reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ja za radą teściowej wstrzymam sie teraz z wizytą u ginekologa i pójde tak jak sie umówiłam za tydzień 25 jedynie przedzwonie czy będzie aktualna wizyta za tydzień. I tak mam od rodzinnego zwolnienie do końca miesiąca więc myśle, że ze spokojem a ciąża będzie o tydzień dłuższa.

reklama
A to masz na NFZ? Jeśli tak to bym poszła do szpitala jeśli nie to o do labo.

Na NFZ.

Nie zrobili mi tych badań. Tylko przypadki CITO przyjmują ;). Muszę czekać do następnego cyklu... :hmm: a na wyniki się czeka z miesiąc :rolleyes2:. Jeszcze jak lekarz mnie nie przyjmie na monitoring to sie z lekka wkurze. Znów na starania kolejne 3 miesiące będę czekała 😤

Na NFZ.

Nie zrobili mi tych badań. Tylko przypadki CITO przyjmują ;). Muszę czekać do następnego cyklu... :hmm: a na wyniki się czeka z miesiąc :rolleyes2:. Jeszcze jak lekarz mnie nie przyjmie na monitoring to sie z lekka wkurze. Znów na starania kolejne 3 miesiące będę czekała 😤
Może odpuść sobie troche to myślenie o ciąży i może wtedy sie uda, bo jak sie nadal nakręcać będzie to jeszcze gorzej.

Może odpuść sobie troche to myślenie o ciąży i może wtedy sie uda, bo jak sie nadal nakręcać będzie to jeszcze gorzej.

To nie kwestia nakręcania się - nie jestem tego typu osobą, raz w życiu robiłam test ciążowy - a takto zawsze czekam uparcie do terminu @ i nie testuje.

Tu chodzi o czas. Cykl pada albo na niedrożną stronę albo jest bez owauacji - czyli spisany na straty. Ciągle mam tak że 3 miesiące nie mogę się np starać i mam miesiąc gdzie mam zielone światło - przychodzi @ i znów czekam kolejne 3 miesiące aby móc... Ile można jeszcze? Moja cierpwliość sie kończy.

Teraz 2 cykle poszły w cholernie - nie mogliśmy się starać... i co teraz jak mi nie zrobi monitoringu to znów mam czekać kolejne 3 miesiace na zielone światło??? (łącznie 5 miesięcy)

Kto by miał na to cierpliwość??

To nie kwestia nakręcania się - nie jestem tego typu osobą, raz w życiu robiłam test ciążowy - a takto zawsze czekam uparcie do terminu @ i nie testuje.

Tu chodzi o czas. Cykl pada albo na niedrożną stronę albo jest bez owauacji - czyli spisany na straty. Ciągle mam tak że 3 miesiące nie mogę się np starać i mam miesiąc gdzie mam zielone światło - przychodzi @ i znów czekam kolejne 3 miesiące aby móc... Ile można jeszcze? Moja cierpwliość sie kończy.

Teraz 2 cykle poszły w cholernie - nie mogliśmy się starać... i co teraz jak mi nie zrobi monitoringu to znów mam czekać kolejne 3 miesiace na zielone światło??? (łącznie 5 miesięcy)

Kto by miał na to cierpliwość??
Wybacz że to mówie ale kto nie każe sie przez te 2 miesiące wam starać? Bo nie rozumiem jakoś

Aga nawet jak Ci nie zrobi monitoringu to rób testy owu! Mi ostatnio przy pierwszym cyklu ze stymulacją wyszedł piękny pozytyw pierwszy raz w życiu:)

Ale lekarz miał na podstawie monitoringu po 1 powiadomić mnie z której strony idzie pęcherzyk (co jest istotne) + zadecydować czy mam mieć podany zastrzyk...

Zresztą co mi po testach owu... jak nie wiem czy idzie z drożnego jajowodu?

No wszystko to takie zagmatwane... :rolleyes2:

A w ogóle lekarz z Kliniki oznajmił nam, żę niedrozny jajowód zachowany w wyniku tego, że się go nacieło i inne takie gromadzi płyn, którzy zarzucany jest do jamy macicy i utrudnia zagnieżdżenie się zarodka... :sad:

Ja za radą teściowej wstrzymam sie teraz z wizytą u ginekologa i pójde tak jak sie umówiłam za tydzień 25 jedynie przedzwonie czy będzie aktualna wizyta za tydzień. I tak mam od rodzinnego zwolnienie do końca miesiąca więc myśle, że ze spokojem a ciąża będzie o tydzień dłuższa.
Ja złapałam termin na 26.03. na usg 😊

reklama
Do góry