reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Ale co on moze na takim etapie
Ja nie jestem lekarzem, więc nie wiem co może, ale jeżeli by mi zależało na utrzymaniu ciąży to bym działała i nawet jeśli by mnie odesłał z kwitkiem to przynajmniej bym wiedziała, że zrobiłam co mogłam.

Ja jestem po dwóch ciążach biochemicznych w poprzednich cyklach, wyglada na to, że tym razem się udało i też idę jutro na wizytę bo mimo, że wiem że na usg nic nie zobaczę to może gin zdecyduje, że powinnam przyjmować jakieś leki z uwagi na poprzednie niepowodzenia. Muszę też skontrolować tsh bo lubi skakać w ciąży. Idę dla swojego spokoju.

Ale co on moze na takim etapie

Ja tak samo mam zdanie jak Kajka-85. Zrobisz co będziesz uważała za słuszne. Wydaje mi sie jednak że lepiej iśc do lekarza, żeby zlecił Ci badania itp. i wtedy zdecyduje jakie leki powinno się brać. Profilakttycznie już lekarze nawet bez mutacji przecież zalecają acard na lepsza implantację itp.

Ja nie jestem lekarzem, więc nie wiem co może, ale jeżeli by mi zależało na utrzymaniu ciąży to bym działała i nawet jeśli by mnie odesłał z kwitkiem to przynajmniej bym wiedziała, że zrobiłam co mogłam.

Ja jestem po dwóch ciążach biochemicznych w poprzednich cyklach, wyglada na to, że tym razem się udało i też idę jutro na wizytę bo mimo, że wiem że na usg nic nie zobaczę to może gin zdecyduje, że powinnam przyjmować jakieś leki z uwagi na poprzednie niepowodzenia. Muszę też skontrolować tsh bo lubi skakać w ciąży. Idę dla swojego spokoju.
Za każdym razem chodzilam i lekarz byl pod telefonem w razie czego.
Zawsze kazal skontrolowac przyrost bety i po prostu czekac.
Nie wspominal nic o badaniach. Jedynie ze poronienie w tak wczesnym tygodniu zdarza sie bardzo czesto .
Jestem poza tym jeszcze przed @ ktora nie wiem kiedy powinna byc ..

Za każdym razem chodzilam i lekarz byl pod telefonem w razie czego.
Zawsze kazal skontrolowac przyrost bety i po prostu czekac.
Nie wspominal nic o badaniach. Jedynie ze poronienie w tak wczesnym tygodniu zdarza sie bardzo czesto .
Jestem poza tym jeszcze przed @ ktora nie wiem kiedy powinna byc ..
Zrób jak uważasz, ja tylko napisałam co myślę 😊 Jak widać każdy lekarz ma inne podejście np. moja gin uważa, że trzy ciąże biochemiczne to już powód do wdrożenia dokładniejszej diagnostyki, z nasieniem partnera włącznie. Może masz za niski progesteron? Może powinnaś przyjmować acard? Niestety bez badań odpowiedzi na te pytania nie poznasz.

I o wizycie bo jeszcze nie byłam i o usg też. Teraz mi wychodzi 6 tydzień ciąży jakoś. A po wykonaniu testów jeszcze u lekarza nie byam
No to rzeczywiście samą wizytę bym próbowała przyspieszyć. A jeżeli się nie uda to niech Ci położna podpowie jakie badania możesz zrobić na początek nawet we własnym zakresie. Ja muszę pilnować tsh bo mam Hashi i niedoczynność tarczycy, więc dziś robiłam tsh razem z drugą betą.

No to rzeczywiście samą wizytę bym próbowała przyspieszyć. A jeżeli się nie uda to niech Ci położna podpowie jakie badania możesz zrobić na początek nawet we własnym zakresie. Ja muszę pilnować tsh bo mam Hashi i niedoczynność tarczycy, więc dziś robiłam tsh razem z drugą betą.
Mam nadzieję, że jak pójde na wizyte za tydzień a raczej porozmawiąć z położną to może uda jej sie mnie wcisnąć teraz w środe a jak nie to będe musiała cierpliwie czekać.

A jak długo wcześniej brałeś?ile miesiecy?kurczę myslalam że ten lek jest bardziej skuteczny.Oby teraz się udalo.Ja nie licze na az takie super podejście o ile w ogole lekarka mi przepisze clo,bo ostatnio stwierdziła, ze nie moze mi przepisać bo mam za wysokie cisnienie,ale to bylo przed monitoringiem i ona wtedy jeszcze twierdziła ze "teoretycznie powinnam miec owulacje"...No zobaczymy
Wcześniej 2 cykle tylko i mój ginekolog stwierdził że odkładamy i zobaczmy czy będzie owulacja nie było i po 3 miesiącach znowu zaczynamy

reklama
Zrób jak uważasz, ja tylko napisałam co myślę 😊 Jak widać każdy lekarz ma inne podejście np. moja gin uważa, że trzy ciąże biochemiczne to już powód do wdrożenia dokładniejszej diagnostyki, z nasieniem partnera włącznie. Może masz za niski progesteron? Może powinnaś przyjmować acard? Niestety bez badań odpowiedzi na te pytania nie poznasz.
Progesteron robilam,w normie.
Pogadam dzisiaj z W. Zdecydujemy cos oboje

Do góry