reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
@Luckypucky jak u ciebie sytuacja?
O miło że pytasz . U mnie "krwawienie " o ile można to tak nazwać raczej bym powiedziała że skąpy okres pojechałam na izbę bo się bardzo bałam że coś jest nie tak ,zrobili mi usg przy okazji się poklocilam z kobieta która mnie badała ponieważ była bardzo nie miała i warczała na mnie jakby wykonywała swój zawód za darmo ... No ale na usg okazało się że endymetrium jest już 4 razy mniejsze niż było więc zaczęło się oczyszczać w życiu bym nie powiedziała że poronilam gdybym wczensiej nie zrobiła testu . Zero bolu i bardzo skąpy okres. Nie wiem tylko co dalej jak to plaminie się skończy,Czy powinnam się zgłosić do lekarza? Czy traktować to jakoś miesiączke ? Pani na izbie powiedziała że to poronienie "okolomiesiaczkowe " i że takie wczesne poronienie to wynik defektu w zapłodnieniu. Zaganwiam się czy robić kariotyp czy odpuścić i oszczędzić sobie nerwów i pieniędzy i potraktować to jako naprawdę przypadek .

Najdziwniejsze jest to że bardzo czuje jajnik prawy tak jak kilka dni przed owulacją to możliwe żeby już się zbliżała czy raczej to ból z innego powodu ?

O miło że pytasz . U mnie "krwawienie " o ile można to tak nazwać raczej bym powiedziała że skąpy okres pojechałam na izbę bo się bardzo bałam że coś jest nie tak ,zrobili mi usg przy okazji się poklocilam z kobieta która mnie badała ponieważ była bardzo nie miała i warczała na mnie jakby wykonywała swój zawód za darmo ... No ale na usg okazało się że endymetrium jest już 4 razy mniejsze niż było więc zaczęło się oczyszczać w życiu bym nie powiedziała że poronilam gdybym wczensiej nie zrobiła testu . Zero bolu i bardzo skąpy okres. Nie wiem tylko co dalej jak to plaminie się skończy,Czy powinnam się zgłosić do lekarza? Czy traktować to jakoś miesiączke ? Pani na izbie powiedziała że to poronienie "okolomiesiaczkowe " i że takie wczesne poronienie to wynik defektu w zapłodnieniu. Zaganwiam się czy robić kariotyp czy odpuścić i oszczędzić sobie nerwów i pieniędzy i potraktować to jako naprawdę przypadek .

Najdziwniejsze jest to że bardzo czuje jajnik prawy tak jak kilka dni przed owulacją to możliwe żeby już się zbliżała czy raczej to ból z innego powodu ?
Aha jescze zapomniałam że bardzo bałam się oczywiście że to ciaza pozamaciczna ponieważ obumarla przed pokazaniem się na usg to nie można było tego stwierdzić Ale lekarze mówią że jak patrza na usg to nie wyglądało na pozamaciczna mam nadzieję że w tym nieszczęściu ta ciąża była tam gdzie trzeba i kiedyś jescze będzie dobrze

Może cię bolec od hormonów. Ja bym chyba jescze nadal próbowała bo faktycznie te poronienia okolomiesiaczkowe są spowodowane pewnie złym podzieleniem zarodka. Może to poprostu „drobna” sprawa i już następnym razem będzie wszystko w porządku. Napewno idź na spokojnie do swojego lekarza i mu powiedz o tym poronieniu. Ja bym się starała normalnie. Oczywiście badania można zrobić jak uważasz.
Trzymaj się.

Aha jescze zapomniałam że bardzo bałam się oczywiście że to ciaza pozamaciczna ponieważ obumarla przed pokazaniem się na usg to nie można było tego stwierdzić Ale lekarze mówią że jak patrza na usg to nie wyglądało na pozamaciczna mam nadzieję że w tym nieszczęściu ta ciąża była tam gdzie trzeba i kiedyś jescze będzie dobrze

No wlansie trafiła w dobre miejsce a to już bardzo ważne u ciebie. Zobaczysz w końcu się uda. Zrób betę za jakiś cZas czy spadła całkiem.

To tak jak ja. Tylko ja objawy niestety mam ;( o to dużo większe niż zwykle;((

Dziewczyny A macie jakieś triki polepszenie śluzu?? Jakieś produkty prócz wiesiołka??
Duuuzo wody, podobno syrop na kaszel rozrzedza sluz i go poprawia.
A ten sluz to potrzebujesz do czego ? Badania sluzu przy npr? Poslizg w trakcie? ;)

Tak wiem, znam to :) też mam głębokie przekonanie, że jakbym dostała lek to bym od razu zaszła :D nie wiem tylko jeszcze na co lek,bo jestem niezdiagnozowana [emoji23]
El dohtore Magda przepisuje Ci kwas foliowy [emoji23] a tak serio to jak masz witaminy z Q10 i witamina E, b6, b12, Mozesz sobie lykac kwasy omega 3 i 6 ;). Dieta bogata w szpinak, ryby o niezbyt wysokiej zawartosci rteci, nabial :)
Hej, dziewczyny wyszłam dziś od endokrynologa i jestem załamana bo do mojego dobytku: letrox,dostinex dołącza metformina [emoji17] kurcze no już czasami brak sił,a mam 26 lat, zero otyłości, dbam o siebie o aktywnosc fizyczną i cały czas coś nowego się mnie czepia [emoji17] no ale czekam na dni płodne jeszcze kilka dni i działamy znów [emoji3590]
Duzo dziewczyn bierze metformine, sporo lekarzy teraz prowadzi ciaze na metforminie;)
Choruje na SM. Neurolog to mój taki lekarz pierwszego kontaktu [emoji51]
@Wiktoria_22 Mam pacjentke z SM. Zycze Ci szybkiego urzeczywistnienia sie planow!
Rozumiem. To słuchaj się jej w takim razie . A do 30 zdarzysz bo przypominam ci ze dwie kreski zobaczyc w okolicach 8.05.20 r
@HappyBabyMama Ty jak Verona zaczynasz czarowac?

Duuuzo wody, podobno syrop na kaszel rozrzedza sluz i go poprawia.
A ten sluz to potrzebujesz do czego ? Badania sluzu przy npr? Poslizg w trakcie? ;)

El dohtore Magda przepisuje Ci kwas foliowy [emoji23] a tak serio to jak masz witaminy z Q10 i witamina E, b6, b12, Mozesz sobie lykac kwasy omega 3 i 6 ;). Dieta bogata w szpinak, ryby o niezbyt wysokiej zawartosci rteci, nabial :)

Duzo dziewczyn bierze metformine, sporo lekarzy teraz prowadzi ciaze na metforminie;)

@Wiktoria_22 Mam pacjentke z SM. Zycze Ci szybkiego urzeczywistnienia sie planow!

@HappyBabyMama Ty jak Verona zaczynasz czarowac?

Ja się veronie w kompetencje nie będę wtrącać :) ja poprostu przewiduje przyszłość ;) Hahah

reklama
Do góry