KiedyPytam
Fanka BB :)
No i co mam robić.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wiesz co kiedyś było lepiej nie było testów ciążowych nie wiesz jak Twoja mama ale moja mi opowiadała ze za jej czasów kobiety sprawdzały czy są w ciąży soda oczyszczona lub pasta biała do zębów bez żadnych dodatków lub podlewanie paproci moczem[emoji1787][emoji1787]Tak, a człowiek widzi potem taki niby pozytyw i jest stres, bo się zastanawia skąd jak beta negatywna.
Ja już teraz będę bardzo sceptycznie podchodzić do wszystkich bladziochów[emoji6]
Ja bym zrobiła betę hcg bo może to ciąże biochemicznej [emoji848] mimo wszystko zrobiłabym ta betę.No i co mam robić.
No wiem, wiem. Zazdroszczę im trochę tego spokojuWiesz co kiedyś było lepiej nie było testów ciążowych nie wiesz jak Twoja mama ale moja mi opowiadała ze za jej czasów kobiety sprawdzały czy są w ciąży soda oczyszczona lub pasta biała do zębów bez żadnych dodatków lub podlewanie paproci moczem[emoji1787][emoji1787]
Ja bym mimo wszystko zrobiła betę, będziesz mieć czarno na białymNo i co mam robić.
Pamiętam jak moja mama była ponad 14 lat temu w ciąży poszła do gin bo okresu nie miała a gin mówi że to torbiel i przepisał luteine i kazał przyjść za 2 tygodnie a moja mama mimo wszystko była pewna że to 7 ciąża i nie brała żadnej luteiny poszła po 14 dniach i ciaza[emoji23][emoji23] żadnego stresu nerwów mimo że 1 ciąże straciła w wieku 16 lat w 14tc (oczyściła się sama w domu bez ingerencji lekarzy i leków)No wiem, wiem. Zazdroszczę im trochę tego spokoju[emoji38][emoji28]
Mimo wszystko to bardzo bardzo rzadkie przypadki Najczęściej jeśli już to jest to spowodowane chorobą - niektóre nowotwory w tamtych miejscach podobno też wydzielają ten hormon. Niemniej tak czy siak są to oczywiście bardzo rzadkie przypadki. Ja bym raczej stawiała na wadliwy test najczęściej lub ciąże biochemiczneZapytałam wczoraj swojego gina, skąd mogą się brać fałszywie dodatnie testy ciążowe(w tym roku już 2 takie przypadki miałam) no i powiedział, że mogą być różne przyczyny, np jakas infekcja w organizmie, albo jeśli do próbki moczu dostanie się krew to też może wyjść, no i kurde trochę mnie zszokował, bo ja zawsze myślałam, że jak wychodzi druga kreska, to tylko na ciążę
Ja 11 dpo, na 6 dni przed terminem @ miałam takie bóle bardzo silne no i okazało się, że to przez małego człowieka23 dc a od kilku dni mam bóle jak na @ a termin dopiero za 5 dni. Byłam pewna,że moja owulacja przez antybiotyk się przesunęła a tu chyba cykl się skróci więc ciekawe czy w ogóle miałam owulacje
Ja oceniałam na podstawie kalendarzyka (aplikacji) + obserwacja szyjki + obserwacja śluzu + ogólna obserwacja organizmu. Wycyrklowaliśmy ze starym idealnie w owu wg USG, to chyba mój sposób działał Ale udało nam się dopiero w 14 cyklu po odstawieniu tabletek antyDziewczyny, jeśli chodzi o owu to sugerujecie się testami czy chodzicie na monitoring?
Ja chodziłam na monitorowanie cyklu ale jak sobie pomyśle ze znowu mam chodzić co dwa dni i sprawdzać pęcherzyk to mnie krew zalewa... nie wiem czy znowu się spinać i stresować czy może trochę odpuścić? Jak jest u Was?