reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Cześć Dziewczyny, około dwa tygodnie temu witałam się z Wami pisząc, że to mój pierwszy cykl w którym się staramy. Około 18dc miałam owulacje, dziś jest 27dc, za około 5 dni powinnam mieć @.
Obudziłam się dziś po bardzo realnym śnie w którym odczytałam pozytywny wynik testu 😀 więc zaciekawiona stwierdziłam że zrobię próbę 🙊 Załączam te testy które dziś zrobiłam. Nie nastawiam się jakoś bardzo, ale albo mam urojenia albo tam się powoli rysuje druga kreska, co myślicie? 🤔
Widać leciutkie drugie kreseczki 😉

reklama
Hej dziewczyny,
Dołączę do waszego grona jeśli pozwolicie 😊
W skrócie o mnie tyle że mam już 2 dzieciaków ale z poprzedniego małżeństwa i marzy mi się Maluch z obecnym 🙂 jestem w 15dc, cykle mam 30d. W piątek mega ból owulacyjny w ciągu dnia, wieczorem powiedzmy że sytuacja wykorzystana ale z tą owulacja różnie bywa więc zobaczymy.
Idziemy na razie na żywioł. Jak się nie uda to lekarz.
Lecę na kilka stron wstecz żeby być w miarę na bieżąco :)
Witaj :)

Hej dziewczyny,
Dołączę do waszego grona jeśli pozwolicie [emoji4]
W skrócie o mnie tyle że mam już 2 dzieciaków ale z poprzedniego małżeństwa i marzy mi się Maluch z obecnym [emoji846] jestem w 15dc, cykle mam 30d. W piątek mega ból owulacyjny w ciągu dnia, wieczorem powiedzmy że sytuacja wykorzystana ale z tą owulacja różnie bywa więc zobaczymy.
Idziemy na razie na żywioł. Jak się nie uda to lekarz.
Lecę na kilka stron wstecz żeby być w miarę na bieżąco :)

Witaj ;)

Dziewczyny a jedno małe pytanie. Ja już schizuje i pewnie milion rzeczy wmawiam ale od tego plamienia różowego, którego już nie ma to podbrzusze ciągle cmi i cały czas mam parcie na stolec. W łazience nic... Naprawdę czy to już pms czy jakieś wczesne objawy czy urojenia.

Dziewczyny a jedno małe pytanie. Ja już schizuje i pewnie milion rzeczy wmawiam ale od tego plamienia różowego, którego już nie ma to podbrzusze ciągle cmi i cały czas mam parcie na stolec. W łazience nic... Naprawdę czy to już pms czy jakieś wczesne objawy czy urojenia.

Niestety ja po rozowym plamienia w czasie owu miałam torbiel
I wlasnie parcie, uczucie ciężkiego brzucha i ból jajników. Uczucie tez jakby wzdęć. Torbiel
Miała w 37 dc 5 cm.
Ale może ciąża ! Tobilas test? Bo jie wiem który masz dc.

22dc.
Będąc u gin kilka Msc temu było wszystko ok. Nigdy żadnych ginekologicznych problemów. Jeśli nie ciąża to po tym wszystkim wizyta u gin koniecznie. We wtorek spróbuję testować. Będzie to 24dc. A cykle mam 27-28
Niestety ja po rozowym plamienia w czasie owu miałam torbiel
I wlasnie parcie, uczucie ciężkiego brzucha i ból jajników. Uczucie tez jakby wzdęć. Torbiel
Miała w 37 dc 5 cm.
Ale może ciąża ! Tobilas test? Bo jie wiem który masz dc.

22dc.
Będąc u gin kilka Msc temu było wszystko ok. Nigdy żadnych ginekologicznych problemów. Jeśli nie ciąża to po tym wszystkim wizyta u gin koniecznie. We wtorek spróbuję testować. Będzie to 24dc. A cykle mam 27-28
Torbiel czy cokolwiek moze sie zrobic od tak mimo ze jakis czas wczesniej wszytsko bylo dobrze. Mam nadzieje ze to dzidzia a nie cos niepokojącego. Dawaj znac po testowaniu koniecznie :)

Cześć jak mija niedziela?
Mnie dzisiaj obudził dość silny ból brzucha jak na okres. Trochę to dziwne bo zwykle bolało mnie dopiero w 1dc i caly brzych a dzisiaj bolała mnie lewa strona tylko. Mniej więcej po godzinie ból ustal sam z siebie.. Jestem w 28dc. Cykle mam 31dniowe. Test owulacyjny mi idealnie nie wyszedł ale najciemniejsza kreska była w 15dc...i specjalnie sie nie staraliśmy...
Dodatkowo jakieś cholerstwo mnie chwyciło bo on 2tym mam utrzymujący się stan podgorączkowy a ostatnio jestem mega osłabiona i kręci mi się w głowie ale to pewnie przez antybiotyk...

Czy biały ale lekko taki przeźroczysty/mleczny śluz bezzapachowy na poczatku ciazy jest w porządku? Nie jest jakiś mega lepki typu białko jaja jak w dni plodne ale cos na pograniczu.

reklama
Hej! U mnie leniwie, trochę na balkonie posiedziałam, książke poczytałam, na obiad pizze zamówiliśmy i tak leci.
U mnie też się dziwne rzeczy dzieją, wielki brzuch od zaparcia, sutek jeden boli, podbrzusze od dwóch dni plus żołądek wczoraj, jestem w 18 dc, wczoraj pozytywny test owu, chciałam ominąć owulacje a chyba się idealnie wstrzeliliśmy, bo jeden albo dwa dni przed seks był, to na dziewczynkę ponoć? [emoji28]
No ale myślę że marne szanse i tak żebym teraz nagle zaszła przy moim pcos i cienkim endometrium, no i mieliśmy 5 dni przerwy między przytulankami choć nie wiem czy to ma wielkie znaczenie.
U Ciebie może okres szybciej przyjdzie a może akurat się udało? [emoji3] kiedy testujesz?
Cześć jak mija niedziela?
Mnie dzisiaj obudził dość silny ból brzucha jak na okres. Trochę to dziwne bo zwykle bolało mnie dopiero w 1dc i caly brzych a dzisiaj bolała mnie lewa strona tylko. Mniej więcej po godzinie ból ustal sam z siebie.. Jestem w 28dc. Cykle mam 31dniowe. Test owulacyjny mi idealnie nie wyszedł ale najciemniejsza kreska była w 15dc...i specjalnie sie nie staraliśmy...
Dodatkowo jakieś cholerstwo mnie chwyciło bo on 2tym mam utrzymujący się stan podgorączkowy a ostatnio jestem mega osłabiona i kręci mi się w głowie ale to pewnie przez antybiotyk...

Do góry