reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Chciałam Was dziewczyny dopytać o badania w diagnostyce bo Wy wiecie wszystko [emoji16] na stronie nie mogę znaleźć informacji czy można płacić kartą?
Napisane jest również, że nie trzeba się umawiać, ale zastanawiam się czy w związku z koroną coś się zmieniło? [emoji848]
I jeszcze pytanie o zamówienie online. Dodaje badanie do koszyka i system chce przejść do płatności. Ale doczytalam, że na maila przyjdzie voucher w pdf - trzeba go wydrukować i przynieść. A ja nie mam drukarki.
Dużo droższe są opłaty jak się tak przychodzi z ulicy, a nie kupuje online?
Sorry za tyle pytań, ale ciemna jestem w tym temacie. Nic za bardzo na stronie nie mogę znaleźć. A nigdy w życiu bety nie robiłam [emoji16]
Ja robiłam często w diagnostyce. Płatność kartą , szłam normalnie rano bez omawiania, nie wiem jak jest teraz. Mialam zniżkę na kartę stałego klienta. Możesz zapytać o to

reklama
Dołączam do was, u mnie 2dc, ale przynajmniej cieszę się, że okres przyszedł zgodnie z planem po 35 dniach. Mój ostatni cykl trwał 40 dni 🤦
I od wczoraj zaczęłam brać olej z wiesiołka 😁
Miejmy nadzieję, że maj będzie szczęśliwy 🙂
Gratuluję wszystkim, którym się udało.

Testów nie pokażę, bo ich nie trzymam, ale coś czuje, że chyba zacznę w kolejnym cyklu jak tak dalej pójdzie ;) jak na razie dzień przed @ temperatura mi się utrzymuje w okolicach 37,1, nie mam plemienia przed @ (a od odstawienia anty mam zawsze 1 lub 2 dni przed), humor dalej dopisuje...no już zdążyłam się nakręcić nieprzytomnie 🙃
Hej, witaj w świrolandii 😂 też cały czas robię owulacyjne testy. Dziś prawie pozytyw. Pokaz Twoje 😁
Zrób jutro rano test ciążowy bo masz fajne objawy 😉

Dziewczyny wiem że może to nieodpowiednie miejsce ale wiem że była tu jedna z was która chyba jest kadrowa.. Jak to wygląda teraz z l4 i macierzyńskim jak jest przestój ekonomiczny? Coś się zmienia?
Nie jestem kadrową, ale jestem na L4 ciążowym, a co miałoby się zmienić w tym zakresie? Każdy normalnie dostaje swoje pieniądze ;)

A ja mam pytanie do staraczek które są już szczęśliwymi posiadaczkami II ☺ czy przed terminem @ czułyście się jakby ona miała zaraz przyjść? Nie tylko fizycznie, ale też psychicznie? Byłyście rozdrażnione, poddenerwowane?
Nope, nie czułam się wtedy ani jak na @ ani jak na ciążę :D Pamiętam jak mamie mówiłam w niedzielę, że sama nie wiem, bo psychicznie nic a nic nie czuję żeby cokolwiek miało się stać a następnego dnia II kreski :) PMS już wtedy mi się skończył tak jak zwykle (kończył się tak na tydzień przed terminem zazwyczaj) i czułam się normalnie.

Podkusilo mnie dziś 9dpo na test.. Bialutlo aż tylko. Nic raczej nie będzie w tym cyklu..
jedziemy
Podkusilo mnie dziś 9dpo na test.. Bialutlo aż tylko. Nic raczej nie będzie w tym cyklu..

Jedziemy na podobnym wózku :D u mnie dziś 11 dpo, ale wczoraj cały dzień walczyłam ze sobą, żeby zębami nie rozerwać pudeleczka z testem i jak najszybciej na niego nasiusiać 🙈😂 na szczęście w domu miałam tylko ten plytkowy o czułości 25, termin spodziewanej @ dopiero na środę, a ostatnio niesamowicie często chce mi sie siusiu, wiec nawet nie było co z tej wody testować i to jeszcze nie z porannego moczu - wszystkie znaki na niebie kazaly mi poczekać i nie oglądać tej bieli..
Kochana spokojnie masz jeszcze czas na zrobienie testu i wszystko może się zdarzyć! Na kiedy planujesz kolejne testowanie? Może będziemy w tym razem :D

Dziewczyny kochane na ile dni przed @ macie objawy pms ewentualnie ciążowe?? Zostało mi 8 dni i nic...nic (zawsze na 10-12 dni włączał się bol piersi, bezsenność, nocne poty..)

U mnie przeważnie PMS objawia się nerwami na wszystko co się rusza i strasznymi ciągotami na wszystko co słodkie i z czekoladą 😱 i zaczyna się tak na ok. 5-7 przed @, a kończy w dniu @...
mi zostały 3 dni do spodziewanej @ i praktycznie żadnych objawów na ten moment.. W domu leży duża milka i ptasie mleczko i nawet mnie to nie rusza.. mega dziwne :o

Nie jestem kadrową, ale jestem na L4 ciążowym, a co miałoby się zmienić w tym zakresie? Każdy normalnie dostaje swoje pieniądze ;)
Chodzi mi o naliczanie czy jest jak było że średnia z całego roku czy teraz przez ten wirus się przepisy pozmieniały.. Ostatnio dziewczyna mówiła że zmniejszyli jej etat i już miała mieć inaczej płacone. A nie wiem jak jest z przestojem ekonomicznym 🤷‍♀️ najwyżej dopytam księgowej znajomej ale dopiero po wizycie u gin..

Wczoraj wstawiłam mój lekko pozytywny test , który był robiony z 3 moczu.. dziś rano powtórzyłam z pierwszego test tej samej firmy i niestety drugiej kreski prawie nie było już wiadac.. teraz znowu z 3 moczu powtórzyłam test innej firmy i kreseczka się pojawiła.. nie wiem co robić bardzo się boje ze hcg spada i to biochemiczna.. nie wiem czy odstawiać luteinę czy co robić :(

Załączniki

• C6FE6DBB-7901-46DA-96F6-976F414F8847.jpeg
    C6FE6DBB-7901-46DA-96F6-976F414F8847.jpeg
    261,2 KB · Wyświetleń: 165
reklama
Do góry