnie @ dostawałam po 31 dc a więc cykl się skrócił i owu była dużo szybciej.
Do dziś zastanawiam się czy gdyby nie to moje przedłużenie brania duphastonu ta ciąża by się utrzymała i moja córeczka miałaby szansę na życie... Nigdy się tego nie dowiem Duphaston brałam aż do II trymestru. Nie miałam żadnych plamień.
Może stąd miałaś te brudzenia mimo pozytywnych testów a potem ciąża się nie utrzymała? Brudzenia przed terminem @ zazwyczaj oznaczają problemy z progesteronem lub właśnie z ciałkiem żółtym z tego co czytałam.
Ostatnia edycja: