reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Hej Dziewczyny, co tu mówić, niestety wracam. W dużym skrocie:
Syn 4 lata - w pierwszym cyklu starań. (2015)
9 miesięcy starań.
Maleństwo poczęte w styczniu. Koniec marca strata. Pięknie się rozwijał, ale w 9 tc serce przestało bić. 11tc zabieg(26.03).

Jestem ponad 3 tygodnie po zabiegu. Miałam objawy płodne (śluz i ostre kłucie w prawym boku, pozytywny test owu). Byłam u lekarza, który po usg potwierdził owu.

Zaczęłam mierzyć temperaturę. Nigdy tego wcześniej nie robiłam. I 36,27. Czytałam, że po owu powinna być wyższa? Jak to jest? Lekarz raczej się nie pomylił? Douczcie mnie proszę.

Pozdrawiam

Przykro mi z powodu straty [emoji8]
Temperature powinnaś mierzyć od 1 dc codziennie o tej samej porze w tym samym miejscu ciała i tym samym termometrem. Zapisuj codziennie wyniki w apce i po miesiącu zobaczysz czy rośnie czy nie. Ja mam ogólnie temperature niższa niz 36,6 więc nie ma co się sugerować jednym wynikiem. Po owu tempka wzrasta o około 0,2 stopnia, ale skoro nie wiesz jaka była przed owu to nie masz punktu odniesienia [emoji3526]
3mam kciuki [emoji6]

Ostatnia edycja:
reklama
Jak masz dziś owu to dziś i jutro działajcie, maks 1 dzień po owu jeszcze jest szansa na zapłodnienie.
Ja mam za to dzisiaj owu bo 18 był test owu pozytywny i wedlug waszych wiadomości mamy zamiar z mężem nie czekać co 2 dni tylko do upadłego.. Kilka dni.. Zobaczymy a może zaś się uda :)

Kochane myślicie, ze powinnam zaproponować lekarzowi monitoring a może poszerzenie diagnostyki?

Mam zbadana prolaktyne, cała tarczyce, morfologię, mocz, progesteron w różnych dniach cyklu
Moim zdaniem drożność to podstawa (oprócz hormonów bo to można zrobić bezinwazyjnie), bo skoro jajowody są niedrożne to żadna stymulacja nie pomoże... Stymulowany perfekcyjny pęcherzyk nie przejdzie przez jajowod... Moja ginekolog tak twierdzi...

Wogole mam może głupie pytanie ale nurtuje mnie to w każdym cyklu.. Myślicie ze ma sens unoszenie bioder do góry? Niby wiem że plemniki same w śluzie pędzą dalej bez względu na pozycję ale zawsze mam wyrzuty jak nie dam poduszki pod tyłek.. Później przychodzi @ i się zastanawiam czy to nie przez to [emoji2368][emoji2356]
Ja podkładam sobie poduszkę, wiele moich koleżanek robi tzw. Świecę [emoji6]
W udanym cyklu nie zrobiłam nic.
Ale po stosunku zawsze przytulamy się miminum pół godziny..

No i ma rację. Teraz myślę, że będą traktować mnie poważnie skoro już minie rok.
Moim zdaniem drożność to podstawa (oprócz hormonów bo to można zrobić bezinwazyjnie), bo skoro jajowody są niedrożne to żadna stymulacja nie pomoże... Stymulowany perfekcyjny pęcherzyk nie przejdzie przez jajowod... Moja ginekolog tak twierdzi...

3-4 dni po owu?? Nie ma opcji. Komórka jajowa żyje 24 h. U tych dziewczyn poprostu chyba owulacja musiała wystąpić później niż myślały :)
Wszędzie pisze ze nawet 3/4 ale to pewnie właśnie jakieś ekstra przypadki i wyjątkowe nasienie :) pocieszyłaś mnie tym że zaszłaś pomimo siku zaraz po [emoji847]

reklama
Przykro mi z powodu straty [emoji8]
Temperature powinnaś mierzyć od 1 dc codziennie o tej samej porze w tym samym miejscu ciała i tym samym termometrem. Zapisuj codziennie wyniki w apce i po miesiącu zobaczysz czy rośnie czy nie. Ja mam ogólnie temperature niższa niz 36,6 więc nie ma co się sugerować jednym wynikiem. Po owu tempka wzrasta o około 0,2 stopnia, ale skoro nie wiesz jaka była przed owu to nie masz punktu odniesienia [emoji3526]
3mam kciuki [emoji6]
I po tym wzroście się już utrzymuje wyższa aż do okresu?

Do góry