reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Hej! U mnie leniwie, trochę na balkonie posiedziałam, książke poczytałam, na obiad pizze zamówiliśmy i tak leci.
U mnie też się dziwne rzeczy dzieją, wielki brzuch od zaparcia, sutek jeden boli, podbrzusze od dwóch dni plus żołądek wczoraj, jestem w 18 dc, wczoraj pozytywny test owu, chciałam ominąć owulacje a chyba się idealnie wstrzeliliśmy, bo jeden albo dwa dni przed seks był, to na dziewczynkę ponoć? [emoji28]
No ale myślę że marne szanse i tak żebym teraz nagle zaszła przy moim pcos i cienkim endometrium, no i mieliśmy 5 dni przerwy między przytulankami choć nie wiem czy to ma wielkie znaczenie.
U Ciebie może okres szybciej przyjdzie a może akurat się udało? [emoji3] kiedy testujesz?
Jestem na duphastonie.. I znowu mam problem czy po 10dniach odstawić czy brać dalej. Ostatnio były duże szanse i brałam 12 dni aż zaczęłam plamić i przestałam.. Wyniki labo też potwierdziły że to nie ciąża... Myślę, że za testuje za 2 dni

reklama
Hej, ja to już całkowicie z forum wypadła. Non stop śpię, na nic siły nie mam
eh A to początek plusem jest to ,że nigdzie w ciąży się nie muszę spieszyć i dzięki kwarantanie nikt znienacka mnie nie odwiedzi:)

To Ty miałaś dwie owulacje w jednym cyklu prawda? Wyregulowało Ci się to? Ja nie byłam na monitoringu, mam nadzieję że żadne torbiele po stymulacji się nie zrobią. Myślałam że szybciej będzie owu po lekach ale wypadła 17-18 dc, dokładnie nie mogę stwierdzić.
Jestem na duphastonie.. I znowu mam problem czy po 10dniach odstawić czy brać dalej. Ostatnio były duże szanse i brałam 12 dni aż zaczęłam plamić i przestałam.. Wyniki labo też potwierdziły że to nie ciąża... Myślę, że za testuje za 2 dni

Witam wszystkie :) jestem nowa, w 2018 przeszłam raka szyjki macicy z chemioterapią i usunieciem szyjki, od sierpnia zeszzłego roku zaczeliśmy się starać o dziecko, niestety narazie bezskutecznie, chętnie dowiem się jak radzą sobie inne dziewczyny i oczywiście trzymam za wszystkie kciuki :) (obecnie 21dc w cyklach 27dniowych)

To Ty miałaś dwie owulacje w jednym cyklu prawda? Wyregulowało Ci się to? Ja nie byłam na monitoringu, mam nadzieję że żadne torbiele po stymulacji się nie zrobią. Myślałam że szybciej będzie owu po lekach ale wypadła 17-18 dc, dokładnie nie mogę stwierdzić.
No wlansie tu było pewne zakręcenie. Bo moja gin powiedziała że @ nie będzie i że idzie druga owulacja bo pęcherzyk 11mm a tego samego dnia wieczorem doslatam @...

Tak jeszcze raz czytam. U mnie plamienie wystąpilo ok. 6 dni po owu. Robiłam testy owulacyjne więc owulacja mniej więcej wiem kiedy. [emoji51]
Niestety ja po rozowym plamienia w czasie owu miałam torbiel
I wlasnie parcie, uczucie ciężkiego brzucha i ból jajników. Uczucie tez jakby wzdęć. Torbiel
Miała w 37 dc 5 cm.
Ale może ciąża ! Tobilas test? Bo jie wiem który masz dc.

Witam wszystkie :) jestem nowa, w 2018 przeszłam raka szyjki macicy z chemioterapią i usunieciem szyjki, od sierpnia zeszzłego roku zaczeliśmy się starać o dziecko, niestety narazie bezskutecznie, chętnie dowiem się jak radzą sobie inne dziewczyny i oczywiście trzymam za wszystkie kciuki :) (obecnie 21dc w cyklach 27dniowych)
Hej , u mnie 23 dzień cyklu więc jesteśmy blisko

reklama
22dc.
Będąc u gin kilka Msc temu było wszystko ok. Nigdy żadnych ginekologicznych problemów. Jeśli nie ciąża to po tym wszystkim wizyta u gin koniecznie. We wtorek spróbuję testować. Będzie to 24dc. A cykle mam 27-28

Ale ta torbiel to nie pęknięty pęcherzyk wiec to się dzieje podczas jednej owulacji nie przez kilka miesięcy. Chodzi o to ze pęcherzyk rosnie ale nie peka i tworzy się torbiel. To się wchłania potem ale wlasnie boli i cykl jest bezowulacyjny i przedłużony.

Do góry