reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Trzymamy kciuki! [emoji3590]
Witam się dzisiaj. Dzisiaj 8 dzień od wzięcia pregnylu. 6-7 dzień po owulacji. Lekarz kazał mi testować jutro pojutrze. Ja oczywiście robiłam dzisiaj i jest cień.... Ale to nadal Pregnyl.
Tfu tfu tfu od wczoraj wieczora plamienia ustały.....

reklama
Ja od roku :( o sierpnia mam monitoring leki i pregnyl
Ja od czerwca 2019... w tym miesiącu był ostatni miesiąc zanim jakiekolwiek kroki poczynamy. @ spóźniła mi się 4 dni. Miałam już nadzieję. Ryczec mi się chce... Teraz czekają mnie badania i badania mojego partnera, jestem już po dokładnej obserwacji cyklu, ale z miesiąca na miesiąc jest to coraz bardziej frustrujące...

Kurde a może coś nie tak jest z Pregnylem? Zawsze miałaś takie plamienia czy za każdym razem co brałas Pregnyl? Może warto spróbować z Ovitrelle? A ten cykl miałaś stymulowany?
Nic nie będzie bo znowu zaczynam.plamic. i tak właśnie to wygląda. Od wczoraj się cieszyłam do teraz że nie plamie a teraz już znowu. ......

Udało się! [emoji173]

Cześć dziewczyny [emoji16]
Podgladalam Was przez ostatnie 2 miesiące i postanowiłam, że napisze w końcu [emoji4]
W ostatnim cyklu stosowalam się niemal do wszystkich Waszych wskazówek [emoji16] i w poniedziałek rano zobaczyłam na teście piękne 2 kreseczki [emoji7][emoji7]
Dziękuję Wam bardzo za te ananasy, morele, migdały i testy owu [emoji16]
Życzę Wam wszystkim żeby udało się jak najszybciej. [emoji531][emoji531][emoji531]

Dziewczyny! Nie wytrzymałam! Zrobiłam test dzisiaj rano. Jestem w ciąży! :)

Gratulacje Dziewczyny!

Dziewczyny nie wytrzymałam i poszłam dziś na betę. Babka, która pobierała krew tylko mnie wkurzyła. Dzisiaj mam 32dc. Stymulacja lamettą. Tydzień temu byłam na monitoringu cyklu. Lekarz powiedział, że jest grube endometrium i dużo ciałka żółtego co pozwala mieć dużą nadzieje na powodzenie. Kazał brać dwa razy dziennie progesteron. Pierwszą ciążę też miałam podtrzymywaną. Co prawda kazał zrobić mi betę dopiero w sobotę czyli w 35dc, ale nie wytrzymałam. Cykle mam zazwyczaj 32-max 35 dniowe. Z tym, że zawsze od ok29dc miałam plamienia, które teraz nie wystąpiły. Cycki bolą, jajnik pobolewa... Odrzuca od mojego czerwonego wina(!). To ju 3 lata jak się staramy... Babka, ktora obierała krew bez sensu się dopytywała mnie o wszystko i komentowała. Tzn kiedy powinnam mieć miesiaczkę itp. Jak jej powiedziałam, że dzisiaj to powiedziała, że to jest bez sensu badanie i na pewno nic nie wyjdzie bo nawet jeśli to za wcześnie... Poryczałam się tylko :( Czy to na prawdę za wcześnie na betę? W tabelkach wyniki są już od 3 tygodnia...

Dziewczyny nie wytrzymałam i poszłam dziś na betę. Babka, która pobierała krew tylko mnie wkurzyła. Dzisiaj mam 32dc. Stymulacja lamettą. Tydzień temu byłam na monitoringu cyklu. Lekarz powiedział, że jest grube endometrium i dużo ciałka żółtego co pozwala mieć dużą nadzieje na powodzenie. Kazał brać dwa razy dziennie progesteron. Pierwszą ciążę też miałam podtrzymywaną. Co prawda kazał zrobić mi betę dopiero w sobotę czyli w 35dc, ale nie wytrzymałam. Cykle mam zazwyczaj 32-max 35 dniowe. Z tym, że zawsze od ok29dc miałam plamienia, które teraz nie wystąpiły. Cycki bolą, jajnik pobolewa... Odrzuca od mojego czerwonego wina(!). To ju 3 lata jak się staramy... Babka, ktora obierała krew bez sensu się dopytywała mnie o wszystko i komentowała. Tzn kiedy powinnam mieć miesiaczkę itp. Jak jej powiedziałam, że dzisiaj to powiedziała, że to jest bez sensu badanie i na pewno nic nie wyjdzie bo nawet jeśli to za wcześnie... Poryczałam się tylko :( Czy to na prawdę za wcześnie na betę? W tabelkach wyniki są już od 3 tygodnia...

Nie przejmuj sie baba, nawet na testach ciazowych jest napisane zeby zrobic w dniu spodziewanej miesiaczki, a jak wiadomo stezenie jest wyzsze we krwi niz w moczu ;)

Kciuki [emoji1695][emoji1695]

reklama
Kurde a może coś nie tak jest z Pregnylem? Zawsze miałaś takie plamienia czy za każdym razem co brałas Pregnyl? Może warto spróbować z Ovitrelle? A ten cykl miałaś stymulowany?
Zawsze miałam takie jazdy. To i tak odkąd biorę Pregnyl i dupka od końca okresu do owulacji nie krwawię a krwawilam, i w miarę jest dobrze od owu do okresu potem. Zdarza się tak że dopiero 8-9 od owu dostaje okres, a tak to czysto, nic nie plamie. A w tym cyklu to koszmar. Dzień po iwu i ja plamienia i tak do dzisiaj

Do góry