reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Ja czuję się źle. Jestem spanikowana strasznie [emoji2356][emoji2356][emoji2356][emoji2356][emoji2356]

Piersi mnie praktycznie nie bolą, za to brzuch jak na okres [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]
Nie myśl o tym!!!
Mnie za to od 3 dni piersi bolą na maksa! Dziś to już jakieś przegięcie 🙈
Brzuch też boli, dziwnie... czasem jak na okres, czasem inaczej...😭 jeszcze 4dni do @
Jakoś wcześnie te przedmiesiaczkowe akcje mam... najczęściej dwa/trzy dni przed mnie ból łapał 🙄

Ja czuję się źle. Jestem spanikowana strasznie [emoji2356][emoji2356][emoji2356][emoji2356][emoji2356]

Piersi mnie praktycznie nie bolą, za to brzuch jak na okres [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]
Spokojnie.. Wyluzuj trochę.. Nie kazała ci nospy wziąść? Moja siostra tak miała na początku i to mówiła że większy ból niż jak na okres.. I dzieci donosiła.. Najlepszy teraz spokój dla ciebie.. Może sproboj ochłonąć i zasnąć..

Też nie jestem lekarzem i nie jestem pewna na 100% ale to mogla być ciąża biochemiczna. Wszystkie hormony mogą skoczyć ale nie beta hcg bo ten hormon jest wytwarzany w ciąży lub tak jak napisałaś nowotwory no i jeszcze jak się zażywa leki które wytwarzają w organizmie ten hormon i zastrzyki np pregnyl ovitrelle (zastrzyki na pęknięcie pęcherzyka graafa jeśli komuś same nie pękają)
Też tak myślę, że to ciąża biochemiczna. Ja akurat nie przyjmuję żadnych leków, a markery nowotworowe miałam robione w grudniu i były negatywne.
Co do jednego to jestem przekonana - jak będę w ciąży to zmieniam lekarza. ;)

Nie martw się, może się zarodek mości w brzuszku i stąd takie uczucie :)
Póki nie ma "żywej" krwi to odpoczywaj - w razie gdyby się pojawiła (oby nie) to prędko do szpitala!

EDIT:
Moja Przyjaciółka też miała takie bóle jak na okres i cały czas mi pisała że "gigantyczny okres idzie" a okres jej sie spóźniał więc wyczekiwała.... okres nie przyszedł a już w "połowie" ciąży jest :)

Ostatnia edycja:
Też tak myślę, że to ciąża biochemiczna. Ja akurat nie przyjmuję żadnych leków, a markery nowotworowe miałam robione w grudniu i były negatywne.
Co do jednego to jestem przekonana - jak będę w ciąży to zmieniam lekarza. ;)
To dobry pomysł ze zmianą lekarza. Szkoda że w tych czasach jest problem o specjalistów z powołania tylko większość samych konowałów.

Ja kiedyś mówiąc lekarzowi żeby zrobił mi badanie na krzepliwość krwi to zadał mi pytania czy pod czas miesiączki są skrzepy, czy jak się skaleczę czy długo krew leci i jakie są moje miesiączki odpowiedziałam mu na te 3 pytania a on do mnie ze nie ma problemu z krzepliwością krwi ale do dzisiaj nie wiem na jakiej podstawie to zdiagnozował bez żadnych badań.

To nie implantacja, hormon który wykrywa ciaze uwalnia się po implantacji
A mi się wydaje, że może być plamienie implantacyjne. Jest taki kanał na YouTube beamom i dziewczyna chyba też tak miała,myślała, że coś złego się dzieje, a to było implantacyjne. A teraz jest w połowie ciąży z blizniakami. Magdusia jest w terminie @, może to być jak najbardziej plamienie implantacyjne, tym bardziej jeśli lekarz tak powiedział. @Magdusia88 nie stresuj się, odpoczywaj, wierzę, że będzie dobrze 😘

reklama

Ja wiem że takie gadanie niewiele wniesie, ale stosuj się do zaleceń i przede wszystkim myśl tylko o dobrych rzeczach - wiem że to może być głupie ale na początku ciąży byłam w takiej samej sytuacji jak Ty, codziennie rozmawiałam z brzuchem mimo krwawienia że musi być dobrze, że musimy być silni i udało się. Ludzki organizm naprawdę potrafi zdzialac cuda jeżeli sama w nie uwierzysz.. spokój jest w tym momencie najważniejszy, postaraj się

Do góry