reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Na pobranie krwi miałam iść jutro (bo zalecano mi robić między 3 a 6 dc), ale pomyślę rano czy pójść przez tą afere wirusową... Dobrze by było zrobić a nie czekać do następnego cyklu,,, no nic pomyśle...
Jutro właśnie mają mi pobierać wszystko z krwi + na badania genetyczne. Kilka fiolek krwi napewno by było...

Na monitoringi będe chodziła do swojego lekarza, bo do tego z kliniki terminy są obecnie na maj...

Właśnie lekko się obawiaj jakby coś znaleźli. Czasem dowiedzieć się można, że nic się już nie poradzi... ale chyba lepiej wiedzieć niż żyć ślepo nadzieją...
Na pewno będzie dobrze, nic się nie przejmuj 😉
Dokładnie nawet jeśli coś znajdą - lepiej wiedzieć niż stać w miejscu latami.
Daj znać czy zdecydowałaś się iść na badania? Powodzenia 😉

reklama
A Ty byś poszła? 🤔 @rossig

Nawet nie wiem czy nie pocałuje klamki, bo m powiedzą, że robią badania tylko cito :rolleyes2::rolleyes2: ale w końcu to szpital...
Ja bym poszła, szkoda by mi było kolejnego cyklu w Twojej sytuacji.
A możesz iść gdzie indziej niż do szpitala? Gdzie jest mniej ludzi, jakieś osiedlowe labo?
Maseczka, rękawiczki, ciuchy po przyjściu od razu do prania, dezynfekcja wszystkiego i będzie dobrze 😉

Ja bym poszła, szkoda by mi było kolejnego cyklu w Twojej sytuacji.
A możesz iść gdzie indziej niż do szpitala? Gdzie jest mniej ludzi, jakieś osiedlowe labo?
Maseczka, rękawiczki, ciuchy po przyjściu od razu do prania, dezynfekcja wszystkiego i będzie dobrze 😉

Skierowanie mam z szpitala, czyli z kliniki na tą krew. To nie są badania, które się zrobi w każdym labo (chyba) bo tu jest mnóstwo jakiś przeciwciał przeciw różyczce, toxo, chlamydi i innych takich...

Nie wydaje mi się, że w laboratorium będą jakieś mega tłumy, ludzi raczej wyludniło...

A maseczka nie chroni... przynajmniej według mnie. Po za tym mało kto uzywa tego jednorazowo ;)

Cześć dziewczyny. :)
To mój pierwszy post, przepraszam że się tak wcinam w rozmowę. Postaram się prześledzić do tyłu, jak tam każda z Was sobie radzi. :)

Jako, że pewnie wiecie ode mnie o wiele więcej na temat starania, chciałabym się Was poradzić. Postanowiliśmy z mężem starać się o pierwsze dziecko. Zaczęłam od wizyty u lekarza rodzinnego, który okazał się również endokrynologiem (więc na plus :) ) . Zrobiłam wszystkie badania podstawowe, które mi zleciła gdy powiedziałam że chce się starać. Później poszłam do gina. W badaniach wyszło wszystko w porządku. Ginekolog również nie widzi żadnych przeciwwskazań... więc zaczęliśmy nasz 1 cykl starań. W poprzednim roku skończyłam brać tabletki antykoncepcyjne i od maja mam "normalne" okresy. Cykl waha mi się od 31 - 36 dni. Więc ciężko mi ustalić zawsze dni płodne. Zakupiłam więc testy owu na allegro. Według aplikacji na telefonie na której okres ustawiłam na 36 dni, owulacja wypada mi w przyszłym tygodniu. Natomiast dzisiaj mega pobolewa mnie jajnik.. i na teście owulacyjnym mam dwie kreski .. jak myślicie.. możliwa jest już teraz owulacja? Miałyście styczność z tymi testami? Macie jakieś rady? :))

1 dzień cyklu - 27.02.2020
dzisiaj - 18 dzień cyklu
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie tutaj <3

IMG_20200315_220158.jpg

Screenshot_20200315-223519.jpg

Moim zdaniem test z dzisiaj jest pozytywny, ale może lepiej żeby ktoś bardziej doświadczony się wypowiedział [emoji16]
Cześć dziewczyny. :)
To mój pierwszy post, przepraszam że się tak wcinam w rozmowę. Postaram się prześledzić do tyłu, jak tam każda z Was sobie radzi. :)

Jako, że pewnie wiecie ode mnie o wiele więcej na temat starania, chciałabym się Was poradzić. Postanowiliśmy z mężem starać się o pierwsze dziecko. Zaczęłam od wizyty u lekarza rodzinnego, który okazał się również endokrynologiem (więc na plus :) ) . Zrobiłam wszystkie badania podstawowe, które mi zleciła gdy powiedziałam że chce się starać. Później poszłam do gina. W badaniach wyszło wszystko w porządku. Ginekolog również nie widzi żadnych przeciwwskazań... więc zaczęliśmy nasz 1 cykl starań. W poprzednim roku skończyłam brać tabletki antykoncepcyjne i od maja mam "normalne" okresy. Cykl waha mi się od 31 - 36 dni. Więc ciężko mi ustalić zawsze dni płodne. Zakupiłam więc testy owu na allegro. Według aplikacji na telefonie na której okres ustawiłam na 36 dni, owulacja wypada mi w przyszłym tygodniu. Natomiast dzisiaj mega pobolewa mnie jajnik.. i na teście owulacyjnym mam dwie kreski .. jak myślicie.. możliwa jest już teraz owulacja? Miałyście styczność z tymi testami? Macie jakieś rady? :))

1 dzień cyklu - 27.02.2020
dzisiaj - 18 dzień cyklu
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie tutaj
Zobacz załącznik 1092168
Zobacz załącznik 1092170

reklama
Do góry