reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Cześć, dziewczyny! Chciałam się przywitać😊 mam 34 lata i staramy się z mężem o pierwszego dzidziusia. Kilka lat temu miałam laparoskopie, wycinanie torbiela, udrażnianie jajowodow i wtedy też zaczęliśmy starania. Potem zrobiliśmy jakiś czas przerwy z myślą, że co będzie to będzie. Niestety, pomimo że wszystko w normie, to nadal się nie doczekaliśmy. I tak od dwóch cykli znów staramy się "na poważnie". W ruch poszły testy owu, mam dość długie cykle - od 33 do nawet 37/38 dni. Planowany termin @ mam 12.01 wczoraj robiłam test, oczywiście negatywny, więc kolejny zrobię dopiero jak nie dostanę @. Jeśli dostanę, to planuję wybrać się do innego gina, znalazłam w okolicy specjalistę od leczenia niepłodności i widzę w tym swoją szansę.
I sobie i Wam życzę zafasolkowania w najbliższym czasie!😉

A też się często budziła. Potrafiła co godzinę, co dwie. Też chciałam ją odstawić na rzecz zajścia w ciążę, jednak w ciąży nadal nie jestem [emoji1745]
Ja zaczęłam córkę odstawiać od zmienienia nawyków usypieniowych[emoji6] W dzień zaczęłam ją usypiać w wózku, a wieczorem mąż ją usypiał, przez pół roku [emoji23] Raz było lepiej, raz gorzej, zazwyczaj udawałam, że wychodzę i mnie nie ma[emoji23] Córka po prostu coraz rzadziej się budziła jak mąż zaczął ją usypiać. Jak się obudziła to starałam się dać jej wody, czy poczytać książkę. Karmiłam ją 2 lata i miesiąc:) Jeśli dzieciaczek nie ma butelki ani smoka to ja bym nie przyzwyczajała teraz do czego innego, bo za chwilę od czego innego będziesz go odstawiać.

Nadrabiam i nadrabiam, końca nie widać ;) odpiszę na raty ;)

Zauważyłam, że moja faza lutealna trwała od kilku miesięcy równe 13dni - to normalne! Od 10 do 16 dni może trwać i jest ok, krótsze nie dają szansy na przetrwanie...

To Nasze zboczuchy zawsze mi męża rozpraszają hahahaha

Kiedy testujesz?

Super! Przyda Nam się Czarownica na Wrześniówkach ;)
Testuje za tydzień/dwa tygodnie

Ja zaczęłam córkę odstawiać od zmienienia nawyków usypieniowych[emoji6] W dzień zaczęłam ją usypiać w wózku, a wieczorem mąż ją usypiał, przez pół roku [emoji23] Raz było lepiej, raz gorzej, zazwyczaj udawałam, że wychodzę i mnie nie ma[emoji23] Córka po prostu coraz rzadziej się budziła jak mąż zaczął ją usypiać. Jak się obudziła to starałam się dać jej wody, czy poczytać książkę. Karmiłam ją 2 lata i miesiąc:) Jeśli dzieciaczek nie ma butelki ani smoka to ja bym nie przyzwyczajała teraz do czego innego, bo za chwilę od czego innego będziesz go odstawiać.
Super wynik! Też bym chciała karmić 2 lata, zostało jeszcze pół roku ;)
Ponoć w ciąży zmienia się smak mleka i bardzo dużo maluchów się odstawia, więc to byłaby najlepsza opcja:)

Dziewczyny przepraszam że zaśmiecam wątek ale może któraś mogłaby pomóc. Przyznam, że nie mogę patrzeć na te biedne maleństwa i przeraża mnie że ich życie jest uzależnione od pieniędzy. Serce pęka 💔 Wierzę, że karma wraca. Sama mam chore dziecko ale to pikuś w porównaniu z tymi maluszkami.

reklama
Do góry