reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
To nie jest prawda że 8 mm trzeba, 7 mm jest wystarczająca a mój gin mówi że nawet 6 styknie
Co ciekawe gin mi powiedział, że żeby zaszło zagnieżdżenie musi być endo powżyej 8 mm i pęcherzyk powyżej 18 mm [emoji848][emoji848][emoji848]

I że Luteiny nie powinno się podawać kobiecie na chybił trafił itd. że dopiero jest wskazana jak się stwierdzi niewydolność ciałka żółtego, bo jeżeli jest ono wydolne to wręcz może blokować zapłodnienie i zagnieżdżenie [emoji848] [emoji848] [emoji848]

Ja miałam 7 mm ostatnio, także bez szans [emoji23][emoji23]

To nie jest prawda. Można mieć okres i być w ciąży @netka_lp zrób test
Jak można mieć okres i być w ciąży bredzisz:) jak jest okres to spada progesteron- dzięki temu złuszcza się endometrium i jest krwawienie. Jeśli spada progesteron podczas okresu to jak niby możliwe jest utrzymanie ciąży? Chyba powinna Pani wiedzieć,ze e poczatkowej fazie on utrzymuje ciążę. Akurat jestem lekarzem..

Miło poznać kogoś będącego na tym samym wozie [emoji6] Chociaż wolałabym żebyśmy się poznały w innych okolicznościach [emoji6] a ile ma wasz pierwszy bobasek?
My też o drugie , już minęły 3 lata i nic , ale trudno takie życie, mimo wszystko nie tracę nadzieji. Staram się już tak nie schizowac [emoji6]

Miło poznać kogoś będącego na tym samym wozie [emoji6] Chociaż wolałabym żebyśmy się poznały w innych okolicznościach [emoji6] a ile ma wasz pierwszy bobasek?
Dokładnie chyba większość dziewczyn tutaj nie ma aż takiego stażu haha. U nas "bobasek" ma ponad 8 lat 🤣🤣 a jak u was?
Marzyłam sobie żeby była różnica 3 lat haha a tu klops, życie jest nieprzewidywalne. Widać tak miało być, aczkolwiek trochę żałuję.

Yhy, ja też jestem lekarzem [emoji38] sorry ale są tutaj dziewczyny które miały okres a potem się okazywało że są w ciąży więc nie bredzę [emoji846]
Jak można mieć okres i być w ciąży bredzisz:) jak jest okres to spada progesteron- dzięki temu złuszcza się endometrium i jest krwawienie. Jeśli spada progesteron podczas okresu to jak niby możliwe jest utrzymanie ciąży? Chyba powinna Pani wiedzieć,ze e poczatkowej fazie on utrzymuje ciążę. Akurat jestem lekarzem..

Yhy, ja też jestem lekarzem [emoji38] sorry ale są tutaj dziewczyny które miały okres a potem się okazywało że są w ciąży więc nie bredzę [emoji846]
Muszą się gdzieś zgłosić bo są ciekawymi przykładami. Zaprzeczają wszystkim książkom medycznym:) i do tego ci dziwni prowadzący zajęcia z ginekologii są niedouczeni...

Nie jestem lekarzem, żartowałam, przepraszam [emoji23] nie wiem jak to się dzieje, być może nie jest to typowa miesiączka w której złuszcza się endometrium i spada progesteron tak jak mówisz ale na tym forum właśnie są dziewczyny które w terminie okresu miały krwawienie a potem ciąża 7-8 tygodniowa już [emoji854][emoji846]
A jakiej jesteś specjalności? Ja akurat robie specjalizacje z interny :)

reklama
Cześć dziewczynki! Przede wszystkim gratuluję kreseczek! 😍 Wierzę, że wszystko będzie dobrze, a teraz najważniejszy jest tylko Wasz spokój 😊 u mnie 29 dc, więc na dniach powinien przyjść okres, choć oczywiście mimo całego zamieszania, jak co miesiąc mam cichą nadzieję 🤫 tym bardziej, że w tym miesiącu miałam takie dziwne wrażenie, że ta owulacja była, może po odstawieniu tej antykoncepcji coś się zmienilo 🤔 pisałyście coś o suplementach i ja biorę ovarin, zauważyłam, że trochę lepiej u mnie ze śluzem po nim. Wcześniej bralam osobno witaminę D. Mąż nic nie bierze i nawet mu nie proponuję, ma taki charakter, że musiałabym mu chyba po cichu jakieś witaminy dosypywać 😎

Do góry