reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
No właśnie jak to z Tą częstotliwością jest ?
Czy lepiej co drugi dzień czy mozna codziennie podczas dni płodnych?
Wiadomo chodzi tu u jakość plemników.
Już sama nie wiem. 😁
Teoretycznie naczytałam się, że co drugi dzień od początku dni płodnych, czyli najlepiej od 1 dnia śluzu bardziej płodnego (u mnie po @ sucho a potem zaczyna się woda, to wtedy zawsze brałam jako początek okresu płodności).

A z praktyki - my 13 miesięcy robiliśmy zgodnie z zaleceniami co 2 dzień, a w styczniu jak zaczęły się dni płodne uznaliśmy, że będziemy próbować codziennie i się udało 😂

To był 14 cykl. Więc chyba nie ma reguły. Zresztą jak np. u mnie zaczęły się dni płodne 24.01 a owu miałam 28.01, to nawet jakby 25-27.01 plemniki były niedojrzałe, to spokojnie mogły zaczekać sobie w środku i dojrzeć do owulacji 🤷🏼‍♀️ Więc de facto nie wiadomo czy do zapłodnienia doszło z tych wcześniejszych seksów czy z wieczornego seksu 28.01. Śluz najbardziej płodny pojawił mi się tego dnia już tak około południa, więc możliwe, że tam już panowie plemnikowie sobie czekali :D

Cześć dziewczyny :) mam do Was pytanie czy ten test można uznać za pozytywny ? Dziś 27 dzien cyklu- miesiączka co 28 bądź 29.. jestem po jednym poronieniu w 5 tc..

Załączniki

• 3E3801A6-DA46-4BB4-A8B5-25E480A5116A.jpeg
    3E3801A6-DA46-4BB4-A8B5-25E480A5116A.jpeg
    2,1 MB · Wyświetleń: 143
Cześć dziewczyny :) mam do Was pytanie czy ten test można uznać za pozytywny ? Dziś 27 dzien cyklu- miesiączka co 28 bądź 29.. jestem po jednym poronieniu w 5 tc..
Kochana powtórz jutro lub za 2 dni :) Kreska jest, ale na zdjęciu nie wygląda na różową. Podobno ma mieć odcień różu a nie szarości 🤷🏼‍♀️ Jeśli na żywo jest różowa, to nawet cień czy jasna kreska jest testem pozytywnym :)

Ja również widzę delikatną kreseczkę! Koniecznie powtórz w poniedziałek z porannego moczu - powinna się już ladnie pogrubic 😊

Kochana w takim razie jest jeszcze czas na zrobienie testu 🤞 jesteśmy na podobnym etapie - u mnie dziś 10dpo, ale boję się jeszcze robić testu, żeby właśnie się tą bielą nie zrazic i nie podłamać 🙁 @ powinna nadejść ok. środy, więc staram się grzecznie do tego dnia czekać, ale testy namiętnie wołają mnie z szafki przy każdej wizycie w toalecie 🤭🥴

Kochana powtórz jutro lub za 2 dni :) Kreska jest, ale na zdjęciu nie wygląda na różową. Podobno ma mieć odcień różu a nie szarości 🤷🏼‍♀️ Jeśli na żywo jest różowa, to nawet cień czy jasna kreska jest testem pozytywnym :)

Tu zdjęcie zrobione w lepszym świetle :)

Załączniki

• F5EE8E0F-0A08-48B0-9AB1-8ED1D9666D36.jpeg
    F5EE8E0F-0A08-48B0-9AB1-8ED1D9666D36.jpeg
    1 013,1 KB · Wyświetleń: 141
reklama
Do góry