reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Myślicie, ze stosunek dzien przed owu daje szanse na bobo? Wiecej nie mielismy okazli sie przytulać, bo ciagle cos... Jakos mam humor z dupy.. Czuje, ze owu niewykorzystana jak powinna

reklama
Dziewczyny które mają już dzieci, mam takie pytanie nie na temat ale może jakoś pomożecie, jak powoli odstawić cycoholika od piersi? Co prawda od 7 do 15 żyje bez cycka ale jak tylko przyjdę to wkłada łapy mi pod sweter i tylko ammm ammmm więc dostanie raz czy dwa i dopiero do spania, bo też zasypia przy piersi, w nocy budzi się częściej niż jak był niemowlęciem. Na ranem tj. od ok. 4:30-5 to na spaniu ciągle szuka cycka i nie położy się dopóki nie dostanie. Zaraz kończy 18 miesięcy. Jak zaśnie koło 19-20:30 to odkładam go do swojego łóżeczka, budzi się przeważnie do godziny, musi dostać cycka żeby zasnąć, znowu go odkładam, jak się znowu obudzi koło 22-23 to już śpi z nami.
A smoka lubi czy nie ? Może dawać mu butle z wodą żeby się napił i smoka potem . Mi ciężko doradzać bo młody jakoś sam się odstawil po 6 mc 🤷

Dziewczyny które mają już dzieci, mam takie pytanie nie na temat ale może jakoś pomożecie, jak powoli odstawić cycoholika od piersi? Co prawda od 7 do 15 żyje bez cycka ale jak tylko przyjdę to wkłada łapy mi pod sweter i tylko ammm ammmm więc dostanie raz czy dwa i dopiero do spania, bo też zasypia przy piersi, w nocy budzi się częściej niż jak był niemowlęciem. Na ranem tj. od ok. 4:30-5 to na spaniu ciągle szuka cycka i nie położy się dopóki nie dostanie. Zaraz kończy 18 miesięcy. Jak zaśnie koło 19-20:30 to odkładam go do swojego łóżeczka, budzi się przeważnie do godziny, musi dostać cycka żeby zasnąć, znowu go odkładam, jak się znowu obudzi koło 22-23 to już śpi z nami.
U Nas poszło łatwo, wyznaczyłam Nam dzień pożegnania i tego się po prostu trzymałam :) Powiedziałam Małemu, że koniec cycolenia i jak mnie chwytał to sam pytał "cic nie?" odpowiadałam, że jest duży i czas na kaszkę no i tyle ;) A miał cały rok :)
Wiele od Ciebie zależy i jeśli naprawdę chcesz zakończyć to takie przeciąganie Wam nie pomoże :)

A smoka lubi czy nie ? Może dawać mu butle z wodą żeby się napił i smoka potem . Mi ciężko doradzać bo młody jakoś sam się odstawil po 6 mc 🤷
No właśnie mój egzemplarz jest od urodzenia bezsmoczkowy i bezbutelkowy. Dopiero jak skończył rok to zaczął brać swojego noworodkowego smoka do buzi ale w ramach zabawy. W nocy od razu wyczuje że butelka to nie cycek i nie tknie. Planowałam go odstawić jak skończy 2 latka ale te pobudki już mnie powoli dobijają i tak se myśle że może przez to karmienie nie umiem zajść.

No właśnie mój egzemplarz jest od urodzenia bezsmoczkowy i bezbutelkowy. Dopiero jak skończył rok to zaczął brać swojego noworodkowego smoka do buzi ale w ramach zabawy. W nocy od razu wyczuje że butelka to nie cycek i nie tknie. Planowałam go odstawić jak skończy 2 latka ale te pobudki już mnie powoli dobijają i tak se myśle że może przez to karmienie nie umiem zajść.
Hmm to może zrob tak jak pisze @Dwa+Trzy . My tak że smoczkiem zrobiliśmy :)

Myślicie, ze stosunek dzien przed owu daje szanse na bobo? Wiecej nie mielismy okazli sie przytulać, bo ciagle cos... Jakos mam humor z dupy.. Czuje, ze owu niewykorzystana jak powinna
Plemniki w dniach płodnych żyją w ciele kobiety od 3 do nawet 5 dni, a niektóre źródła wskazuję 7 dni. Jest więc normalna szansa na zajście. Jeśli śluz jest prawidłowy i plemniki też, to plemniki sobie przeczekają w jajowodach na komorkę jajową, spokojnie ;)

To u mnie to samo z temp. i owu, ale wiesz, różne rzeczy mogły wpłynąć na wzrost, również infekcja, która mogła zdusić się w zarodku. Ja np. od 2-3.01 byłam chora, więc ta temp. moja niezbyt wiarygodna.
Ale mi nic nie bylo.
Temperature zawsze mam taka po owu.
Tylko ten 30'12 mnie dziwi

reklama
Ja zaczęłam córkę odstawiać od zmienienia nawyków usypieniowych[emoji6] W dzień zaczęłam ją usypiać w wózku, a wieczorem mąż ją usypiał, przez pół roku [emoji23] Raz było lepiej, raz gorzej, zazwyczaj udawałam, że wychodzę i mnie nie ma[emoji23] Córka po prostu coraz rzadziej się budziła jak mąż zaczął ją usypiać. Jak się obudziła to starałam się dać jej wody, czy poczytać książkę. Karmiłam ją 2 lata i miesiąc:) Jeśli dzieciaczek nie ma butelki ani smoka to ja bym nie przyzwyczajała teraz do czego innego, bo za chwilę od czego innego będziesz go odstawiać.

Do góry