reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ja miałam podobnie z tabletkami na ból pleców od rodzinnego, zrobiłam test i nic a po tygodniu okres sie spóźniał, ponownie zrobiłam test i okazało sie że blada kreseczka sie pojawiła. Więc mam nadzieje że u mnie z maleństwem wszystko w porządku będzie.
Dostałam plamienia po teście więc pewnie @ przyjdzie za chwilę

reklama
Skierowanie mam z szpitala, czyli z kliniki na tą krew. To nie są badania, które się zrobi w każdym labo (chyba) bo tu jest mnóstwo jakiś przeciwciał przeciw różyczce, toxo, chlamydi i innych takich...

Nie wydaje mi się, że w laboratorium będą jakieś mega tłumy, ludzi raczej wyludniło...

A maseczka nie chroni... przynajmniej według mnie. Po za tym mało kto uzywa tego jednorazowo ;)
A to masz na NFZ? Jeśli tak to bym poszła do szpitala jeśli nie to o do labo.

Witamy:-)

Działaj!
Aplikacja wylicza Ci z tego co wpisałas A test Ci raczej pokazuje że ten cykl będziesz miała 30-31 dni;-)
Miejmy oczywiście nadzieję że @ nie przyjdzie [emoji16]
Cześć dziewczyny. :)
To mój pierwszy post, przepraszam że się tak wcinam w rozmowę. Postaram się prześledzić do tyłu, jak tam każda z Was sobie radzi. :)

Jako, że pewnie wiecie ode mnie o wiele więcej na temat starania, chciałabym się Was poradzić. Postanowiliśmy z mężem starać się o pierwsze dziecko. Zaczęłam od wizyty u lekarza rodzinnego, który okazał się również endokrynologiem (więc na plus :) ) . Zrobiłam wszystkie badania podstawowe, które mi zleciła gdy powiedziałam że chce się starać. Później poszłam do gina. W badaniach wyszło wszystko w porządku. Ginekolog również nie widzi żadnych przeciwwskazań... więc zaczęliśmy nasz 1 cykl starań. W poprzednim roku skończyłam brać tabletki antykoncepcyjne i od maja mam "normalne" okresy. Cykl waha mi się od 31 - 36 dni. Więc ciężko mi ustalić zawsze dni płodne. Zakupiłam więc testy owu na allegro. Według aplikacji na telefonie na której okres ustawiłam na 36 dni, owulacja wypada mi w przyszłym tygodniu. Natomiast dzisiaj mega pobolewa mnie jajnik.. i na teście owulacyjnym mam dwie kreski .. jak myślicie.. możliwa jest już teraz owulacja? Miałyście styczność z tymi testami? Macie jakieś rady? :))

1 dzień cyklu - 27.02.2020
dzisiaj - 18 dzień cyklu
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie tutaj
Zobacz załącznik 1092168
Zobacz załącznik 1092170

Witamy:-)

Działaj!
Aplikacja wylicza Ci z tego co wpisałas A test Ci raczej pokazuje że ten cykl będziesz miała 30-31 dni;-)
Miejmy oczywiście nadzieję że @ nie przyjdzie [emoji16]

Mam nadzieję, że nie przyjdzie :)
zawsze czekałam, żeby w końcu przyszła.. teraz lepiej niech sobie daruje :))

Nie wydaje mi się, że w laboratorium będą jakieś mega tłumy, ludzi raczej wyludniło...

A maseczka nie chroni... przynajmniej według mnie. Po za tym mało kto uzywa tego jednorazowo ;)
Aga raczej tak. Powinno być mało ludzi.
Moim zdaniem z tą maseczką to masz rację. No, ale do pobrania krwi to bym jednak założyła. Jednak z Panią, która pobiera krew będziecie mieć naprawdę bliski kontakt te parę minut 😉 będzie Ci lepiej psychicznie jeśli Pani sobie z raz kaszlnie :happy2:
Według aplikacji na telefonie na której okres ustawiłam na 36 dni, owulacja wypada mi w przyszłym tygodniu. Natomiast dzisiaj mega pobolewa mnie jajnik.. i na teście owulacyjnym mam dwie kreski .. jak myślicie.. możliwa jest już teraz owulacja? Miałyście styczność z tymi testami? Macie jakieś rady? :))

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie tutaj <3
Witamy, witamy. Rozgość się tutaj 😁
Jak najbardziej jest już możliwa owulacja. Aplikacjami się, aż tak nie przejmuj. One tylko prognozują. Według testów owu moim zdaniem brakuje jednego dnia do pozytywu. Atakuj męża dziś i w środę 😉

Aga raczej tak. Powinno być mało ludzi.
Moim zdaniem z tą maseczką to masz rację. No, ale do pobrania krwi to bym jednak założyła. Jednak z Panią, która pobiera krew będziecie mieć naprawdę bliski kontakt te parę minut 😉 będzie Ci lepiej psychicznie jeśli Pani sobie z raz kaszlnie :happy2:

Jak najbardziej jest już możliwa owulacja. Aplikacjami się, aż tak nie przejmuj. One tylko prognozują. Według testów owu moim zdaniem brakuje jednego dnia do pozytywu. Atakuj męża dziś i w środę 😉

A propos pobierania krwi i pan pobierających, ostatnio musiałam zrobić kilka badań z krwi, i panie w pokoju pobrań miały takie hełmy ochronne, prawie jak spawacze😁

Cześć dziewczyny. :)
To mój pierwszy post, przepraszam że się tak wcinam w rozmowę. Postaram się prześledzić do tyłu, jak tam każda z Was sobie radzi. :)

Jako, że pewnie wiecie ode mnie o wiele więcej na temat starania, chciałabym się Was poradzić. Postanowiliśmy z mężem starać się o pierwsze dziecko. Zaczęłam od wizyty u lekarza rodzinnego, który okazał się również endokrynologiem (więc na plus :) ) . Zrobiłam wszystkie badania podstawowe, które mi zleciła gdy powiedziałam że chce się starać. Później poszłam do gina. W badaniach wyszło wszystko w porządku. Ginekolog również nie widzi żadnych przeciwwskazań... więc zaczęliśmy nasz 1 cykl starań. W poprzednim roku skończyłam brać tabletki antykoncepcyjne i od maja mam "normalne" okresy. Cykl waha mi się od 31 - 36 dni. Więc ciężko mi ustalić zawsze dni płodne. Zakupiłam więc testy owu na allegro. Według aplikacji na telefonie na której okres ustawiłam na 36 dni, owulacja wypada mi w przyszłym tygodniu. Natomiast dzisiaj mega pobolewa mnie jajnik.. i na teście owulacyjnym mam dwie kreski .. jak myślicie.. możliwa jest już teraz owulacja? Miałyście styczność z tymi testami? Macie jakieś rady? :))

1 dzień cyklu - 27.02.2020
dzisiaj - 18 dzień cyklu
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie tutaj <3

Zobacz załącznik 1092168
Zobacz załącznik 1092170
Ja ostatnią antykoncepcje miałam w maju zeszłego roku, a brałam krążki dopochwowe NuvaRing i najprawdopodobniej w lutym udało sie zajść w ciąże. Okresu już nie mam od 2 tygodni i nic sie nie zapowiada że będzie. Ja mam aplikacje mój kalendarzyk i najwidoczniej skoro udało sie zajść to działa.
Dostałam plamienia po teście więc pewnie @ przyjdzie za chwilę
Plamienia słyszałam że mogą być na początku ciąży więc trzymam kciuki za ciebie.

[QUOTE="rossig, post: 19268443, member: 190303"

[/QUOTE]

Bardzo się cieszy z tych ataków 😁 mówi, że 29 lat trenował swoich chłopaków więc muszą się wykazać 😅😅

już się rozgaszczam i śledzę wszystko w tył :D

reklama
Ja ostatnią antykoncepcje miałam w maju zeszłego roku, a brałam krążki dopochwowe NuvaRing i najprawdopodobniej w lutym udało sie zajść w ciąże. Okresu już nie mam od 2 tygodni i nic sie nie zapowiada że będzie. Ja mam aplikacje mój kalendarzyk i najwidoczniej skoro udało sie zajść to działa.

Plamienia słyszałam że mogą być na początku ciąży więc trzymam kciuki za ciebie.

a jak testy ? ;)
oby nie przyszedł ! gratulacje!

Do góry