reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Rozmawiałam z lekarzami.

Przy zachowanym jajowodzie, który był nacinany i zwężony przez wcześniejszy stan zapalny istnieje wyższe ryzyko ciąży pozamacicznej. Jest to możliwe. Jajeczko wyjdzie z jajnika i utknie w jajowodzie tak jak wcześniej... a skoro już jedna była taka to ryzyko ponownej takiej ciąży w tym samym miejscu jest wysokie... I w szpitalu mi tak mówiono i mój dr prowadzący to też potwierdził...

Jajowód był nacinany w okolicy ujścia z macicą dlatego jest mozliwe że pęcherzyk wychodzący z jajnika skończy swój bieg na zroście pooperacyjnym... Piszę tylko jak to lekarze przedstawiali... że mają mase pacjentek które wracaja po iluś miesiącach znów z cp...

To nie jest jakieś moje widzi mi się...

Pęcherzyki w jajowodzie to była zwyczajnie pomyłka w słowie. oczywiście chodziło mi o jajnik. Możesz wierzyć lub nie ;)

Nie obrażam się o czyjeś zdanie - spoko.

Takie decyzje nigdy nie będą dla mnie łatwe... anatomię akurat znam ;) aż taka blondi nie jestem ;)
O wypraszam sobie tą blondi!

reklama
Próbowali kochana (ból okropny) i dupa blada. Jak mnie otwierali to jajowód już był zwężony a laparoskopia podobno jeszcze bardziej go zwęzi. Po za tym był jakiś zrost (przed operacją), który spowodował przesuniecie macicy w prawą stronę.

Operacja z kolei zwiększa ilość zrostów w operowanym miejscu.
Teraz rozumiem. Przykro mi, że tak masz 😔

Powtórzony.
IMG_20200322_060031.jpeg

@Wesoła_Aga kurcze, strasznie mi przykro, że tak się to wszystko potoczyło, bardzo wierzyłam, że marzec będzie dla Ciebie szczęśliwym miesiącem... Najgorsze jest to, że przy stymulacji chyba w każdym miesiącu możesz mieć piękne pęcherzyki na obu jajnikach, a i tak nie będzie pewności z której strony wyjdzie owu 🙁 Przytulam Cię mocno, nie poddawaj się Kobietko, na pewno niebawem nadejdzie Twój czas 😘

reklama
Do góry