reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Kochane myślicie, ze powinnam zaproponować lekarzowi monitoring a może poszerzenie diagnostyki?

Mam zbadana prolaktyne, cała tarczyce, morfologię, mocz, progesteron w różnych dniach cyklu
Jasne.. Myślę że to bardzo ważne mieć pewność że jest normalnie owulacja.. Sama będę chciała od tego zacząć po badaniach z krwi :)

Hmm myślę, że w pierwszym cyklu mierzenia temperatury trudno coś powiedzieć. Po kilku cyklach może by był jakiś obraz tego jak to u Ciebie wygląda:)
Hej Dziewczyny, co tu mówić, niestety wracam. W dużym skrocie:
Syn 4 lata - w pierwszym cyklu starań. (2015)
9 miesięcy starań.
Maleństwo poczęte w styczniu. Koniec marca strata. Pięknie się rozwijał, ale w 9 tc serce przestało bić. 11tc zabieg(26.03).

Jestem ponad 3 tygodnie po zabiegu. Miałam objawy płodne (śluz i ostre kłucie w prawym boku, pozytywny test owu). Byłam u lekarza, który po usg potwierdził owu.

Zaczęłam mierzyć temperaturę. Nigdy tego wcześniej nie robiłam. I 36,27. Czytałam, że po owu powinna być wyższa? Jak to jest? Lekarz raczej się nie pomylił? Douczcie mnie proszę.

Pozdrawiam QUOTE]

Ja mam za to dzisiaj owu bo 18 był test owu pozytywny i wedlug waszych wiadomości mamy zamiar z mężem nie czekać co 2 dni tylko do upadłego.. Kilka dni.. Zobaczymy a może zaś się uda :)
Wogole mam może głupie pytanie ale nurtuje mnie to w każdym cyklu.. Myślicie ze ma sens unoszenie bioder do góry? Niby wiem że plemniki same w śluzie pędzą dalej bez względu na pozycję ale zawsze mam wyrzuty jak nie dam poduszki pod tyłek.. Później przychodzi @ i się zastanawiam czy to nie przez to 🤷‍♀️🤦‍♀️

Hej, dzisiaj przychodzę tutaj w pierwszym dniu cyklu który zaczął się 3 dni wcześniej niż powinien. Tyle tu wiadomości że nie nadążam o czym piszecie, ale mimo wszystko przeglądnelam całe forum żebym mieć jakieś pojęcie co się dzieje:d w poniedziałek powinna przyjść do mnie paczka z inofolic combi, czy któraś brala/bierze?:) milej niedzieli [emoji177]
Ja biorę od sierpnia 2019. Będzie już ponad pół roku. Dzięki myo inozytolowi poczułam moment owulacji, mój książę w tym samym momencie wpadł do domu, krzyknęłam: teraz albo nigdy! I za dwa tygodnie okazało się że jestem w ciąży [emoji1787]
Po poronieniu biorę nadal. Jednak już nie czuję momentu owulacji [emoji2368]

reklama
Kochana, ja po seksie poleciałam siku od razu i zaszłam w ciążę.
Wogole mam może głupie pytanie ale nurtuje mnie to w każdym cyklu.. Myślicie ze ma sens unoszenie bioder do góry? Niby wiem że plemniki same w śluzie pędzą dalej bez względu na pozycję ale zawsze mam wyrzuty jak nie dam poduszki pod tyłek.. Później przychodzi @ i się zastanawiam czy to nie przez to [emoji2368][emoji2356]

Do góry