reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Okres przychodzi 14 dni po owulacji
Niestety nie zawsze tak jest. W praktyce wygląda to inaczej 🙄
Okres może przyjść szybciej... prawidłowy czas 2 fazy wynosi od 10 do 16 dni ;) Tak mi powiedział już nie jeden ginekolog. W necie jak dobrze poczujesz to też znajdziesz takie info...
Dociekałam tematu jak zorientowałem się że np. 11 dni po owulacji monitorowanej okazało się, że dostałam @...
No i panika mnie dopadła bo również żyłam w świadomości, że trwa zawsze 14 dni 🙈😂

reklama
Kochana na mnie testy nie działały. Przy potwierdzonych owulacjach wychodziły mi negatywne!;( mój ginekolog też mówił mi, że często przychodzą do niego Panie z testami, które pokazywały zupełnie inny termin albo brak,co było nieprawdą.
Także działajcie dalej 😘 ciesz się z kontaktów z mężem i tyle ;)
Spróbuj się wsłuchać w organizm i nauczyć się bez testów. Czasem to dużo łatwiejsze niż interpretacja wyników... i ten stres...kitranie w łazience czy wyjdą czy nie...

Jakich testów używasz??

Mnie testy nie stresują lubię je nawet robić:) Mój organizm niestety rozregulował się całkowicie i ciężko gonobserwowac. Jest śluz to działamy ale żadnych boli owulacyjnych nie ma a zawsze się zwijam z bólu :( No cóż zobaczymy dziś. Używam różnych testów najczęściej z Allegro. Zawsze mi wuchodzily czasemmusg potwierdzało ze wtedy była owu woec nie wiem co teraz jest nie halo. Używam tez tych z rosmana i takich tanich alegrowych. Kontaktów z mężem to mam już dość Hahahha ;)

Nie no ja wiem że to może być różny czas od owulacji ale teoretycznie ok. 14 dni. Bardziej chodziło o to że termin okresu się liczy od owulacji a nie od 1 dc. Czasem dziewczyny mają owu w 24 dc, ja tak miałam, więc nie mogłam liczyć że mój cykl będzie wynosił 28 dni [emoji854][emoji6]
Niestety nie zawsze tak jest. W praktyce wygląda to inaczej [emoji849]
Okres może przyjść szybciej... prawidłowy czas 2 fazy wynosi od 10 do 16 dni ;) Tak mi powiedział już nie jeden ginekolog. W necie jak dobrze poczujesz to też znajdziesz takie info...
Dociekałam tematu jak zorientowałem się że np. 11 dni po owulacji monitorowanej okazało się, że dostałam @...
No i panika mnie dopadła bo również żyłam w świadomości, że trwa zawsze 14 dni [emoji85][emoji23]

Czasami niestety zdarzają się cykle bez owu [emoji19]
Mnie testy nie stresują lubię je nawet robić:) Mój organizm niestety rozregulował się całkowicie i ciężko gonobserwowac. Jest śluz to działamy ale żadnych boli owulacyjnych nie ma a zawsze się zwijam z bólu :( No cóż zobaczymy dziś. Używam różnych testów najczęściej z Allegro. Zawsze mi wuchodzily czasemmusg potwierdzało ze wtedy była owu woec nie wiem co teraz jest nie halo. Używam tez tych z rosmana i takich tanich alegrowych. Kontaktów z mężem to mam już dość Hahahha ;)

To może po prostu Ci się wydłuży cykl!!
Co do kontaktów z mężem... hmmm życzę zatem szybkiej owu i odpoczynku i stęsknienia 😂😂😂😂😂😂

My kobiety to jednak skomplikowane jednostki jesteśmy!!! Każda inna bestia z nas 😛😛😛

O kurcze... No to późno się robi faktycznie. Hmm a może trzebaby z jakimiś innymi testami owu porównać? Masz śluz? Jak śluz jest to ja bym się starała :D a nóż widelec...

Tak tak staramy się ciagle śluz jest. Ale wiecie jak mi ten głupi test owu nie wyjdzie to pewności co do owu nie będzie a jak się nie uda to znów się nede martwiła ze tyle stosunkow a się nie udało. Teraz jescze nie mogę reszty tych badań hormonalnych zrobić :( wlurza mnie to. No i nie mam bólu owulacyjneho wiec ciężko mi zgadnąć z którego jajnika miałaby być teraz owulacja. Posprawdzam jeszcze 2-3 dni. Co ma być to będzie :) teraz to sprawdzam trzeba różnymi wczoraj zrobiłam 3 różne ;)
Dzięki za odpowiedzi i kciukasy dziewczyny.

reklama
Ja w rozmiarze M czułam się okropnie... Jak zaczełam ćwiczyć i trzymać dietkę to wróciłam do swojego xs i tak już zostało 🙄 🙄

Patrząc na te zdjęcia moje szynki na brzuchu naprawdę można się przestraszyć :errr: :errr: Zaraz by z rzeźni dzwonili czy bym nie oddała trochę boczusia :D

Także dziewczyny - jeżeli tylko chcecie - da się !

💪💪

Pół roku:
- z 88,5 cm w brzuchu (ten baleron z 1 zdjęcia) do 83 🔥🔥🔥
- 2 cm w udach
- w barach bez zmian - zawsze miałam jak bocian pięty :D

💪💪

Najgorzej zacząć potem już idzie :)

I tu nie chodzi o jakiś narcyzm tylko o to, że wszystko co sobie postanowicie jest możliwe 🔥🔥🔥

Wiecie że ja nawet po tym pół roku nie widziałam różnicy??? Dopiero to zdjęcie mi dało do myślenia ! Serio !

No dobra zboczyłam z tematu , ale pewnie z ciążą jest podobnie :) tylko siła i wiara da nam sukces, nie odbierajcie sobie jej, walczcie i mam nadzieje, że zbierzecie potem owoce !!

Powodzonka!
Dopiero nadrabiam. Pięknie Aga! Widać determinację. Ja bardzo szybko się wkręcam w ćwiczenia - najgorzej zacząć.
Teraz ćwiczyć nie mogę w ogóle - zaczynałam już z fizjoterapeutą, ale przez wirusa wszystko pozamykane i nie robie postępów bo cały czas bazuje na tych początkowych ćwiczeniach, a same odżywianie to dla mnie słaba radocha bo nie ma tych efektów (ujędrnianie ciała itp) i motywacja spada.
Ogromne gratulacje dla Ciebie!

Do góry