reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

A co powiecie o castangusie? Kto stosuje, jak stosuje? Jakie za i przeciw? Z racji tego że jest teraz taka sytuacja nawet nie mogę iść zbadać prolaktyny a słyszałam ze castangus obniża... patrząc na wszystkie dolegliwości jakie łagodzi to wszystko prawie mam 😶
ja stosowałam i lepiej sie czulam ale prolaktyny nie badałam

reklama
A co powiecie o castangusie? Kto stosuje, jak stosuje? Jakie za i przeciw? Z racji tego że jest teraz taka sytuacja nawet nie mogę iść zbadać prolaktyny a słyszałam ze castangus obniża... patrząc na wszystkie dolegliwości jakie łagodzi to wszystko prawie mam [emoji55]
Ja może z 10 tabletek wzięłam ale raz mówili, że obniża w małej dawce chyba podwyższa i zrezygnowałam z tego, na PRL biorę dostinex po 2 tygodniach już spadła elegancko :)

A co powiecie o castangusie? Kto stosuje, jak stosuje? Jakie za i przeciw? Z racji tego że jest teraz taka sytuacja nawet nie mogę iść zbadać prolaktyny a słyszałam ze castangus obniża... patrząc na wszystkie dolegliwości jakie łagodzi to wszystko prawie mam [emoji55]
Ja stosowałam na PMS kilka lat temu. Niestety wszystko mi poprzestawiał. PMS się nasilil i mialam okropne wahania nastrojów. Spuchłam a piersi bolały mnie non stop. Wypryski okropne! Ja nie polecam.

Ostatni okres 1 marca, lekarz liczył ze to 3 tydzień ale też mówił o tym że owulacja może być dwa razy niby i np mogłam zajść tuż przed okresem. Używam mikroskpou Afrodyta i 18 dnia cyklu były piękne paprocie. Jak się nie uda to trudno. Tylko zastanawia mnie to ze tempka podwyższona caly czas, zawroty głowy , bolą plecy na dole, brzuch jak na okres i jedzonko mi w głowie aaa i uczucie mokra na dole 🤦‍♀️
Mi Afrodyta pomogla zajść w ciąże. Dzięki niej , a zwłaszcza paprotkom 😊 dowiedziałam sie, ze mam owulacje właśnie wtedy i poszło.Wtedy to był tylko jeden stosunek w całym miesiącu. Za drugim razem pomogły mi testy clearblue ( 4 najbardziej dni płodne w miesiącu- zamówiłam na allegro 120 zl) i były 2 stosunki w niedziele i w poniedziałek i poszło. Te testy sa bardzo pomocne dla dziewczyn ,które maja regularne okresy .Wtedy to kwestia tylko sprawdzenia czy owulacja pokrywa sie z naszym przeczuciem i testy to potwierdza albo nie.

Ja mam 32 (33 za 3 miesiące) i też żadnych dzieci na koncie. W moim wieku to Ty możesz już mieć dwójkę 😁
Czasami jest tak, że to pierwsze dziecko długo, długo nie przychodzi a potem po pierwszym nie ma czasu o tym myśleć i po paru miesiącach nagle druga niespodzianka 😉
Długo się już staracie?
Od lata. Także niedługo będzie rok.

reklama
Do góry