reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
O kurcze... No to późno się robi faktycznie. Hmm a może trzebaby z jakimiś innymi testami owu porównać? Masz śluz? Jak śluz jest to ja bym się starała :D a nóż widelec...

Dziś 18 dc już prawie 19 dc za 15 minut. Cykle mam 34 dniowe. Wkurzę się jak nie będzie owu bo mamy mega dużo starań uskutecznionych. Gdzie ten pik!
Kochana na mnie testy nie działały. Przy potwierdzonych owulacjach wychodziły mi negatywne!;( mój ginekolog też mówił mi, że często przychodzą do niego Panie z testami, które pokazywały zupełnie inny termin albo brak,co było nieprawdą.
Także działajcie dalej 😘 ciesz się z kontaktów z mężem i tyle ;)
Spróbuj się wsłuchać w organizm i nauczyć się bez testów. Czasem to dużo łatwiejsze niż interpretacja wyników... i ten stres...kitranie w łazience czy wyjdą czy nie...

Jakich testów używasz??

Dokładnie, jak kontrolowałam owulację u ginekologa to robiłam też testy i testy wychodziły negatywne a ginekolog potwierdził że na dniach miałam owulacje... Chociaż teraz jak mi się udało to kupiłam sobie 10 testów z Rossmana i powiem szczerze że tanie i dobre, sprawdziły się w 100%

Dziewczyny czy Wy też tak macie, że po owulacji cierpicie na bezsenność??🙈
Ja teraz kiedy pracuje z domu, dużo mniej niż zwykle to właśnie zauważam związek... druki cykl z rzędu 😱
Kładę się baaaardzo późno A o 5 już na nogach... A moja natura to mega śpioch...hmmm

Ja nadal nic nie czuję. Ale powiem wam chociaż to mega głupie chyba że 3-4 dpo kilka razy mi coś zaśmierdziało z lodówki albo na klatce schodowej i sama z siebie bekę kręciłam że to już objawy ciąży.
Natomiast co mogę powiedzieć to że miałam objawy infekcji kilka dni po owu a ok. tygodnia po owu pojawiły mi się dziwne pryszcze na wardze sromowej i kilka dni później zniknęły. No i miałam śluz który wypływał mi od owulacji aż po dzień okresu.
Ja tak mam że dobrze nie mienely 3 dni od owulacji i już myślę czy coś mogę czuc.. To jest tak dziwne uczucie że szok.. Wiem że to niemożliwe ale mam w głowie jakieś dziwne myśli że napewno jakbym była w ciąży to odrazu bym to czuła.. Czy fizycznie czy podświadomie.. Wkurza mnie to.. Nie chcę tak myśleć co każdy cykl.. Na siłę z tym walczę.. Też tak macie?

Okres przychodzi 14 dni po owulacji
Dziewczyny mam pytanie. Jak testujecie to liczycie datę do kolejnej miesiączki od ostatniej miesiączki, czy liczycie dwa tygodnie od owulacji i wtedy test?
Jutro termin miesiączki licząc 28 dni od mojej ostatniej @. Ale owulacja była 16dc, więc teoretycznie w sobotę może być @.

Może to plamienia okołoowulacyjne, zdarzają się podobno. A ból jest spowodowany owulacją :)
Dziś 15dc, wczoraj pozytywny test owulacyjny. Od piątku mam plamienia. Dziś dość mocno boli mnie brzuch, tak w okolicach lewego jajnika. Czy powinnam się martwić? Miesiąc temu byłam u ginekologa i na usg wszystko było ok. Trochę się stresuję i nie wiem czy odpuścić starania w tym cyklu?

Ceny leków są bardzo różne w różnych aptekach niestety. @Milusia34 kupowałaś w tej samej?
Ja w Internecie duphaston za 26 zł około brałam a w aptece jak potrzebowałam na już i prosiłam bez recepty to mi zaśpiewała 43 zł pani farmaceutka [emoji850]
Monitoring miałam tydzień temu. Pęcherzyki dwa (bez stymulacji) w prawym jajniku. Także piąty cykl bez starań :hmm::hmm::hmm:

Piękne kreseczki dziewczyny! Tak trzymać!

Gratuluje i ciesze sie ogromnie, że sie Wam udało.

Zdróweczka i wysokiej betki życzę :)

Ja kupowałam za niecałe 30 zł kilka dni temu... ostro.

reklama
Może w tym cyklu akurat będzie później [emoji4]
Mi test owu wychodzi pozytywny tylko w dzień owulacji a kolejnego dnia już śladu po pęcherzyku nie ma także nie zawsze testy pokazują owulacje za 24-36 h. Głowa do góry! Trzeba działać i tak [emoji2]
Ja nadal mam białe testy owu :( nie wiem co jest grane. Jutro powinnam mieć owu wiec testy powinny być dziś pozytywy

Do góry