reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Gratulacje! Piękne kreski! [emoji7]
Dziewczyny! Nie wierze...
Oczywiscie nie wytrzymalam do jutra a to jutro planowo powinnam dostac okres.
Chyba zwariuje [emoji7]
Nie wiem co ze soba zrobic, gapie sie w te testy i nie wierze...
Przez ostatnie dwa dni boli mnie brzuch, jak na okres tylko mocniej. Bylam pewna ze @ zawita szybciej ale nic sie nie dzialo...
Czy to normalne?
Zobacz załącznik 1066370

reklama
Nooo zazdroszczę :D ja od 5:50 na nogach .

Mam straszne uczucie pełności w brzuchu na dole . Tak jakby mi się tam ciśnienie podnosiło i @ miała wystrzelić jak gejzer 🙊 nie wiem czy to na owu czy na @
Ja od 6:40 ale nie śpię od ok 5 przez mojego cycoholika 🤷

Ja testuje okolo 26 stycznia ;)
To tak jak ja :)

Dzis dzien przerwy( na spokojnie wieczor przy winku a od jutra płodne ;) wiec beda testy owu i dzialanie ;) i tak maz z bolem serca zaanonsowal piatek chwila wytchnienia 🤣
My wczoraj też zrobiliśmy przerwę chociaż mąż naciskał, chyba za bardzo wziął sobie do serca te codzienne seksy 😂
Ale dziś trzeba nadrobić :D

Ja zamówiłam testy owu i już są w paczkomacie [emoji7] Więc też będę próbować [emoji4]
Ja robiłam raz testy owu i jakoś nie umiem chyba ich używać tak jak trzeba, nie można ileś przed pić prawda? coś jeszcze powinnam wiedzieć oprócz tego, że najlepiej pod wieczór i o stałej porze?
Jakie zamówiłaś?

No cza mu dać chwilę wytchnienia, toć on też człowiek 😂 u mnie teraz dni płodne, więc działania są, wczoraj była przerwa, dziś właśnie muszę zrobić test owulacyjny i będziemy widzieć co i jak.
Ja mam niestety gorszy problem, mąż robił wyniki nasienia i są złe 😌 trochę poczytałam i to wszystko nie rokuje dobrze... Na zmianę płaczę i później myślę że będzie dobrze, przecież jakiś tam jeden doleci na miejsce i w czasie... Także jak się zawsze cieszyłam i z nadzieją czekałam na płodne, tak teraz wszystko opadło, nawet cycki... Trochę się podlamalam.

A myslisz łatwo bylo naklonic do odpoczynku ? :) teraz odkad nie ma stresu przy przytulankach doslownie wszystko sie zmienilo :) ale zmusilam do odpoczynku dzis, chociaz nie chce mi sie odpoczywac :)

Cycki do gory ! Wszystko bedzie dobrze :) moze jakies dodatkowe badania ? Toz po to jest medycyna zeby pomagac :) W koncu sie trafi ten jeden jedyny :) Uszy i cycki do gory i do roboty ;*

Ja od 6:40 ale nie śpię od ok 5 przez mojego cycoholika 🤷

To tak jak ja :)

My wczoraj też zrobiliśmy przerwę chociaż mąż naciskał, chyba za bardzo wziął sobie do serca te codzienne seksy 😂
Ale dziś trzeba nadrobić :D

Nadrabiajcie nadrabiajcie :) my od jutra tez nadrabiamy :) odkad sie zdecydowalismy starac to moj organizm dziwnie reaguje :p mrowki w macicy czuje :p a jeszcze jak wczoraj gin chcial pobrac cyto i sie okazalo ze tak troche slabo z tym pobraniem, bo zapomniałam mu powiedziec o intensywnych boboseksach to sie jedynie dowiedzialam ze mam" tam niemaly "wyscig :D

Dziewczyny które mają już dzieci, mam takie pytanie nie na temat ale może jakoś pomożecie, jak powoli odstawić cycoholika od piersi? Co prawda od 7 do 15 żyje bez cycka ale jak tylko przyjdę to wkłada łapy mi pod sweter i tylko ammm ammmm więc dostanie raz czy dwa i dopiero do spania, bo też zasypia przy piersi, w nocy budzi się częściej niż jak był niemowlęciem. Na ranem tj. od ok. 4:30-5 to na spaniu ciągle szuka cycka i nie położy się dopóki nie dostanie. Zaraz kończy 18 miesięcy. Jak zaśnie koło 19-20:30 to odkładam go do swojego łóżeczka, budzi się przeważnie do godziny, musi dostać cycka żeby zasnąć, znowu go odkładam, jak się znowu obudzi koło 22-23 to już śpi z nami.

.

Załączniki

• IMG_20200110_115800.jpeg
    IMG_20200110_115800.jpeg
    83,4 KB · Wyświetleń: 207
Ostatnia edycja:
reklama
To sobie poczytałam już głupia.
Że szyjka w pierwszym okresie ciąży może być otwarta i wędrująca góra - dół i dopiero około 6 tygodnia ustawia się we właściwej dla ciąży pozycji.

No to se narobiłam nadziei.
Moja leniwie nisko choć przed terminem @ była już bardzo wysoko.

A mi się to nie zgadza coś, bo na początku cyklu przecież szyjka nie może być zamknięta tylko otwarta bo przecież jakoś krew musi wypłynąć, no chyba że oni to jakoś inaczej liczą początek cyklu. A i ja to jakiś ewenement jestem bo moja szyjka jakaś jakby ciągle twarda i otwarta :p a takiej nigdzie nie ma w opisie :D
Po porodzie naturalnym nie ma co się sugerować opisami bo może być ciągle "otwarta".

Laski spie bo klade sie po 2.00 :p
Inaczej nie bylabym do zycia.
Dobrze ze dziecko jakos daje pospac.

Na tescie cien cienia trzeciego cienia :p
Gdyby to byla ciaza to dzisiaj bylaby mocniejsza.
Tak wiec czekam
Nie masz żadnej torbieli? Dziwne u Ciebie te cienie i to już któryś cykl. Takie nieciemniejące bym diagnozowała (USG piersi masz aktualne? Bo jajników chyba niedawno robiłaś?) Podobna sytuacja jak u Verony w poprzednim cyklu.

Do góry