reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Dziewczyny u mnie 13dc wszystkie testy owulacyjne białe jak śnieg, zero typowych objawów zbliżającej się owulacji:( jutro wizyta u ginekologa, chce mieć jakiś pogląd na sytuację czy jestem kolejny miesiąc do tyłu czy może jest jakaś szansa. Ściskam [emoji171]

Zobacz załącznik 1113679Zrobiłam kolejny test ale z 1go moczu z rana.. Szok.. Zrobię oczywiście jeszcze z dwa bo to ja, ale kupię w sobotę dopiero.. Ale mam małą panikę już powoli.. Jest to dla mnie tak nierealne że szok...
Gratulacje! Wiedziałam, że będzie dobrze! :) Bardzo ładnie ściemniała :) W poniedziałek i środę leć na betę :)

No, były tu dziewczyny, którym objawy ustąpiły a ciąża została
Ja ja ja! 🤓 Miałam tylko PMS jak zwykle. Skończył się jak zwykle :D Jakiekolwiek objawy ciążowe pojawiły się chyba ze dwa tygodnie po terminie @ dopiero. Chociaż no ja dobrze zniosłam I trymestr. Nudności niezauważalne wręcz, jakieś sporadyczne na zasadzie po kilka minut raz w tygodniu, nie wymiotowałam, po 9 tc zaczęłam czuć rozciągające się więzadła macicy (kłucie jakby igły).

Na początku to co na pewno to ogromne zmęczenie, spadek koncentracji (skupienie na dziecku, brak zainteresowania czymkolwiek innym) i trądzik na twarzy i ramionach (zaczął zanikać po 9 tc). A tak to jakoś nie kojarzę nic szczególnego i uporczywego. Nie miałam nawet jakoś szczególnie tych zachcianek czy wyczulenia na zapachy. Dopiero w II trymestrze to co mogę powiedzieć jasno co na bank wynika z ciąży to nudności na zapach piwa i jajka z patelni 😂 A dodatkowo ogromne pragnienie takie że jak mnie złapie to wypiłabym ocean 😂

Czasem mnie w brodawce zakłuje. Swędziała mnie skóra brzucha i piersi pod koniec I trymestru jak rosły. Czasem mam bardziej zatkany nos, czasem mniej. Teraz w II trymestrze czuję mega spadek energii a miało być zupełnie inaczej 😂

Także kochane, naprawdę każda ciąża jest inna i nie ma się co sugerować czyimiś lub standardowymi objawami. Równie dobrze możecie mieć wszystkie objawy jak i nie mieć prawie żadnego (prawie, bo objawem jest brak @ :D).

Ostatnia edycja:
Haha jeszcze do tego nie doszłam ale generalnie jak w to wejdziesz to na dole po bokach będziesz mogła wrócić do lesson 1 po lewej stronie, a po prawej przechodziła do następnych I tak po kolei. Jest super pokazane na zdjęciach jak powinien śluz wyglądać w poszczegolnych dniach cyklu .wszystko jest napisane począwszy od tworzenia komórki do owulacji itp
Już znalazłam jak dajesz log+ na tym różowym tle i masz tam listę to przy CM jest znak zapytania. Daj na ten znak zapytania pojawi się artykuł jak badać szyjke I pokazane na zdjęciach jak wyglądać śluz w ciągu cyklu i kiedy powinien się pojawić
Znalazłam. Dużo fajnych opcji odkryłaś, których ja nie znałam 🙈

Ostatnia edycja:
Dziewczyny u mnie 13dc wszystkie testy owulacyjne białe jak śnieg, zero typowych objawów zbliżającej się owulacji:( jutro wizyta u ginekologa, chce mieć jakiś pogląd na sytuację czy jestem kolejny miesiąc do tyłu czy może jest jakaś szansa. Ściskam [emoji171]

A ilu dniowe masz cykle? Pik może pojawić się z dnia na dzień.

Dziewczyny u mnie 6 dpo i cały czas mam "mokro". Śluz dziś jak w dni płodne. Któraś z Was też tak ma? Do tego sutki swędzą niemiłosiernie.

reklama
Do góry