reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Ja w pierwszej ciąży brałam femibion i miałam po nim mdłości, ale to było już 8 lat temu, więc może skład zmienili 😉 w każdym razie postawiłam teraz na mama Dha premium i zobaczymy 🙂

Dziewczyny jak odczuwacie owulacje? Macie mocne kłucie itp? 🤔
Dziękuję wszystkim za odpowiedź.

Co do odczuwania owulacji... różnie bywa. Czasem miewam ból, czasem nic nie czuję, a od kiedy robię monitorimg to zawsze mam...😱

A jak Cie kłuje 2 dni to jest to 2 dni przed owu? Czy 2 dni po pęknięciu? Jak to jest 🤔
Heh i tu sama mam problem.. Bo nie wiem. Ale jak już kłują i mam śluz to próbujemy. Wcześniej co 2 dni a w tym cyklu ile nam się chce.. Wracając do kłucia.. W tym cyklu kłucie odczuwałam dość mocno 17, 18,19.04 a jeśli chodzi o test owu robiłam 18 i miałam ciemniejsza linie od kontrolnej - pozytyw, 19 już dwie takie same czyli spadek. 19 wypadało że miałabym owu i faktycznie miałam dużo śluzu i nadal kłuł jajnik ale co jakiś czas , dzisiaj już mniej śluzu i nie kłuje. Pół życia myślałam że to coś z pęcherzem lub torbiele dopiero na wizycie u gin jak mnie bolało powiedział że będę mieć owu i skojarzyłam fakty że boli mnie zawsze w połowie cyklu jak na owu...

A czy Wy przed okresem też tak macie, że hmmm macie uczucie takiego mokrego? Normalnie co chwilę chodzę do łazienki spr majtki czy to nie @ . Mam wrażenie,że ciagle mam mokro... Taki mega wodnisty,bezbarwny śluz. Ze na majtkach praktycznie żadnego śladu nie zostawia.. 😳
Czytałam kiedyś że dziewczyny jak zaszly to tak miały, tego Ci życzę kochana 😉😚

Na jakim etapie jesteście dziewczyny? Która zaczęła nowy cykl a która będzie testować ? Mój okres powinien się pojawić w sobotę/niedziele.... Póki co nadal go nie ma...
Jesteśmy w podobnej sytuacji, okres jakoś powinien być jakoś w weekend lub w poniedziałek i w sobotę planuje zrobić pierwszy test... Tylko niepokoi mnie trochę to że mam dzisiaj mocny ból jak na okres, boję się że przyjdzie szybciej a owulacje miałam w zeszły poniedziałek. A ty jak się czujesz?

Jak wygląda monitoring? Chodzisz codziennie na usg? Mam wrażenie że to mega kłopotliwe..
Ja pracuej w przychodni to mam latwiej ale na monitoring ide 10 dc (mam cykle 27dni) i jak mam jajko np 16mm do licze kolejne usg za 4 dni bo pecherzyk rosnie okolo 2mm na dobe. Mi jajko peka kolo 22mm i wiem czy peklo wtedy czy nie bo na usg lekarz pokazuje mi miejsce po peknieciu na jajniku (jak to on mowi taka rozgwiazda). Natomiast jak to Twoj pierwszy monitoring to mozesz zrobic usg co 2 dni. :)

Na jakim etapie jesteście dziewczyny? Która zaczęła nowy cykl a która będzie testować ? Mój okres powinien się pojawić w sobotę/niedziele.... Póki co nadal go nie ma...
Ja zaczęłam wczoraj nowy cykl, ale jak na złość skończył mi się euthyrox i muszę do jutra brać mniejszą dawkę, nie wiem czy to nie pokomplikuje wszystkiego w tym cyklu starań... [emoji24]

reklama
Cześć dziewczyny,
Kiedyś już do was zaglądałam, co prawda na inny wątek, bo niestety we wrześniu zeszłego roku poroniłam, ale to forum mega mi pomogło, przejść przez to co najgorsze🙂
Więc mamy kwiecień, staramy się dopiero od lutego, więc w sumie nie długo.
Teraz trochę się obawiam tej zarazy, strach iść do lekarza jakby się coś przytrafiło 😁😁 zostanę z wami przez jakiś czas🙂
życzę wszystkim powodzonka 😘

Do góry