reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

I jakie owoce pomagają w zagnieżdżeniu?
Okres mi sie skończył, tablet pregna i castangus przyszły, czekam na testy i bede działać.
Powiedziecie gdzie mogę znaleźć informacje na temat tych ananasów czy moreli??
, [emoji16][emoji16]pomidory, Papryka, łosoś, szpinak juz mam, to tez ponoc jest dobre przy staraniach o dzidziusia.
Olej lniany, albo siemię lniane, czarnuszka...
W tym temacie polecam dziewczyny z akademii płodności. Dużo pomogą jeśli chodzi o dietę. Na insta, fejsie i Youtube są. Mają chyba też własną stronę.

EDIT : o ananasie mama ginekolog mówiła. Morele, czerwone wino, orzechy brazylijskie dowiedziałam się z forum. Są na poprawę endometrium w 2giej połowie cyklu. Ja wierzę, że zdrowa dieta można poprawić płodność. Ale mimo tego należy się badać.

reklama
W tym temacie polecam dziewczyny z akademii płodności. Dużo pomogą jeśli chodzi o dietę. Na insta, fejsie i Youtube są. Mają chyba też własną stronę.
Dzieki :) siemie lniane też właśnie kupię jutro w aptece i zapytam czy olejek z wiesiołka maja, ale w aptekach z olejami ciężko. Więc pewnie zostanie zielarski

Jest jakaś taka nowa metoda, bez jakiegokolwiek cięcia, wchodzą rurką do żyły w nodze i zamykają tą żyłę z żylakiem. Podobno czas rekonwalescencji jeden dzień! Słyszałaś coś o tym?
Tak, słyszałam ale koło nas nigdzie tej metody nie stosują a urlog polecił mężowi szpital w Wejherowie ze względu na doświadczonych lekarzy. Po laporoskopii też bardzo szybko wraca się do normalności.

EDIT : o ananasie mama ginekolog mówiła. Morele, czerwone wino, orzechy brazylijskie dowiedziałam się z forum. Są na poprawę endometrium w 2giej połowie cyklu. Ja wierzę, że zdrowa dieta można poprawić płodność. Ale mimo tego należy się badać.
Również polecam Akademii Plodnosci!

Hej ja dopiero dziś mogłam u siebie dostać świeżego ananasa ale jestem już 5 dni po owu, włącznie z dniem dzisiejszym. Opłaca mi się to jeszcze jeść?? Zastąpiłam go sobie wcześniej suszonymi morelami bo dziewczyny też o tym pisaly 😉
5 dni po owu też jeszcze można ale max 2-3 dni, później lepiej odstawić. Morelki suszone też podobno pomagają. Ja w tym cyklu naprzemian ananasa z morelami wcinam

I od kiedy trzeba zacząć jesc i ile?
Zaraz po owu zaczynam, 2-3 plasterki dziennie, przez kilka dni. Ananasy zawierają bromeline, czy jakoś, najwięcej jest jej w tej środkowej części, ananas powinien być dojrzały. Pomaga w zagnieżdżeniu, pozytywnie wpływa na endometrium. Uwaga, bo osoby, które biorą acard, podobno nie powinny jeść ananasa

Zaraz po owu zaczynam, 2-3 plasterki dziennie, przez kilka dni. Ananasy zawierają bromeline, czy jakoś, najwięcej jest jej w tej środkowej części, ananas powinien być dojrzały. Pomaga w zagnieżdżeniu, pozytywnie wpływa na endometrium. Uwaga, bo osoby, które biorą acard, podobno nie powinny jeść ananasa
Ja acardu nie biorę, tyllko letrox, no i teraz pregna star i castangus takze nie koliduje :)

reklama
Dziewczyny jestem po wizycie 😔 trochę podlamalam się. Jestem w 7 dc.
Mam podejrzenie bezowulacyjnych cykli...
W prawym jajniku nie wchłonięta masa, w lewym nie pęknięty pęcherzyk 26mm z poprzedniego cyklu... Jak podejrzewałam tsh mimo że w normie to za wysokie..
Dostalam ovarin i euthyrox.
Mam w 21 dc zbadać progesteron aby potwierdzić czy mi nie pękają pęcherzyki, czy to być jakiś wyjątek... Ehh...
Normy TSH laboratoryjne (te ponad 4) nie dotyczą kobiet w ciąży i planujących ciążę :) Wtedy TSH powinno być max 2,5 :)

Do góry