Pojawił się u mnie różowy śluz, więc w nocy albo jutro rano spodziewam się @ [emoji43][emoji20] spojrzałam w aplikacje i to byłby drugi cykl pod rząd o długości 31 dni, więc chyba muszę zacząć traktować to jako nową długość cyklu [emoji29]
reklama
Motylekkk
Fanka BB :)
Dopóki okresu nie dostaniesz to sie nie dowiesz. Zawsze to może być plamienie. Także jeszcze miej nadziejePojawił się u mnie różowy śluz, więc w nocy albo jutro rano spodziewam się @ [emoji43][emoji20] spojrzałam w aplikacje i to byłby drugi cykl pod rząd o długości 31 dni, więc chyba muszę zacząć traktować to jako nową długość cyklu [emoji29]
katherinnn
Ja ostatnio mialam testy z allegro i wychodziły za każdym razem, ale ostatnio zuzylam już wszystkie i musiałam zamówić kolejne - zamówiłam takie same, a kreski jakieś takie blade wychodzą. Bardzo dziwne, tymbardziej że czułam owulacje, był śluz a test wyszedł tylko z kreską niewiele słabszą od testowejWow, czyli działają jak powinny! Te z Rossmanna jednak dużo czulsze niż chinole z allegro
Patla9393
Ja właśnie też w poprzednim zamówieniu z allegro miałam testy, które wychodziły wyraźne, a te takie blade, jakby przemoczoneJa ostatnio mialam testy z allegro i wychodziły za każdym razem, ale ostatnio zuzylam już wszystkie i musiałam zamówić kolejne - zamówiłam takie same, a kreski jakieś takie blade wychodzą. Bardzo dziwne, tymbardziej że czułam owulacje, był śluz a test wyszedł tylko z kreską niewiele słabszą od testowej
Maxi89
A starasz się o pierwsze dzieciątko? Przepraszam, ale nie pamietam. Chodzi mi o to jak podchodzi Twój lekarz do tego.Ja mam rh-, a mój rh+.
Serduszko 96
Aktywna w BB
Ja jestem właśnie po wizycie u gina w 12 dc. Na szczęście jest pęcherzyk dominujący ma 12mm. Jest mały jak na 12 dc ale to ze mam długie cykle, jest szansa na owulke. Jeżeli w tym miesiącu się nie uda, lekarz przepisał clo i luteine na końcowe dni kolejnego cyklu. Jak myślicie czy jest szansa na owulke w tym miesiącu i czy któraś z was przyjmowała albo przyjmuje clo?
Motylekkk
Ojej, to mam nadzieję że moje będą w miarę okej, bo 1 podejście z testami. Zapewne jutro juz beda więc od czwartku zacznę testować juzJa właśnie też w poprzednim zamówieniu z allegro miałam testy, które wychodziły wyraźne, a te takie blade, jakby przemoczone
Magdusia88
O pierwsze, ale dwie poronione ciąże w międzyczasie..A starasz się o pierwsze dzieciątko? Przepraszam, ale nie pamietam. Chodzi mi o to jak podchodzi Twój lekarz do tego.
Pierwsza 12 tydz. Dostałam zastrzyk z immunoglobuliny.
Druga 6 tydz. Również zastrzyk.
EDIT: chodzi o to, żeby twoja krew nie wymieszała sie z krwią dziecka (jeśli Ty masz minus, ojciec plus), profilaktycznie podaje się zastrzyk (nie wiem dokładnie w którym tygodniu ciąży, ale albo drugi albo trzeci trymestr). No i przy każdym poronieniu zagrażającym (tak było w moim przypadku).
W przeciwnym razie, jeśli dojdzie do wymieszania krwi, w krwi matki mogą wytworzyć się przeciwciała i będą chcialy "usunąć" płód... Te przeciwciała będą obecne już do końca życia.
Mag1503
Ile mm musi mieć pęcherzyk aby doszło do owulacji? Nigdy nie wiem, wstydJa jestem właśnie po wizycie u gina w 12 dc. Na szczęście jest pęcherzyk dominujący ma 12mm. Jest mały jak na 12 dc ale to ze mam długie cykle, jest szansa na owulke. Jeżeli w tym miesiącu się nie uda, lekarz przepisał clo i luteine na końcowe dni kolejnego cyklu. Jak myślicie czy jest szansa na owulke w tym miesiącu i czy któraś z was przyjmowała albo przyjmuje clo?
reklama
Maxi89
Tak wiem właśnie o tym. Mój lekarz nie praktykuje podawania w 1 ciąży w 28 tc i nie miałam jej podanej. Mam za sobą tzw „martwe urodzenie” w 8 miesiącu ciąży i wtedy mi podali po porodzie ta immunoglobuline. Chciałam zapytać, czy przy kolejnych staraniach masz jakieś dodatkowe badania albo środki zapobiegawcze. Mój lekarz kazał przed staraniami zbadać te alloprzeciwciala.O pierwsze, ale dwie poronione ciąże w międzyczasie..
Pierwsza 12 tydz. Dostałam zastrzyk z immunoglobuliny.
Druga 6 tydz. Również zastrzyk.
EDIT: chodzi o to, żeby twoja krew nie wymieszała sie z krwią dziecka (jeśli Ty masz minus, ojciec plus), profilaktycznie podaje się zastrzyk (nie wiem dokładnie w którym tygodniu ciąży, ale albo drugi albo trzeci trymestr). No i przy każdym poronieniu zagrażającym (tak było w moim przypadku).
W przeciwnym razie, jeśli dojdzie do wymieszania krwi, w krwi matki mogą wytworzyć się przeciwciała i będą chcialy "usunąć" płód... Te przeciwciała będą obecne już do końca życia.