reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Dziewczyny czy orientujecie się może jeśli kreski na owulacyjnym błędną to znaczy że owulacja już była?
Teoretycznie powinna przypaść około 19 DC . Zaczelam robić od soboty -12 DC i z dnia na dzień jest słabsza . A narazie nie było pozytywnego ... Zamiast tych Chińczyków z allegro kupilam z Domowego Laboratorium i dupa Zobacz załącznik 1115720
Hmm.. Jeżeli mówisz, ze powinna byc 19 dc to ja bym jeszcze próbowała dalej z testowaniem. Ja mam zazwyczaj owu 15-16 dzien i zaczynam testowac w 13 dc. Zazwyczaj 13 jest bardzo bladziutka, pozniej piekne dwie krechy.

Witam, jest tutaj ktoś jeszcze? Z mężem staram się o dziecko już 2 lata, wszystko z nami ok, zawsze moje cykle są 27 dniowe.. Dostałam plamień 19 dnia cyklu 8 dni przed miesiączka i boli mnie brzuch, czy to może być plamienie wskazujące zagniezdzanie zarodka? Pozdrawiam

Wszystko może być możliwie. Trzymam kciuki. Kiedy termin @?

Nie mam. Miałam symulację cyklu przez 2 cykle. Teraz 3cykl bez niczego. Jeżeli do wakacji się nie uda to czeka mnie operacja ( bo mam włókniaka na jajniku+ sprawdzenie drożności), jestem też po ektopowej 2 lata temu.

Przykro mi z powodu sytuacji w której się znajdujesz. Może jednak się uda.

Dziewczyny czy orientujecie się może jeśli kreski na owulacyjnym błędną to znaczy że owulacja już była?
Teoretycznie powinna przypaść około 19 DC . Zaczelam robić od soboty -12 DC i z dnia na dzień jest słabsza . A narazie nie było pozytywnego ... Zamiast tych Chińczyków z allegro kupilam z Domowego Laboratorium i dupa Zobacz załącznik 1115720

Używałam tylko domowe laboratorium i jak dla mnie owu była przed 12dc albo cykl bezowulacyjny

Hej, hej :) jestem tu nowa, obserwuje sobie Was od kilku dni ale chyba odwagi mi zabrakło żeby napisać :) z mężem staramy się o pierwszą dzidzie od 7 miesięcy i póki co bezowocnie :( szukałam takiego forum jak to by sie wspólnie powspierać, bo chyba zaczynam delikatnie wariować z tej myśli, że nie wychodzi..
Witaj :)

Tak. Biorę Pregnyl, na drugi dzień owu i po tygodniu plamie a max po 9 dniach dostaje okres.... I tak już kilka cykli. Mam brać dupka 3x1 teraz, mam też luteinę w homeopacie, ale już 4 lekarz i nic więcej nie doradza. Chyba dopiero w klinikach niepłodności dają zastrzyki z progesteronem i tak dalej..... Bierzesz dupka?

To co ja stosuję i co wyczytałam, to kupiłam sobie maść progesteronowa ale średnio ją stosuje bo się boje ..... Mieszankę z trzech ziół do tego pije, pokrzywa, przywrotnik, krwawnik.
Morele suszone i pestki dyni.
Trzeba by było jeszcze pozbyć się stresów wszelakich ale przy bardzo stresującej pracy, chorobie i śmierci taty, ciągłym zamartwianiu się o wszystko i wszystkich dookoła ciężko niestety.....
Ja mam regularne cykle, faza lutealna w najgorszym wypadku 12 dni, ale 11 i 12dpo mam brązowe plamienia. Potem przychodzi okres, bardzo skąpy. Zdarzają mi się normalne cykle - czyli bez plamień i z normalną (dla mnie) miesiączką. Nie wiem o co chodzi, od 6 msc zaczęły się dziać takie rzeczy. Mam 34 lata, więc może to jest ten powód...

Ja mam regularne cykle, faza lutealna w najgorszym wypadku 12 dni, ale 11 i 12dpo mam brązowe plamienia. Potem przychodzi okres, bardzo skąpy. Zdarzają mi się normalne cykle - czyli bez plamień i z normalną (dla mnie) miesiączką. Nie wiem o co chodzi, od 6 msc zaczęły się dziać takie rzeczy. Mam 34 lata, więc może to jest ten powód...
To nie ma tragedii z tą Twoja faza..... Niektórzy mówią że 11 to tak w miarę. Ja mam 31. A takie cyrki w sumie od zawsze.

reklama
Do góry