reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Rozmawiałam z lekarzami.

Przy zachowanym jajowodzie, który był nacinany i zwężony przez wcześniejszy stan zapalny istnieje wyższe ryzyko ciąży pozamacicznej. Jest to możliwe. Jajeczko wyjdzie z jajnika i utknie w jajowodzie tak jak wcześniej... a skoro już jedna była taka to ryzyko ponownej takiej ciąży w tym samym miejscu jest wysokie... I w szpitalu mi tak mówiono i mój dr prowadzący to też potwierdził...

Jajowód był nacinany w okolicy ujścia z macicą dlatego jest mozliwe że pęcherzyk wychodzący z jajnika skończy swój bieg na zroście pooperacyjnym... Piszę tylko jak to lekarze przedstawiali... że mają mase pacjentek które wracaja po iluś miesiącach znów z cp...

To nie jest jakieś moje widzi mi się...

Pęcherzyki w jajowodzie to była zwyczajnie pomyłka w słowie. oczywiście chodziło mi o jajnik. Możesz wierzyć lub nie ;)

Nie obrażam się o czyjeś zdanie - spoko.

Takie decyzje nigdy nie będą dla mnie łatwe... anatomię akurat znam ;) aż taka blondi nie jestem ;)
O wypraszam sobie tą blondi!

reklama
Próbowali kochana (ból okropny) i dupa blada. Jak mnie otwierali to jajowód już był zwężony a laparoskopia podobno jeszcze bardziej go zwęzi. Po za tym był jakiś zrost (przed operacją), który spowodował przesuniecie macicy w prawą stronę.

Operacja z kolei zwiększa ilość zrostów w operowanym miejscu.
Teraz rozumiem. Przykro mi, że tak masz 😔

Powtórzony.
IMG_20200322_060031.jpeg

@Wesoła_Aga kurcze, strasznie mi przykro, że tak się to wszystko potoczyło, bardzo wierzyłam, że marzec będzie dla Ciebie szczęśliwym miesiącem... Najgorsze jest to, że przy stymulacji chyba w każdym miesiącu możesz mieć piękne pęcherzyki na obu jajnikach, a i tak nie będzie pewności z której strony wyjdzie owu 🙁 Przytulam Cię mocno, nie poddawaj się Kobietko, na pewno niebawem nadejdzie Twój czas 😘

reklama
Do góry