reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Hej Dziewczyny. Jeszcze nie dawno my byłyśmy ogórkowe staraczki a teraz idzie pokolenie ananasowych [emoji28][emoji16]

@Magdusia88 co u Ciebie??
Hej,
oh dzięki za pamięć! [emoji3590]

U mnie dobrze! [emoji7]

Miałam różowe plamienia przez 3 dni. Wczoraj sie skończyło... I przyszły objawy ciążowe! Mam lekkie mdłości (po południami), czuję się w... w ciąży [emoji1768] Piersi nie bolą, albo bolą minimalnie, co mnie bardzo martwilo, ale przeczytałam w książce to (moja pierwsza ciąża zakończyła się poronieniem pod koniec listopada, więc myślę że moje piersi "zapamiętały" że były w ciąży):

Gdy zobaczyłam to plamienie, myslalam że to koniec, wpadłam w panikę... Moja lekarka mnie uspokoiła. No i plamienie ustało.

Mam następny termin w środę, może zobaczymy coś na USG... Będzie 35 dc.

Czytam grudniowe mamy, więc mniej więcej wiem co u ciebie [emoji4] 3mam za ciebie kciuki! Rośnijcie zdrowo. Mam nadzieję, że nie będziesz miała objawów cała ciążę! :) ja też miałam niewiele. Lekkie mdłości i w pierwszej ciąży ból piersi. Zmęczona jestem, ale myślę że to przez stres. Jestem kłębkiem nerwów.

IMG_20200430_105005.jpeg

Ostatnia edycja:
Dziękuję za objaśnienie, wiele mi pomoże 😊 te testy clearblue są lepsze niż zwyklaki, czyto tylko taki,, bajer"? Pik LH tzn pozytywny test owu? Co do cyklu- tak, mam regularne, miałam, teraz spóźnia mi się okres 6 dzień, test ciążowy zrobiłam i nie jestem w ciąży. Czy w tym miesiącu jak już pojawi się miesiączka nie robić testów owu i czekać aż okres się unormuje i dopiero zacząć? Sorki nigdy nie miałam z tym do czynienia 😊
Ja jak robiłam pierwszy raz to zaczęłam robić od razu po @ i dzięki temu w następnym miesiàcu zaczęłam dopiero kilka dni przed planowanym pozytywnym testem. Jakbym robiła według aplikacji to przegapiłabym 😀 także pierwszy cykl polecam od razu po ustąpieniu krwawienia, a w kolejnych miesiącach kilka dni przed planowanym pozytywem testu owulacyjnego oczywiście.

Moje drogie staraczki! Wiem, że mnie nie znacie, ale ja po przeczytaniu prawie całego tego forum mam wrażenie że pisze do najlepszych koleżanek! Jesteście przesympatyczne to w jaki sposób okazujecie sobie wsparcie i pocieszenie jest niesamowite!
Z wielką przyjemnością dołączę do Waszego grona staraczek, a moja historia po krótce wygląda mniej więcej tak:
- listopad 2018 - rozpoczęcie starań o pierwszego maluszka;
- marzec 2019 - wizyta u ginekologa z przebojami, wykryto 4 cm torbiel na prawym jajniku i przepisami mi 3 mies. kurację tabletkami anty;
- czerwiec 2019 - na wizycie kontrolnej wszystko ok, zielone światło do starań;
- październik 2019 - po kolejnych nieudanych próbach wizyta u ginekologa i ponownie na prawym jajniku stwierdzona tym razem 5 cm torbiel, zalecone 6 miesięcy na tabl. anty., które skończyłam brać teraz w kwietniu 2020 roku;
- 12 dc udałam się na monitoring, gdzie pokazał się piękny 18mm pecherzyk ☺, tego samego dnia podano mi pregnyl;
- 19 dc kolejny monitoring, pecherzyk pękł, widoczne ciałko żółte, endometrium super;
- obecnie 22 dc i najgorsze - CZEKAMY!!! 🤞
-
Trzymamy kciuki w takim razie 😀

Ja jak robiłam pierwszy raz to zaczęłam robić od razu po @ i dzięki temu w następnym miesiàcu zaczęłam dopiero kilka dni przed planowanym pozytywnym testem. Jakbym robiła według aplikacji to przegapiłabym 😀 także pierwszy cykl polecam od razu po ustąpieniu krwawienia, a w kolejnych miesiącach kilka dni przed planowanym pozytywem testu owulacyjnego oczywiście.
Chyba tak będę musiała pokombinować, bo cykl mi się przesunął i ciężko byłoby teraz sprawdzić. Normalnie mialam okres co 29 dni. 😊😊😊

@DomiBaby
@AnMil
Cześć dziewczyny 😉 obyście uciekły stąd za miesiąc - tego Wam życzę 🙂
Jeśli chodzi o testy owulacyjne to ja robię raz dziennie, w okolicy planowanej owu - 2 razy dziennie.
Przy cyklach nieregularnych to ja bym zaczęła dzień po okresie i robiła cały cykl aż do pozytywu - nigdy nie wiadomo 😉
@katherinnn tak mi przykro, że beta negatywna 😥
Ojej dziękuje♥️ maj to piękny miesiąc, kto wie :D ja wczoraj pokłóciłam się z mężem, zjadłam całą tabliczkę czekolady i pół paczki żelek, co ten okres robi z człowiekiem 😁🤭😩

reklama
Do góry