reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Co do poduszki pod pupą albo trzymania nóg w górze, to będę mogą zaprzeczyć tej tezie, jeśli zajdę w ciążę w tym cyklu 😉 bo nie robię żadnej z tych rzeczy 🙂
Dziewczyny, czy któraś z Was ma takie cylke 26 dniowe? Na który dzień cyklu przypadała Wam owulacja?

reklama
Co do poduszki pod pupą albo trzymania nóg w górze, to będę mogą zaprzeczyć tej tezie, jeśli zajdę w ciążę w tym cyklu 😉 bo nie robię żadnej z tych rzeczy 🙂
Dziewczyny, czy któraś z Was ma takie cylke 26 dniowe? Na który dzień cyklu przypadała Wam owulacja?
Ja bym chciała mieć 26 dniowe :) teoretycznie owulacja powinna być w 12 DC

Na pewno kontri.pl
Lubie też sklep.nipplex.pl
e-marilyn.pl
Nie dawno odkryłam: luvu.pl i na allegro sprzedawca "SzyteNaMiare" - nie zamawiałam jeszcze, ale mają bardzo fajne ceny.
Jak ktoś ma też jakiś ciekawy sklep to też dajcie znać 😉
Dzięki popratrzę co mają i będę wdzięczna za polecenia kolejnych jeśli znajdziesz coś godnego uwagi. ;)

Czesc @aga.i.nieszka i @Megana_89 diekuje za Wasze odpowiedzi, przepraszam ze wczoraj nie odpisalam ale mialam strasznego dola cala sobote. Testosteron mialam sprawdzany dawno temu (byl w normie) a teraz ten lekarz nie dal mi skierowania ani na to ani a progesteron w 2.fazie cyklu. Bo uwaza ze niepotrzebne skoro on WIE ze to jest to co on mysli... 3 lata temu mialam kolposkopie rozszerzona i wyszly mi ogniska endometriozy w szyjce macicy. Owczesny doktor dal mi na to jakis albothyl i kazal powtorzyc badanie za rok. W miedzyczasie przeprowadzilam sie na stale do Francji, mialam coraz wiecej uciazliwych objawow to szukalam lekarza tu na miejscu ale 3 odeslalo mnie z kwitkiem mowiac ze jak nie chce narazie dziecka to nie ma po co leczyc, pozniej jak juz chcialam to mowili ze jak za rok nie zajde to mam wrocic albo jak poronie kilka razy. Teraz kilka miesiecy temu trafilam na lekarza ktory sie zainteresowal i zaczal jakies badania (te co wpisalam w 1.wpisie) ale trzyma sie swojej teorii o pcos, niczym nie potwierdzonej a innych badan robic nie chce. Lekarz z ktorym mialam telekonsultacje niecaly miesiac temu (z Polski) na podstawie mojego opisu i badan uznal ze nie mam w ogole profilu pcos a za to dla niego jest praktycznie pewne ze to endo, bo skoro mialam ja zdiagnozowana 3 lata temu w lagodnym stadium to raczej nie zniknela sama i nie zamienila sie w pcos.
Wczoraj caly dzien bylam rozbita bo czulam sie totalnie zignorowana przez mojego francuskiego lekarza, dzis rano poszukalam i umowilam sie na teleonsultacje z lekarka z Paryza ktora sie specjalizuje w leczeniu nieplodnosci i endometriozie. Zobaczymy co ona powie, moze ona da mi wiecej badan do zrobienia dla mnie i dla Meza, najwyzej bede jezdzic do niej choc mam 350km ale lepsze to niz chodzic na miejscu i tracic czas...

Przykro mi. Warto spróbować - może akurat coś zdiała.

Dzisiaj wyjątkowo zrobiłam rano test owulacyjny ale powtórzę jeszcze wieczorem, dzisiaj jest ciemniejszy niż poprzednie dni ale czy to już pozytyw? Testowa jest jaśniejsza niż kontrolna. Wrzucam zdjęcia. Pierwszy jest z wczoraj wieczorem a drugi z dzisiaj
Ja nigdy nie mam kreski tak mocnej jak kontrolnej. A jednak czuje owu. Chodź monitoringu nie miałam. Planuje się umówić jak tylko lekarz mnie w końcu przyjmie bo z powodu koro odmawiają.

Dziewczyny właśnie zamawiam testy owu bo mam braki i znalazłam taki podjęzykowy? Używała, któraś z was jego albo podobnych? Opinie same pozytywne. Rozumiem że on jest wielorazowego użytku nie?

1587300797186.png

Ps. @ jak nie było tak nie ma. Od wczoraj przyjmuje dupka na wywołanie. Zostało mi 20 tabletek może coś da ;/.

Raczej stacjonarnie bo mam problem z rozmiarem. Noszę ciuchy XS, ale biust mam 65 E. Więc wszystko jest na mnie za duże/za małe w piersiach.
Chociaż teraz bardzo dużo oglądałam na allegro bielizny i wyhaczylam sprzedawcę który ma takie fatałaszki za 15-25 zł /szt. Także chyba zaryzykuje i kupię ze 4 sztuki może akurat coś przypasuje 🙄 jak będzie ok to ma chyba 80 przedmiotów na sprzedaż to na 4 lata starczy 😂
Bez mierzenia w ciemno mogę kupować online bodystocking 😆 jest mega seksi i pasuje od każdego sprzedawcy 🙈

No nareszcie ktoś ma mój rozmiar. Znam ten ból z ubraniami. Ja jeszcze ma z butami bo mam rozmiar 34 - 35 🙄

Hej Dziewczyny, co tu mówić, niestety wracam. W dużym skrocie:
Syn 4 lata - w pierwszym cyklu starań. (2015)
9 miesięcy starań.
Maleństwo poczęte w styczniu. Koniec marca strata. Pięknie się rozwijał, ale w 9 tc serce przestało bić. 11tc zabieg(26.03).

Jestem ponad 3 tygodnie po zabiegu. Miałam objawy płodne (śluz i ostre kłucie w prawym boku, pozytywny test owu). Byłam u lekarza, który po usg potwierdził owu.

Zaczęłam mierzyć temperaturę. Nigdy tego wcześniej nie robiłam. I 36,27. Czytałam, że po owu powinna być wyższa? Jak to jest? Lekarz raczej się nie pomylił? Douczcie mnie proszę.

Pozdrawiam <3

Przykra strata... :( przykro mi

Temperature trzeba mierzyć kilka cykli i dopiero potem na tym bazować - po jednej nic nie odczytasz.

Witam. Można dołączyc?
Chcialabym zacząć z mężem starać się o malucha. Wiem, czas jaki jest, taki jest. Ale po stracie w grudniu 2017 dopiero teraz możemy zacząć znowu działać.

Pewnie, że można.

Powodzenia!

Obyś za długo nie musiała czekać!

Dzięki popratrzę co mają i będę wdzięczna za polecenia kolejnych jeśli znajdziesz coś godnego uwagi. ;)

Przykro mi. Warto spróbować - może akurat coś zdiała.

Ja nigdy nie mam kreski tak mocnej jak kontrolnej. A jednak czuje owu. Chodź monitoringu nie miałam. Planuje się umówić jak tylko lekarz mnie w końcu przyjmie bo z powodu koro odmawiają.

Dziewczyny właśnie zamawiam testy owu bo mam braki i znalazłam taki podjęzykowy? Używała, któraś z was jego albo podobnych? Opinie same pozytywne. Rozumiem że on jest wielorazowego użytku nie?

Zobacz załącznik 1108408

Ps. @ jak nie było tak nie ma. Od wczoraj przyjmuje dupka na wywołanie. Zostało mi 20 tabletek może coś da ;/.

To jest tester na sline. Mikroskop owulacyjny. Badasz sline kazdego dnia az bedziesz miala lisie paproci to wtedy sa dni plodne ;) kazdego dnia widzisz jak sie pojawiaja.. zaczynasz od kropek potem sa kreski i robia sie liscie paproci ;)

Miałam cykle 25-26dniowe i owu było w 11/12 dniu 😊

Ja może nie mam 26 dniowe ale 29/30 w apce mi pokazuje na 16 dzien a objawy potwierdzone testami mam na 13/14 dzień więc może faktycznie warto testami się chodzby upewnić bo na necie to pisze równie.. Ja powinnam mieć później a jak widać mam szybciej..

To jest tester na sline. Mikroskop owulacyjny. Badasz sline kazdego dnia az bedziesz miala lisie paproci to wtedy sa dni plodne ;) kazdego dnia widzisz jak sie pojawiaja.. zaczynasz od kropek potem sa kreski i robia sie liscie paproci ;)
Stosowałaś? Polecasz? On ma jakiś okres przydatności?

reklama
Pewnie, że można.

Powodzenia!

Obyś za długo nie musiała czekać!

Dzięki.
Wiekowa może nie jestem, bo 33 lata w tym roku kończę, ale moja 13-latka już się dopomina o rodzeństwo co chiwlę.
Oby to za długo nie trwało... O straconą niespelna 3 lata temu ciążę staralismy się prawie rok, ale pewnie glownie dlatego, że strasznie sobie to wszystko narzucalam. Teraz zamierzamy podejsc do tego bardziej na luzie. Akurat owu mi się zbliża, jajniki mnie kłują lekko. Także trzeba bedzie podziałać.

Do góry