Dziewczyny gratuluję pozytywnych testów. Ja zrobię jeśli dziś lub jutro @ nie przyjdzie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zobacz załącznik 1113679Zrobiłam kolejny test ale z 1go moczu z rana.. Szok.. Zrobię oczywiście jeszcze z dwa bo to ja, ale kupię w sobotę dopiero.. Ale mam małą panikę już powoli.. Jest to dla mnie tak nierealne że szok...
Hej Dziewczyny. Jeszcze nie dawno my byłyśmy ogórkowe staraczki a teraz idzie pokolenie ananasowych [emoji28][emoji16]
@Magdusia88 co u Ciebie??
Hej,Hej Dziewczyny. Jeszcze nie dawno my byłyśmy ogórkowe staraczki a teraz idzie pokolenie ananasowych [emoji28][emoji16]
@Magdusia88 co u Ciebie??
Ja jak robiłam pierwszy raz to zaczęłam robić od razu po @ i dzięki temu w następnym miesiàcu zaczęłam dopiero kilka dni przed planowanym pozytywnym testem. Jakbym robiła według aplikacji to przegapiłabym także pierwszy cykl polecam od razu po ustąpieniu krwawienia, a w kolejnych miesiącach kilka dni przed planowanym pozytywem testu owulacyjnego oczywiście.Dziękuję za objaśnienie, wiele mi pomoże te testy clearblue są lepsze niż zwyklaki, czyto tylko taki,, bajer"? Pik LH tzn pozytywny test owu? Co do cyklu- tak, mam regularne, miałam, teraz spóźnia mi się okres 6 dzień, test ciążowy zrobiłam i nie jestem w ciąży. Czy w tym miesiącu jak już pojawi się miesiączka nie robić testów owu i czekać aż okres się unormuje i dopiero zacząć? Sorki nigdy nie miałam z tym do czynienia
Trzymamy kciuki w takim razieMoje drogie staraczki! Wiem, że mnie nie znacie, ale ja po przeczytaniu prawie całego tego forum mam wrażenie że pisze do najlepszych koleżanek! Jesteście przesympatyczne to w jaki sposób okazujecie sobie wsparcie i pocieszenie jest niesamowite!
Z wielką przyjemnością dołączę do Waszego grona staraczek, a moja historia po krótce wygląda mniej więcej tak:
- listopad 2018 - rozpoczęcie starań o pierwszego maluszka;
- marzec 2019 - wizyta u ginekologa z przebojami, wykryto 4 cm torbiel na prawym jajniku i przepisami mi 3 mies. kurację tabletkami anty;
- czerwiec 2019 - na wizycie kontrolnej wszystko ok, zielone światło do starań;
- październik 2019 - po kolejnych nieudanych próbach wizyta u ginekologa i ponownie na prawym jajniku stwierdzona tym razem 5 cm torbiel, zalecone 6 miesięcy na tabl. anty., które skończyłam brać teraz w kwietniu 2020 roku;
- 12 dc udałam się na monitoring, gdzie pokazał się piękny 18mm pecherzyk ☺, tego samego dnia podano mi pregnyl;
- 19 dc kolejny monitoring, pecherzyk pękł, widoczne ciałko żółte, endometrium super;
- obecnie 22 dc i najgorsze - CZEKAMY!!!
-
Chyba tak będę musiała pokombinować, bo cykl mi się przesunął i ciężko byłoby teraz sprawdzić. Normalnie mialam okres co 29 dni.Ja jak robiłam pierwszy raz to zaczęłam robić od razu po @ i dzięki temu w następnym miesiàcu zaczęłam dopiero kilka dni przed planowanym pozytywnym testem. Jakbym robiła według aplikacji to przegapiłabym także pierwszy cykl polecam od razu po ustąpieniu krwawienia, a w kolejnych miesiącach kilka dni przed planowanym pozytywem testu owulacyjnego oczywiście.
Ojej dziękuje maj to piękny miesiąc, kto wie ja wczoraj pokłóciłam się z mężem, zjadłam całą tabliczkę czekolady i pół paczki żelek, co ten okres robi z człowiekiem@DomiBaby
@AnMil
Cześć dziewczyny obyście uciekły stąd za miesiąc - tego Wam życzę
Jeśli chodzi o testy owulacyjne to ja robię raz dziennie, w okolicy planowanej owu - 2 razy dziennie.
Przy cyklach nieregularnych to ja bym zaczęła dzień po okresie i robiła cały cykl aż do pozytywu - nigdy nie wiadomo
@katherinnn tak mi przykro, że beta negatywna