Cześć dziewczyny.
To mój pierwszy post, przepraszam że się tak wcinam w rozmowę. Postaram się prześledzić do tyłu, jak tam każda z Was sobie radzi.
Jako, że pewnie wiecie ode mnie o wiele więcej na temat starania, chciałabym się Was poradzić. Postanowiliśmy z mężem starać się o pierwsze dziecko. Zaczęłam od wizyty u lekarza rodzinnego, który okazał się również endokrynologiem (więc na plus
) . Zrobiłam wszystkie badania podstawowe, które mi zleciła gdy powiedziałam że chce się starać. Później poszłam do gina. W badaniach wyszło wszystko w porządku. Ginekolog również nie widzi żadnych przeciwwskazań... więc zaczęliśmy nasz 1 cykl starań. W poprzednim roku skończyłam brać tabletki antykoncepcyjne i od maja mam "normalne" okresy. Cykl waha mi się od 31 - 36 dni. Więc ciężko mi ustalić zawsze dni płodne. Zakupiłam więc testy owu na allegro. Według aplikacji na telefonie na której okres ustawiłam na 36 dni, owulacja wypada mi w przyszłym tygodniu. Natomiast dzisiaj mega pobolewa mnie jajnik.. i na teście owulacyjnym mam dwie kreski .. jak myślicie.. możliwa jest już teraz owulacja? Miałyście styczność z tymi testami? Macie jakieś rady?
)
1 dzień cyklu - 27.02.2020
dzisiaj - 18 dzień cyklu
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie tutaj <3
Zobacz załącznik 1092168
Zobacz załącznik 1092170