reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ja też dziś byłam na USG. Wszystko w porządku. Na prawym jajniku pęcherzyk 13 mm, na lewym 8 mm. Endometrium 3,5 mm. Mogłoby być grubsze ale jak na zaraz po okresie jest ok. Za tydzień mogę przyjść i zobaczymy czy pęcherzyk pękał.

reklama
Ale przecież są leki na wydłużenie II fazy cyklu... Czemu nikt Ci ich nie zapisał?
Dziewczyny nie mam już siły. Chyba odpuszcze na moment i od razu do kliniki. Napisałam jeszcze dzisiaj smsa do tej lekarki co w moim mieście robiła mi monitoring czy ma na to jakiś pomysł i do tego od niepłodności napisałam maila. I napisałam do niego że nie widzę sensu dalej faszerować mnie pregnylem co miesiąc skoro nie ma sposobu żeby mi wydłużyć ta druga fazę. .. .... No bo po co ..... Tak samo po co niszczę żołądek duphastonem od roku skoro wcale mi się nie wydłuża ta druga faza.

Ale przecież są leki na wydłużenie II fazy cyklu... Czemu nikt Ci ich nie zapisał?
No sa. Tymi lekami jest progesteron. Który nic nie daje... Właśnie mi lekarz odpisał i mówi że bez badania USG nie może nic stwierdzić, że 4-5 dzień to może już być implantacja .... Wiecie co w południe była.krew a teraz znowu nic.... Idzie oszaleć. Zobaczymy co mi odpisze.... Ale dostałam sporo wyprysków jak na okres...

No sa. Tymi lekami jest progesteron. Który nic nie daje... Właśnie mi lekarz odpisał i mówi że bez badania USG nie może nic stwierdzić, że 4-5 dzień to może już być implantacja .... Wiecie co w południe była.krew a teraz znowu nic.... Idzie oszaleć. Zobaczymy co mi odpisze.... Ale dostałam sporo wyprysków jak na okres...
Ja pamiętam lata temu właśnie na wydłużenie dostałam cyclo-progynova

reklama
Dziewczyny czy ktoś by mi powiedział czy leki dopochwowe na infekcje mają wpływ na cykl? W sensie czy mogą przesunąć miesiączkę?

Do góry